rss
06/16/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Чикаго за тиждень

Підготувала Зоряна Франко, Чикаго.
Спеціально для «Час і Події»

 Obama підтримує переобрання Emanuel
у новій рекламі на радіо

 Президент США Barack Obama допомагає другу і колишньому керівникові його штабу Rahm Emanuel виграти другий термін на посаду мера Чикаго.
Представники Emanuel заявили, що президент буде підтримувати мера у 60-секундному радіооголошенні, трансляція якого розпочалася у понеділок. Прес-секретар кампанії Steve Mayberry каже, що президент хвалить у записі Emanuel, зокрема, його ініціативи щодо подовження навчального дня і збільшення мінімальної заробітної плати у місті.
Obama каже, що Emanuel «любить наше місто і вважає, що кожна дитина у кожному районі повинна мати рівні можливості на успіх».
Emanuel різко розкритикували за закриття десятків районних шкіл.
Йому опонуватимуть на виборах 24 лютого кілька кандидатів, зокрема, комісар округу Cook Jesus Garcia та олдермен Bob Fioretti.

 Департамент охорони здоров’я Чикаго

закликає мешканцівперевірити помешкання

на наявність радону

Title 

Міські чиновники охорони здоров’я закликають мешканців цього місяця перевірити будинки на наявність радону.
Департамент охорони здоров’я Чикаго бере участь у National Radon Action Month, заохочуючи всіх мешканців перевірити їхні будинки, йдеться у заяві відділу.
«Радон вбиває понад 20 000 американців щороку», – розповіла д-р Julie Morita, комісар охорони здоров’я, йдеться у заяві. «Багатьом із цих смертей можна було б запобігти завдяки низьким цінам на домашнє тестування. Ми закликаємо мешканців перевірити будинки з метою захисту себе і своїх сімей».
Радон є безбарвним радіоактивним газом без запаху, який зустрічається в природі майже в усіх ґрунтах і може просочуватися у будинок через тріщини у фундаменті, кажуть у департаменті охорони здоров’я. Радон є основною причиною раку легенів серед некурців.
У департаменті запевняють, що холодні зимові місяці, коли вікна зачинені – найкращий час, щоб перевірити приміщення на підвищений рівень радону.
Тести, які можна провести самостійно, доступні в Інтернеті та господарських магазинах, йдеться у повідомленні департаменту. Інформацію про тестування можна отримати на веб-сайті EPA або зателефонувавши на гарячу лінію округу Cook за телефоном: (708) 865-6177.

Президент Ради округу Cook Toni

Preckwinkle закликає припинити автоматичне

скерування дітей до суду для дорослих

Президент Ради округу Cook Toni Preckwinkle представила резолюцію ради округу і закликала Генеральну Асамблею штату Іллінойс затвердити законопроект HB172. Згідно із законопроектом, суддя сам прийматиме рішення стосовно правопорушника, в результаті чого припиниться автоматичне скерування молодих людей, звинувачених у серйозних злочинах, до суду для дорослих осіб.
12 грудня на заході, на якому були присутні представники Білого дому і Федерального управління правосуддя у справах неповнолітніх та профілактики правопорушень, Preckwinkle заявила, що припинення автоматичного скерування дітей є головним пріоритетом кримінального правосуддя. Це питання розглядатиметься на найближчій сесії в Springfield.
Резолюцію, співавторами якої є десять уповноважених округу Cook, скерували до Законодавчого комітету, де її розглянуть і поставлять на голосування під час наради у лютому.
Закон про автоматичне переведення дітей був прийнятий у штаті Іллінойс Генеральною Асамблеєю в 1982 році. Відповідно до закону, неповнолітні, здебільшого, віком 15-17 років, і, в деяких випадках віком 13 років, повинні нести відповідальність, як дорослі, якщо їх звинувачують у деяких тяжких злочинах, зокрема, вбивстві першого ступеня, сексуальному насильстві при обтяжуючих обставинах, озброєному розбої, вчиненому із застосуванням вогнепальної зброї. За останніми даними Public Defender, із молодих людей, які були автоматично переведені у суд для дорослих протягом останніх 14 місяців, тільки 23% були звинувачені у вбивстві першого ступеня або обтяжуючому сексуальному насильстві. Майже 50% було висунуто звинувачення у збройному пограбуванні із застосуванням вогнепальної зброї.
«Перед тим, як прийняти у 1982 році цей закон, судді вирішували, чи молода людина буде відповідати на деякі серйозні звинувачення як дитина, яка потребує втручання і реабілітації, чи як повнолітня людина. Тепер молодих людей автоматично судять, як дорослих, базуючись виключно на звинуваченнях, які висунув прокурор. Дитина не проходить допит у суді, в результаті якого можуть визначити, де її місце – в ювенальній чи дорослій системі», – зауважила Preckwinkle.
«Коли судовий розгляд видаляється з процесу кримінального правосуддя, як у випадку з автоматичним, скеруванням, результати для окремих осіб і громад є гіршими. Дослідження показали, що рецидивних правопорушень у молодих людей, які несли відповідальність, як дорослі, на 34% більше, ніж у тих, які були притягнуті до відповідальності як неповнолітні. Вважаю, що кожна дитина в штаті Іллінойс заслуговує на справедливі слухання у присутності судді у справах неповнолітніх, щоб визначити, чи її випадок потрібно розглядати у суді для неповнолітніх чи для дорослих осіб».
Три роки дослідження судової системи округу Cook, проведені з ініціативи ювенальної юстиції, виявили, що понад 50% дітей були передані в суди для дорослих після проходження закону про автоматичне скерування і після здійснення менш серйозних злочинів. У результаті, 54% всіх молодих людей, які були автоматично переведені у дорослі суди, були засуджені або визнали себе винними у менш серйозним звинуваченнях, і які залишилися би у суді у справах неповнолітніх, якщо б їм одразу висунули звинувачення.
Закон також має непропорційно великий вплив на «кольорових» дітей. Станом на 31 жовтня 2014 року 86% дітей, які потрапили під автоматичне  скерування молоді, були афроамериканцями, 14% становили вихідці з Іспанії. Протягом трьох років дослідження під автоматичне скерування потрапили 257 молодих людей, і тільки одна людина з них була білою.
Preckwinkle також зазначила збільшення витрат, пов’язаних із законом про автоматичне скерування. Дорослі суди, які займаються кримінальними справами, мають більше часу для розгляду справ, ніж суди у справах неповнолітніх. Середня тривалість перебування молодої людини, яку судять як неповнолітню, становить близько 25 днів, що коштує приблизно $15 000. Якщо ту ж молоду людину судять як дорослу, вона, у результаті закону про автоматичне скерування, залишається в JTDC, в середньому, 220 днів при вартості $132 000. «Це гроші, які ми могли б реінвестувати в суспільство шляхом реалізації програмування та освітніх програм, а також програм, які б підготували до майбутньої роботи наших молодих людей», – наголосила Preckwinkle.
«Я пишаюся тим, що є співавтором цієї важливої резолюції разом із президентом Preckwinkle», – зауважив комісар округу Cook Stanley Moore (4-й район). «Як член Консультативної Ради у справах неповнолітніх Центру тимчасового утримання неповнолітніх (JTDC), я бачив величезний вплив цього політика у нашій системі правосуддя у справах неповнолітніх та молоді. Кожна дитина, незалежно від злочину, заслуговує на справедливий розгляд судової справи, як і доросла людина».
Законопроект HB172 був поданий у Генеральну Асамблею штату Іллінойс представником Elaine Nekritz у співавторстві з представником Barbara Flynn Currie. Preckwinkle зобов’язалася співпрацювати з Nekritz, Currie і будь-якою іншою зацікавленою стороною, щоб скасувати закон про автоматичне скерування неповнолітніх під час майбутній сесії.
«Проходження законопроекту HB172 є одним із моїх головних пріоритетів у законодавчій сесії цього року. Це дає надію, що буде прийнято відповідне рішення, яке дозволить почути докази і правильно прийняти рішення стосовно неповнолітніх саме там, де треба – у суді для неповнолітніх», – вважає Nekritz.
Резолюцію підтримують: президент Toni Preckwinkle та уповноважені округу Stanley Moore, Jesus G. Garcia, Larry Suffredin, Deborah Sims, Bridget Gainer, Robert Steele, Luis Arroyo Jr, Richard R. Boykin, Gregg Goslin та Joan Patricia Murphy.

Рада округу Cook затвердила проект

Planning for Progress

Planning for Progress допоможе використати округу Cook, за різними оцінками, близько 280 мільйонів доларів протягом наступних п’яти років.
Рада округу Cook затвердила Planning for Progress, стратегічний план округу, з метою залучення додаткових ресурсів та сприяння розвитку партнерських зв’язків для забезпечення житлових, суспільних і економічних потреб округу впродовж 2015-2019 років.
Ініціатором Planning for Progress є Бюро економічного розвитку округу Cook (BED) за технічного сприяння Chicago Metropolitan Agency for Planning (CMAP).
План доступний в Інтернеті за адресою: http://www.cookcountyil.gov/economicdevelopment/planning-for-progress/. Planning for Progress поєднує два історично відокремлені важливі документи, які здійснюються під наглядом уряду США в процесі спільного планування та єдиного, орієнтованого на конкретні дії, документа: Consolidated Plan, який вимагає Міністерство житлового будівництва і розвитку міст США (HUD) від органів місцевого самоврядування під час отримання Community Development Block Grant (CDBG), Emergency Solutions Grant (ESG), і HOME Investment Partnerships Program (HOME); і фінансування Комплексної стратегії економічного розвитку, яка необхідна Адміністрації економічного розвитку (EDA), щоб застосувати її для втілення програм «Public Works» або «Economic Adjustment».
Єдиний план допоможе округу ефективно реалізовувати більше, ніж $280 млн. впродовж 2015-2019 років. «Як найбільший округ у штаті і другий за величиною у країні, округ Cook є центром для мешканців і бізнесу», – зауважила президент округу Cook Toni Preckwinkle.
«Наше стратегічне рішення про створення єдиного плану допоможе округу бути більш ефективним і скоординованим при використанні запланованих майже $300 млн., включаючи кошти федерального бюджету, протягом наступних п’яти років. Мета цього плану – вирішення місцевих проблем та підвищення рівня життя наших мешканців».
Процес створення Planning for Progress почався у жовтні 2013 року. Впродовж останніх 15 місяців влада округу і CMAP залучили понад 2000 учасників, включаючи державних посадових осіб, керівників підприємств, розробників, постачальників послуг, великих роботодавців, інших спонсорів та членів широкої громадськості в діалог про те, як стратегічно запланувати і реалізувати федеральні ресурси. В результаті, Planning for Progress визначив п’ять сфер, куди будуть інвестуватися ресурси:
• Інфраструктура та громадські об’єкти
• Бізнес і робоча сила
• Розвиток житла і послуг
• Нежитлові послуги
• Планування та управління.
Такий комплексний підхід узгоджується з регіональним планом GO TO 2040 та планом економічного зростання округу Cook Partnering for Prosperity. CMAP підтримує Planning for Progress шляхом реалізації програми Local Technical Assistance (LTA), що допомогла втілити у життя понад 150 проектів з планування на базі громад. Програма почала реалізовуватися після того, коли GO TO 2040 було прийнято у жовтні 2010 року.
Бюро економічного розвитку округу Cook тепер надасть остаточний варіант Planning for Progress, стратегічного плану адміністрації економічного розвитку США (EDA) та Міністерства житлового будівництва і міського розвитку США (HUD), раніше зазначених термінів.

У фокусі – Америка

Невиправдані амбіції

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers