rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Наша Історія \ Голодомор \ Українсько-канадська громада вдячна за $1.5 мільйона фінансування від федерального уряду для проекту про Голодомор!
Українсько-канадська громада висловлює вдячність уряду Канади, Міністерству багатокультурності та міністру Джейсону Кенні за підтримку «Національного туру усвідомлення Голодомору». Грант у сумі $1,5 мільйона, який розподіляється на три роки, сприятиме навчанню десятків тисяч студентів, громадських діячів, а також – розповсюдженню інформації серед широкого кола громадськості про жахливі події 1932-33 рр. – Голодомор-геноцид в Україні.
«Національний тур усвідомлення Голодомору» – спільний проект чотирьох організацій – Канадсько-Української Фундації (КУФ – керівник проекту), Конгресу Українців Канади (Конгрес), Українсько-Канадського дослідно-докуметаційного центру (УКДДЦ) та науково-освітнього центру вивчення Голодомору.
«Цей проект сприятиме розвитку міжкультурного взаєморозуміння, толерантності, єдності та глибшої поваги до демократичних цінностей, котрі ми, канадці, вважаємо неодмінними», – заявив Богдан Онищук, колишній голова КУФу та керівник проекту.
Учасники туру подорожуватимуть спеціальним автобусом 12,8 м довжини з найсучаснішим інтерактивним аудіовізуальним обладнанням. Автобус буде доступний для інвалідів.
Учасники туру будуть відвідувати початкові та середні школи, університети, державні установи, братимуть участь у громадських заходах та фестивалях по цілій Канаді. Мета туру – підвищення рівня знання всіх канадців про Голодомор, який став наслідком цілеспрямовано застосованого тоталітарною владою терору голодом, тобто, геноцидом. Акт геноциду, навмисно здійснений Йосипом Сталіним у 1932-33 рр., вбив мільйони українців та східноєвропейців.
«Голодомор – один з найбільших злочинів проти людства», – сказав проф. Юрій Даревич, голова УКДДЦ. «Але, незважаючи на те, що Голодомор визнано геноцидом Парламентом Канади, знання про цю трагедію не таке широке, як повинно бути. Національний тур навчання Голодомору – важливий інструмент, щоб інформувати та нагадати канадцям про цей страшний приклад жорстокості».
Подібні мобільні тури навчання в Канаді включали «Тур для людства», організований Центром Симона Візенталя для вивчення Голокосту, та «Це – честь», організований Фундацією Rideau Hall, який висвітлює канадських героїв.
«Ми ніколи не можемо відступити від нашого обов`язку супроти пам`яті мільйонів жертв сталінського терору й навмисної спроби знищити український народ», – заявив Павло Ґрод, Національний президент Конгресу. «Такі проекти дають надію, що ніхто ніколи не забуватиме про трагічні сторінки історії, й що такі злочини ніколи не повторяться».
Цей проект працюватиме як навчальний модуль для студентів початкових та середніх шкіл й включатиме багатокультурність, різноманітність та важливість людських прав і свобод, верховенства права й повагу до людської гідності. Проект також представлятиме концепцію злочинів проти людства й геноцидів через призму Голодомору.
«Ми в Канаді пов`язані з цією темною сторінкою історії людства біографіями більш, ніж мільйона канадців українського походження, багато з яких втратили близьких й рідних під час Голодомору. Відтак, всі канадці приєднуються до вшанування 75-ї річниці страшного Голоду 1932-33 рр. Тому що це, що було вчинено стосовно українському народу, – смертний злочин проти цінностей, які для нас є найважливішими – свобода, демократія, права людини та верховенство права», – сказав високоповажний Стівен Гарпер, прем`єр-міністр Канади, листопад 2007 р., з нагоди прийняття Парламентом закону про День Пам`яті Голодомору.
«Ми ніколи не забудемо, що історія комунізму, це, перш за все, історія масового вбивства... Ми ніколи не забудемо страждання народу України під час Голодомору, фактів, які ніхто не може заперечувати на всю майбутню історію», – сказав високоповажний Джейсон Кенні 22-го листопада 2011 р. під час вшанування 79-ї річниці Голодомору.
«Їхні страждання й жертовність змушують нас визнати, що сьогодні занадто багато людей по світі позбавлені своїх основних прав, свобод та гідності. Наша спільна людяність закликає нас продовжувати працювати на користь правди й справедливості для всіх», – слова високоповажного Джона Берда 12-го листопада 2012 р. з нагоди вшанування 80-ї річниці Голодомору.
Концепцію дизайну проекту розроблено Dimension and Design Inc. (Дені Дзерович, Головний директор) та Головним директором TAG Пітером Трекапелі, фірма якого організувала тури «Тур для людства» та «Це – честь», зазначені вище. Разом узяті, ці дві фірми мають більше, ніж 85 років досвіду у великих виставках.
Прес-служба Конгресу українців Канади
www.ucc.ca

Документи таємного архіву Ватикану про Голодомор

 

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers