rss
06/16/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Автосвіт \ Німці навчилися перетворювати воду на бензин
Німецька компанія Sunfire GmbH представила систему, яка дозволяє виготовляти синтетичні палива на нафтовій основі з води та двоокису вуглецю.
В основу розробленого Sunfire GmbH методу закладений процес Фішера – Тропша, який був винайдений у 1925 році, вдосконалений за допомогою твердооксидних електролізерних елементів (SOEC). Весь процес отримання синтетичного палива складається з декількох етапів. Елементи SOEC використовуються для перетворення електроенергії, виробленої з використанням відновлюваних джерел енергії, в пар. Надалі з метою отримання водню з пари отримують кисень. На наступному етапі цього процесу отриманий водень використовують, щоб зробити з діоксиду вуглецю, який збирають з атмосфери (відкладений у біогазових камерах або отриманий в результаті переробки газових відходів), монооксид вуглецю.
Завершальним етапом є синтезування водню і монооксиду вуглецю в паливо вищої якості із застосуванням процесу Фішера – Тропша. Теплова енергія, яка виділяється в процесі, використовується повторно, щоб створити більше пари. За запевненням Sunfire GmbH, ККД системи досягає 70%. Точна вартість пристрою не повідомляється, але відомо, що тут мова йде про семизначну суму. При цьому, половина необхідної суми – це державні кошти, отримані від Федерального міністерства освіти і наукових досліджень Німеччини.

У Луцьку з мікроавтобуса «Богдан» зробили електробус

Chevrolet показав футуристичний гоночний болід

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers