rss
06/16/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Спорт \ Спорт

Підготував Роман Свистун
За повідомленнями інформагенств

Футбол

Безжальний жереб для «Шахтаря». «Гірники» в 1/8 Ліги чемпіонів зіграють з «Баварією»

15 грудня відбулося жеребкування першого раунду плей-оф Ліги чемпіонів. Чемпіон України донецький «Шахтар» отримав у суперники в 1/8 фіналу одного з фаворитів турніру – мюнхенську «Баварію». Перші матчі відбудуться 17/18 і 25/26 лютого, матчі-відповіді 2 10/11 і 17/18 березня.
Нагадаємо, в першому раунді плей-оф другі команди зіграють з переможцями групи. Один з одним були розведені представники одного чемпіонату й однієї групи.
1/8 фіналу Ліги чемпіонів
«Базель» – «Порту»
«Арсенал» – «Монако»
«Шахтар» – «Баварія»
«Шальке» – «Реал Мадрид»
«Ювентус» – «Боруссія» Д
«Баєр» – «Атлетіко»
«Манчестер Сіті» – «Барселона»
ПСЖ – «Челсі»

1/16 фіналу Ліги Європи: «Динамо» – «Генгам», «Дніпро» – «Олімпіакос»

У Ньйоні відбулося жеребкування стадії 1/16 фіналу Ліги Європи. Загалом, жереб виявився не надто суворим: київське «Динамо» на цій стадії зустрінеться з французьким «Генгамом», а дніпропетровський «Дніпро» зіграє з грецьким «Олімпіакосом».
1/16 фіналу
«Янг Бойз» (Швейцарія) – «Евертон» (Англія)
«Торіно» (Італія) – «Атлетик» (Іспанія)
«Севілья» (Іспанія) – «Боруссія М» (Німеччина)
«Вольфсбург» (Німеччина) – «Спортинг» (Португалія)
«Аякс» (Нідерланди) – «Легія» (Польща)
«Ольборг» (Данія) – «Брюгге» (Бельгія)
«Андерлехт» (Бельгія) – «Динамо М» (Росія)
«Дніпро» (Україна) – «Олімпіакос» (Греція)
«Трабзонспор» (Туреччина) – «Наполі» (Італія)
«Генгам» (Франція) – «Динамо К» (Україна)
«Вільяреал» (Іспанія) – «Зальцбург» (Австрія)
«Рома» (Італія) – «Феєнорд» (Нідерланди)
«ПСВ» (Нідерланди) – «Зеніт» (Росія)
«Ліверпуль» (Англія) – «Бешикташ» (Туреччина)
«Тоттенхем» (Англія) – «Фіорентина» (Італія)
«Селтік» (Шотландія) – «Інтер» (Італія).
Матчі 1/16 фіналу заплановані на 19 і 26 лютого. Жеребкування 1/8 фіналу відбудеться 27 лютого.

Ярмоленко ввійшов до

топ-5 найкращих бомбардирів в історії «Динамо»

Переможний гол, забитий Андрієм Ярмоленком у ворота румунської «Стяуа», в завершальному поєдинку групового раунду Ліги Європи (2:0) вивів 25-річного півзахисника «Динамо» і збірної України в топ-5 бомбардирів в історії київського клубу.
Андрій забив свій 88-й м’яч за «Динамо» й обігнав екс-«динамівця» Артема Мілевського.
Тримає лідерство в рейтингу голеадорів «Динамо» Олег Блохін, в активі якого 266 голів. Далі йдуть: Сергій Ребров (163), Максим Шацьких (142) і Андрій Шевченко (124).
Нагадаємо, раніше Ярмоленко вийшов на друге місце в історії серед бомбардирів збірної України та став її найкращим асистентом.

Легендарний нападник Вадим Євтушенко очолив «Динамо-2»

Один з найвідоміших нападників в історії київського «Динамо» Вадим Євтушенко очолив другу команду столичного клубу.
Як відомо, раніше його попередник, Олександр Хацкевич, став головним тренером національної команди Білорусі.
Щодо Вадима Євтушенка, то останнім його клубом була полтавська «Ворскла», яку він очолював у 2012 році, пише офіційний сайт ФК «Динамо» Київ.

Бокс

Усик захистив титул і нокаутував Вентера

І
Title 
нтерконтинентальний чемпіон Всесвітньої боксерської організації (WBO) у важкій вазі українець Олександр Усик захистив титул.
У своєму сьомому бою на професійному рингу олімпійський чемпіон здобув у суботу дострокову перемогу над Дені Вентером з ПАР, повідомляє Укрінформ.
Поєдинок завершився в дев’ятому раунді. Усик уразив противника лівим боковим ударом в голову. Після ще кількох точних попадань українця Вентер осів на канатах – і мусив втрутитися рефері.
Нагадаємо, у ніч проти 5 жовтня у Львові олімпійський чемпіон Олександр Усик завоював перший титул у професійному боксі – тимчасового інтерконтинентального чемпіона у важкій вазі за версією WBO. Український боксер у сьомому раунді нокаутував південноафриканця Даніеля Брюера.


У Володимира Кличка народилася донька Кайя-Євдокія

Всесвітньовідомий український боксер Володимир Кличко вперше став батьком – американська актриса Хайден Панеттьєрі подарувала йому доньку.
«Хайден і я дуже щасливі», – написав він на своїй сторінці у Фейсбуці в суботу.
Він повідомив, що донька народилася 9 грудня, її назвуть Кайя-Євдокія. Дівчинка народилася здоровою, вагою 3,5 кг, зростом 50 см.

«Українські отамани»

у товариській зустрічі перемогли «Польських гусарів»

У Луцьку відбулися поєдинки тренувальної зустрічі з боксу між «Українськими отаманами» та «Польськими гусарами», які відбулися в рамках підготовки до нового сезону змагань Всесвітньої серії боксу.
Як інформує прес-служба Федерації боксу України, за результатами першої половини двобоїв визначити переможця так і не вдалося. Команди закінчили денну програму з рахунком 3:3.
Результати денної сесії:
вагова категорія 49 кг: Денис Козарук (Україна) 1:2 Давид Ягодзинські (Польща);
вагова категорія 56 кг: Олег Довгун (Україна) ТКО-4 Марек Пєтружук (Польща);
вагова категорія 64 кг: Дмитро Грінченко (Україна) 3:0 Даміан Ківіор (Польща);
вагова категорія 75 кг: Арсен Різун (Україна) 2:1 Каміл Гардзєлік (Польща);
вагова категорія 91 кг: Арсен Азізов (Україна) 0:3 Ігор Якубовскі (Польща);
вагова категорія + 91 кг: Тарас Неудачин (Україна) 3:0 Павєл Вєрзбіцкі (Польща).
І хоча денна програма не визначила переможця, проте під час вечірньої наші козаки зробили все можливе задля перемоги і показали рахунок 6:5 на користь України, враховуючи денну сесію.

Фехтування

Шаблістка Ольга Харлан у

Title 
Нью-Йорку виграла перший турнір серії Гран-прі сезону-14/15
Лідер світового рейтингу українка Ольга Харлан стала переможницею першого в цьому сезоні турніру серії Гран-прі з фехтування на шаблях, який протягом двох днів – 13 і 14 грудня – проходив у Нью-Йорку.
Зазначимо, що для Ольги Харлан це перше «золото» на міжнародній арені в сезоні-14/15. Нагадаємо, що Нью-Йорк є третім етапом Кубка світу з фехтування на шаблях серед жінок у календарі Міжнародної федерації фехтування. Перший етап, який відбувся у Венесуелі на острові святої Маргарити, українки пропустили з фінансових міркувань, а на другому турнірі в Орлеані (Франція) Ольга поступилася в 1/8 фіналу росіянці Софії Вєлікой.
Цього разу з Вєлікой Ольга зустрілася в «золотому матчі», де і взяла реванш за нещодавню поразку – 15:12. Раніше в півфіналі Харлан із солідним розривом – 15: 6 – перемогла аргентинську спортсменку Марію Белен Перес Маріс.
До речі кажучи, Перес Маріс стала сенсацією даного турніру, адже до цього моменту за свою дев’ятирічну кар’єру аргентинці жодного разу не вдалося пробитися вище, ніж до 1/16 фіналу на турнірах категорії «А» і Гран-Прі. З численних суперниць, переможених Марією Белен цього дня, варто відзначити 12-й номер світового рейтингу американку Елізабет Стоун і олімпійську чемпіонку Лондона-2012 кореянку Жійонне Кім. Першу поразка від аргентинки наздогнала в 1/32 фіналу (11:15), а другу – в 1/8 (14:15).
Разом з Марією Белен Перес Маріс на третю сходинку п’єдесталу пошани зійшла дворазова (2004, 2008) олімпійська чемпіонка – господарка турніру Маріель Загуніс. У півфіналі Загуніс поступилася Вєлікой з рахунком 13:15.
Паралельно з жіночим турніром проходив і Гран-Прі серед чоловіків-шаблістів. У цій дисципліні кращим став кореєць Жун Хванг Кім, срібло завоював італієць Альдо Монтано, а «бронзу» здобули олімпійський чемпіон 2012 угорець Арон Сілагі і володар «срібла» тієї ж Олімпіади італієць Дієго Окьюцці.
З українців у турнірі взяли участь лише два спортсмени – Андрій Ягодка та Роман Сидоренко. За підсумком змагань Роман в 1/32 фіналу поступився Сілагі (6:15), а Андрію щаблем пізніше не вистачило лише одного удару до перемоги над росіянином Камілем Ібрагімовим (14:15).
Довідка
Фехтування. Кубок світу-14/15
Нью-Йорк (США), 13-14 грудня
Шабля. Жінки (148 учасниць)
1. Ольга Харлан (Україна)
2. Маріель Загуніс (США)
3. Софія Вєлікая (Росія)
3. Марія Белен Перес Маріс (Аргентина)
…48. Олена Кравацька (Україна)
…90. Галина Пундик (Україна)
…103. Ольга Жовнір (Україна)
Шабля. Чоловіки (170 учасників)
1. Жун Хванг Кім (Корея)
2. Альдо Монтано (Італія)
3. Арон Сілагі (Угорщина)
3. Дієго Окьюцці (Італія)
…21. Андрій Ягодка (Україна)
…62. Роман Сидоренко (Україна)

Баскетбол

Фрателло далі тренуватиме баскетбольну збірну України

Члени Ради ФБУ заслухали доповідь президента Федерації Олександра Волкова про стан справ в українському баскетболі, звіти генерального секретаря ФБУ Олександра Ларіна, директора чемпіонату України Лариси Шабанової, начальника відділу збірних команд України Геннадія Защука, начальника суддівського відділу Володимира Драбіковського і начальника загального відділу Галини Мельниченко про роботу Федерації баскетболу України 2014 року, а також звіти керівників постійних комісій ФБУ про виконану роботу, повідомляє офіційний сайт федерації.
Крім того, були розглянуті і затверджені кандидатури головних тренерів збірних команд України з баскетболу на 2015 рік:
жіночі збірні
Національна – Вадим Чечуро
U20 – Леонід Цай
U18 – Олексій Давидов
U16 – В’ячеслав Ковалевський
чоловічі збірні
Національна – Майк Фрателло
U20 – тренера буде призначено пізніше
U18 – Віталій Усенко
U16 – Володимир Чурсін
67-річний фахівець очолив «жовто-синіх» у 2011 році. Фрателло вдалося привести команду до шостого місця на Євробаскеті-2013, що дозволило Україні зіграти на чемпіонаті світу 2014. На Мундіалі ж українцям не вистачило кількох очок у графі «забиті/пропущені» для того, щоб пробитися до плей-оф.
Нагадаємо, раніше у Франції відбулося жеребкування Євробаскету-2015. Збірна України, яка у жеребкуванні потрапила в другий кошик, опинилася в групі D. Суперниками «синьо-жовтих» стали збірні Литви, Латвії, Бельгії, Чехії та Естонії.

Брайянт обігнав Джордана. Кобі вийшов на третє місце в списку найкращих бомбардирів в історії НБА

Черговий рекорд підкорився захиснику «Лос-Анджелес Лейкерс» Кобі Брайянту. «Чорна Мамба» вийшов на третє місце в списку найкращих бомбардирів за всю історію Асоціації. У поєдинку проти «Міннесоти» лідер «Озерних» набрав 26 пунктів, довівши свій особистий рахунок до 32 310 очок.
Брайянт, отже, обійшов екс-зірку «Чикаго Буллз» Майкла Джордана, на рахунку якого – 32 292 очки.
Лідер «Лейкерс» зумів перевершити досягнення Джордана в другій чверті матчу. Гру було перервано на кілька хвилин: вболівальники привітали гравця оплесками, а «Міннесота» подарувала Брайянту баскетбольний м’яч.
Попереду захисника «Лейкерс» залишилися тільки центрові Карл Мелоун і Карім Абдул-Джаббар, що зупинилися на позначках 36 928 і 38 387 очок відповідно.

Діана Лозинська: «Мої хороші результати у пауерліфтингу – це результат занять плаванням»

Спорт

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers