rss
04/30/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Полiтика \ Кораблі з гуманітаркою – не перша і не остання допомога Канади Україні
Title  
 Кораблі з гуманітарною допомогою з Канади
 Title
 Перший вантаж із Канади
Канада активно підтримує боротьбу України проти путінського режиму, вона запроваджує додаткові економічні санкції проти Росії, не визнає окупацію Криму і надає незмінну підтримку українському народові. Про це наголосив у своїй заяві прем’єр-міністр Канади Стівен Гарпер.

Ці слова дружня країна підтверджує своїми добрими справами. Першу партію вантажу військової допомоги для України привіз у ніч на 30 листопада минулого року до аеропорту «Бориспіль» літак Королівських Повітряних сил Збройних сил Канади. Для українських військових тоді надійшло 30 тис. зимових курток та штанів, 70 тис. берців та 4,5 тис. пар рукавичок, а ще – бронежилети, шоломи, медичні комплекти, намети, спальні мішки, балістичні окуляри і т. д. загальною вартістю близько 1,5 млн. дол.
Та цим дружня країна не обмежилася. Канада відрядила ще три кораблі з допомогою для української армії. Перші з них прибули у дні Різдвяних свят до Одеського порту. Інші очікуються 14-16 січня.
Про це на прес-конференції сказав радник президента, помічник міністра оборони Юрій Бірюков. Вантаж складається з 56 контейнерів. У них міститься 67 тисяч пар взуття та 28 тисяч пар штанів і курток. Як і попередня партія допомоги, все це, за словами Юрія Бірюкова, «буде оприбутковано поштучно», доставлено і видано бійцям АТО під контролем волонтерів у присутності представника канадського посольства.
«Розподіл допомоги поставлено на жорсткий контроль, тому жодних порушень у цьому процесі не буде», – додав Бірюков. А загалом, на його погляд, у міністерстві оборони зараз панує тотальна корупція. «Я не суд, не слідчий, але можу сказати, що приблизно 20-25% усіх коштів, виділених на оборону, розкрадається», – зазначив він.
Загалом же, Канада планує надати Україні військову допомогу на загальну суму 11 млн. доларів. Зокрема, буде відправлено і літак із мобільними госпіталями.
Фото зі соціальних мереж

Українці за прискорення вступу до НАТО

Je Suis Волноваха

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers