rss
04/30/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Культура \ Мистецтво гоїть рани. Музей культурної спадщини провів благодій вечір для воїнів АТО
Title  
 Title
 Title
 Title
28 листопада у Києві, в Музеї культурної спадщини (вул. Московська, 40б), відбувся другий благодійний культурно-мистецький вечір «Гостини у діаспори».

Проект був започаткований Музеєм культурної спадщини (української діаспори) та волонтерським об’єднанням «Народний тил» з метою об’єднання світових українців задля спільного вирішення важливих громадських завдань.
Зокрема, кошти, зібрані на перших «Гостинах у діаспори» 29 жовтня, волонтерське об’єднання «Народний тил» спрямувало на придбання кровоспинного препарату Celox, який життєво необхідний кожному українському воїнові в зоні АТО. Загалом, «Народним тилом» було зібрано і відправлено на фронт понад 4 000 індивідуальних аптечок.
Глобальна візія культурно-мистецького проекту «Гостини у діаспори» полягає в єднанні українців світу, відчутті плеча одне одного в драматичний момент історії України та духовному згуртуванні навколо життєдайного джерела національної культури. Символічно, що «Гостини» відбуваються в стінах унікального й єдиного в Україні музею, що розповідає про долі та творчі здобутки українців світу, наших співвітчизників, що протягом 20 сторіччя були змушені залишити свою Батьківщину в пошуках кращої долі або через політичні переслідування.
«На «Гостинах» варто поблукати залами музею і відчути дух світового українства, розвіяного вітром по всьому світу. Понад усе ці люди мріяли жити на власній землі, однак їм це не судилося. Сподіваємося, що нам пощастить більше. Але задля цього потрібно всім разом захистити своє – свою землю, свою мову і свою культуру», – наголошує завідувач Музею культурної спадщини Оксана Підсуха.
Фотографії з фронту, аптечка з медикаментами та реальна військова форма, передана з місця військових дій, на один вечір поселилися посеред антикварних музейних меблів і поміж яскраво-сонячних пейзажів на стінах. Мистецтво і війна, фронт і тил, артисти та воїни, музейні експонати та реальні речі з війни перетнулися в одній точці і в один час – в Музеї культурної спадщини.
«Можливо, мистецтво і не врятує світ. Але мистецтво гоїть рани, згуртовує людей, надихає та надає життєдайної енергії», – цими словами директор Музею культурної спадщини Оксана Підсуха відкрила концертну програму вечора.
А далі… далі всі гості змогли відчути ту саму життєдайну енергію мистецтва. Надзвичайно проникливо й щиро звучала на вечорі поезія Т. Шевченка та І. Франка у виконанні неперевершеної артистки Тетяни Олексенко. Теплі та яскраві керамічні роботи досвідченого майстра Віти Хайдурової та молодої талановитої Світлани Шоломіцької стали окрасою «Гостин». Милували око й новорічні писанки Христини Гевко. Але справжньою кульмінацією став виступ заслужених артистів України Анатолія Гнатюка та Володимира Гданського. Українські пісні та романси, зокрема, «Гуцулка Ксеня» та «Ой, смереко» співали всі хором – і артисти, і гості, і працівники музею.

Довідка
Музей культурної спадщини відкрито 29 травня 1999 р. Постійна експозиція музею вміщує 3 000 експонатів у 7 залах, які розповідають про життя і творчість української діаспори – представників світового українства з різних країн світу. Музей розташований в старовинній триповерховій будівлі на Печерську. Відроджена до життя печерська садиба кінця 18-го століття стала домівкою для творчої спадщини митців української діаспори.
ГО «Народний Тил» – це об’єднання патріотів, які згуртувались з метою надання допомоги бійцям АТО. Пріоритетним завданням організації є матеріально-технічне забезпечення підрозділів, які виконують завдання в зоні озброєного конфлікту, забезпечення медичної допомоги та лікування поранених, допомога сім’ям. ГО «Народний тил» з моменту свого заснування плідно співпрацює з небайдужими українцями з різних країн. Надходження з рахунків різноманітних діаспор вже перетнуло межу 100 000 доларів США.
Сторінка «Народного тилу» у мережі Фейсбук:
https://www.facebook.com/narodny.tyl

Для резидентів США – допомогу для фронту можна пересилати через партнерів «Народного тилу» Save Lives Together:
Save Lives Together Foundation
9190 West Olympic Blvd., 240
Beverly Hills, CA 90212
Для wire transfers пишіть на:
[email protected]
www.SaveLivesTogether.com.
Усі пожертви на Save Lives Together Foundation списуються з податків.
Прес-служба Музею культурної спадщини

Хорова капела "Дніпро" перемогла у конкурсі ім. Д. Бортнянського

Лауреатом премії Казимира Малевича стала киянка Лада Наконечна

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers