rss
04/23/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Репортаж \ Зустріч з Президентом України
  Title
 Під час зустрічі з Президентом України
  Title
  Title
  Митрополит Антоній виголошує
звернення від імені УПЦ США
Президент України провів зустріч з членами Постійної Конференції Українських Православних Єпископів Поза Межами України та Всеукраїнською радою церков і релігійних організацій

У вівторок, 17 лютого 2015 в місті Києві у своїй адміністрації Президент України Петро Порошенко провів зустріч з Всеукраїнською радою церков та релігійних організацій. Також у цій зустрічі, на запрошення Президента України взяли участь ієрархи Постійної Конференції Українських Православних Єпископів Поза Межами України.
Глава держави подякував присутнім за підтримку української державності, суверенітету, незалежності, територіальної цілісності та українського духу. “Закликаю вас продовжити опіку над народом у ці складні часи, бо духовна підтримка та добре слово роблять набагато більше, ніж матеріальні блага. Ми разом можемо подати приклад державно-церковного партнерства у вирішенні складних проблем та загоєнні ран, завданих нашим людям та нашій країні”, — підкреслив Петро Порошенко.
Президент нагадав, що під час Революції гідності молитва та підтримка святих отців дуже допомагала українцям в боротьбі. “Це слово Боже, яке лунало вдень і вночі, заряджало енергією, було дороговказом”, — наголосив він. Петро Порошенко закликав підтримувати українських військових, які сьогодні боронять Україну від агресії.
Президент також подякував представникам церков та релігійних організацій, які знаходять мужність служити в Криму. “Це дуже важливо, бо це є однією з форм української присутності у тимчасово окупованому Криму”, — зазначив Петро Порошенко.
Президент підкреслив, що в Україні всі церкви та релігійні організації мають рівні права. При цьому Петро Порошенко звернув увагу, що інформаційна війна Росії торкається церковних питань та намагання розколоти українське суспільство. Так, майже 20% пропаганди стосуються релігійних матеріалів. “Немає жодного сумніву, що нам вдасться відбити цю інформаційну агресію”— наголосив Президент.
У свою чергу представники церков та релігійних організацій зазначили, що щоденно моляться за Україну, а особливо за її військові підрозділи та зону АТО. Вітаючи ієрархів Української Православної Церкви США: Високопреосвященнішого Митрополита Антонія та Преосвященнішого Єпископа Даниїла разом з Ієрархами Української Православної Церкви Канади: Високопреосвященнішого Митрополита Юрія та Преосвященніших Єпископів Іларіона і Андрія, Президент висловив слова подяки духовним лідерам Українських Православних громад у Діаспорі за їхні молитви і підтримку різних благодійних проектів в ці смутні часи Української Історії.
Високопреосвященніший Митрополит Юрій, від імені Української Православної Церкви Канади, запевнив Президента у молитвах та підтримці Церкви в Канаді, також він зазначив що члени Постійної Конференції Українських Православних Єпископів поза межами України прийшли на Україну, щоб вшанувати першу річницю пам'яті Небесної Сотні, тих що загинули у трагедії на Майдані. Його Високопреосвященство також нагадав про великий внесок Першого Митрополита Церкви в Канаді, який перед своєю еміграцією до Канади був Митрополитом Холмським в Україні. Владика Юрій наголосив, що цього року буде відкритий музей присвячений життю Митрополита Іларіона та його внесків в Україну та Церкву.
Відповідаючи на привітання Президента Порошенка, Його Високопреосвященство Митрополит Антоній заявив, що він був глибоко зворушений запрошенням Президента взяти участь у зустрічі Всеукраїнської Ради Церков, почуваючи себе до певної міри недостойним бути разом з тут присутніми "братами", тому що вони в дійсності є тими, хто будучи духовними лідерами щодня страждає від страхітливих загарбників Української території. Його Високопреосвященство підкреслив, що Президент і всі присутні повинні знати, що далеко за океаном вірні Української Православної Церкви США так само переживають і страждають через події, що відбуваються на нашій рідній землі та з нашим народом. Він також запевнив Президента у молитвах вірних нашої Церкви під час кожної Літургії майже кожного дня. Митрополит заявив, що він думав, що був досить добре ознайомлений з тим, що відбувається сьогодні в Україні через засоби масової інформації США і з того, що він читав в інтернеті, але тільки коли він прибув в Україну і почав дивитися телебачення - майже на всіх канал – він побачив реальність боротьби з тероризмом. Він сказав що ця поїздка допоможе йому в стосунках з вірними в США, стосовно того яким сьогодні в дійсності є життя на Україні.
На зустрічі також було порушене питання про ліквідацію експертної комісії з питань захисту суспільної моралі. Президент зазначив, що суспільство повинно мати надійний захист від кроків, які руйнують суспільну мораль, однак цим не має займатися державний бюрократичний орган, що себе дискредитував.
На закінчення, Президент подякував релігійним лідерам в Україні та в Діаспорі за їхню участь в засіданні та цитуванні Святого Письма, яке каже, що священним обов'язок кожного громадянина та друга України є віддати себе на служіння своїм ближнім заради збереження миру, любові і справедливості.
Митрополит Антоній та Єпископ Даниїл вручили Президенту набір книг Історія Української Православної Церкви, написані професором Іваном Власовським та маленьку репродукцію Статуї Свободи - всесвітнього символу свободи, яка розбурхує прагнення до свободи у людей по всьому світі. Ця статуя будучи уособленням Сполучених Штатів Америки також повинна бути символом свободи і прагнення Українського народу в ці сумні дні історії сучасної України.

Свято хорової пісні у київському клубі «Співуча родина»: Допоки ми співаємо, нас не перемогти

Єдина у Україні ферма плямистих оленів розташована на Закарпатті

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers