rss
06/16/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ У фокусі – Америка

Архієпископ Чикаго зустрівся з Обамою

Архієпископ Чикаго Blase Cupich розповів, що минулого тижня зустрівся з президентом США Barack Obama.
Новий лідер архієпархії Чикаго повідомив про зустріч цієї неділі під час проповіді у St. Agnes of Bohemia Church, що розташована у південно-західній частині Чикаго.
Як повідомляє Chicago Sun-Times, Cupich розповів, що він з Obama обговорив питання імміграції. За словами архієпископа, він сказав президенту, що дії Obama щодо питань імміграції були вдалим «першим кроком».
Cupich каже, що він з Obama обговорив можливі положення про конфіденційність, щоб інформацію про іммігрантів не використовували проти них. Під час розмови зайшла мова і про тих, хто може спробувати скористатися іммігрантами за рахунок плати за послуги або надання неправдивої інформації.
Cupich додав, що він розповів парафіянам про зустріч, аби вони знали, що можуть розраховувати на нього як на «доброго друга іммігрантської громади».

  У Чикаго почала діяти зимова заборона на

нічне паркування

Title 

Чиказьких автомобілістів попереджають, що в місті починає діяти щорічна зимова заборона на нічне паркування.
Заборона набула чинності о 3 год. ночі у понеділок. 239 автомобілів евакуювали, повідомила Molly Poppe, прес-секретар міського Департаменту вулиць і санітарії.
Така ж кількість транспортних засобів – 239 – також була відбуксована у перший день заборони минулого року, уточнила Poppe. Для порівняння, у 2012 році 1 грудня відбуксували 301 автомобіль.
Заборона набуває чинності на 107 милях доріг з 3 години ночі до 7 ранку до 31 березня, незалежно від того, чи земля вкрита снігом. Міські чиновники кажуть, що заборона паркування необхідна, аби переконатися, що важливі для міста вулиці можуть бути розчищені і посипані сіллю, якщо падає сніг.
Минулого тижня на вулицях з обмеженим доступом міські служби почали клеїти на автомобілях листівки – нагадування для автомобілістів.
У мерії кажуть, що через транспортні засоби, які порушують заборону, коли падає сніг, вулиці не повністю розчищені й не посипані сіллю. Таким чином, автомобілі будуть відбуксовані. Порушники будуть зіштовхуватися зі щонайменше $150 оплати за евакуацію, $60 – за квиток і $20 – за плату за один день зберігання авто.

 

Демократи тримають лідерство у виборах до

Палати представників

Title Демократи виграли три перегони до Illinois House і збережуть право на вето у палаті, створюючи потенційні проблеми для новообраного губернатора-республіканця Bruce Rauner.
State Board of Elections в неділю оголосила переможців виборів, які відбулися 4 листопада.
Офіційний підрахунок голосів показав, що вибраний вперше демократ, член палати представників – Kate Cloonen – переміг претендента від республіканців Glenn Nixon у Kankakee, відповідно з 50,2% до 49,8% голосів.
Новообраний член палати представників, демократ Mike Smiddy переміг республіканця Jim Wozniak у Quad, відповідно з 50,45% до 49,55% голосів.
Заступник лідера більшості Frank Mautino отримав перемогу в північно-центральній частині штату Іллінойс в республіканця Jerry Lee Long, з мінімальним відривом – 50,5% до 49,5% голосів.
Демократи мають перевагу 71 до 47 у Палаті представників Іллінойсу та відповідно 39 - 20 в Сенаті.

 

Комітет може затвердити законопроект про

мінімальну заробітну плату мера Emanuel

План мера Rahm Emanuel зі збільшення мінімальної заробітної плати в Чикаго до $13 на годину – вже на один крок ближчий до того, щоб стати законом.
Проте бізнес-лідери та деякі члени міської ради кажуть, що все буде не так швидко. Вони називають цей план «вбивцею робочих місць», через що він вимагає активних дискусій.
«Мешканцям Чикаго потрібно показати наслідки поспішного прийняття цієї постанови», – зауважив Sam Toia, президент Асоціації рестораторів Іллінойсу.
Лідери готельного та ресторанного бізнесу зібралися у мерії, щоб покритикувати запропоноване збільшення мінімальної заробітної плати, яку представив цієї неділі мер Emanuel.
План мера передбачає підвищення з 1 січня поточної заробітної плати у розмірі $8,25 на годину до $10. Потім він пропонує поступове підвищення заробітної плати до $13 годину у 2019 році.
Противники цієї ідеї, проте, кажуть, що це на 57 відсотків більше, ніж державна мінімальна заробітна плата, а, відтак, це вб’є бізнес Чикаго.
«Я стурбований тим, що це викине мене з бізнесу. Математика просто не складається. Я б переклав ці витрати на моїх клієнтів, але я не впевнений, наскільки більше вони готові платити», – зауважив Hank Meyer, власник BJ’s Market & Bakery.
Matt O’Shea, олдермен, додав: «Коли ці бізнесмени підуть, вони заберуть майно і податки з продажів, свої прибутки. Вони не повернуться».
Проте прихильники стверджують, що підвищення заробітної плати було б добре для Чикаго, тому що покладе більше грошей у кишені людей, які потім витратять їх на місцеву економіку.
«Люди будуть витрачати гроші на Main Street. Люди будуть витрачати гроші в околицях. Вони не поїдуть витрачати їх у Флориду», – вважає олдермен Rick Munoz.
Олредмен Pat Dowell додав: «Переконаний, робітникам у моєму районі, принаймні, потрібно якесь полегшення і деяке збільшення зарплати, щоб потім витратити її в суспільстві».
Деякі члени міської ради вважають, що це занадто швидко для такого важливого закону.
«Я не бачив за всі моїх вісім років у міськраді, щоб у такому поспіху проштовхнути голосування з цього питання або з якого-небудь іншого, чесно кажучи», – сказав олдермен зі 42 уорду Brendan Reilly.
Одна з причин, через яку мер таким поспіхом проштовхує цей законопроект, полягає у тому, що Генеральна Асамблея розглядає підвищення державної мінімальної заробітної плати до $11 на годину. Якщо це станеться перш ніж затвердить міськрада, місто може втратити власну, вищу заробітну плату.

43-й президент США приїхав у передмістя

Чикаго, щоб поділитися автографами

George Bush дав шанс сотням покупців книжок побачити президента США, хай і колишнього, коли з’явився у приміському магазині Чикаго, щоб залишити автографи на примірниках своєї нової книги.
Bush був присутнім у понеділок у книгарні Anderson в Naperville, де продають біографію, яку він написав про свого батька, колишнього президента George H. W. Bush. Книга «41: Портрет мого батька» охоплює весь спектр життя і кар’єру старшого Bush.
Ті, хто хотіли поглянути на 43-го президента США, чекали більше, ніж три години, перш ніж він прибув на заплановану зустріч.
Секретна служба наказала охороняти прилеглі вулиці і стоянки. Магазин було зачинено, поки не прибув Bush. Покупці книги змогли увійти в магазин тільки з порожніми руками.

Комітет Сенату Іллінойсу схвалив законопроект

про створення ринку державного медичного страхування

Пропозицію про створення ринку державного медичного страхування успішно розглянули в Сенаті Іллінойсу.
Комітет Палати представників під час голосування в понеділок затвердив законопроект про створення державного сайта законодавчого органу.
Прихильники створення державного веб-сайта кажуть, що кінець року – останній термін отримати $300 млн. з федерального бюджету. Очікуване рішення Верховного суду США про податкові кредити стимулювало законодавчі заходи. Мешканці Іллінойсу в даний час можуть придбати страховку на національному веб-сайті HealthCare.gov.
Сенат Іллінойсу схвалив законопроект у минулому році. Водночас, законопроект наразився на критику в Палаті представників. Але автор законопроекту, конгресмен Robyn Gabel, каже, що працює, аби заручитися підтримкою.
Губернатор Pat Quinn також підтримує даний законопроект.
Номер законопроекту – SB636.

Пілотна програма із запровадження натільних

камер буде завершена до кінця січня

Суперінтендант поліції Чикаго Garry McCarthy розповів, що у його відомстві вже близько двох місяців офіцери носять натільні камери.
Ця новина появилась у результаті заворушень у Ferguson, Missouri після вбивства Michael Brown, того ж дня, коли президент Obama запропонував програму вартістю $263 млн. для обладнання поліцейських департаментів по всій країні натільними камерами.
McCarthy заявив, що його відомство радилося з іншими відомствами, які вже почали використовувати камери.
«У нас є люди, які працюють з камерами. Одне з питань, над якими ми працюємо, це зберігання… Це одна з найбільших проблем», – розповів McCarthy на прес-конференції в штаб-квартирі поліції.
Водночас, є також багато матеріально-технічних питань, які ще мають бути розроблені. До прикладу, де в місті можна використовувати камери, які типи інцидентів записувати, скільки офіцерів мають їх носити, і як довго зберігати відео?
В ACLU в штаті Іллінойс хотіли б бачити, як поліція записує кожну взаємодію з громадськістю, це може істотно змінити те, як поліція ставиться до людей, і як люди реагують на неї. Камери також дають об’єктивний запис того, що сталося, усуваючи проблему, хто ж каже правду.
Багато людей ставлять питання, чи ситуація у Ferguson могла б розвиватися інакше, якщо б офіцер Darren Wilson мав камеру, коли відбулася його сутичка з Michael Brown, в результаті якої Brown застрелили. Велика колегія присяжних вирішила, що Wilson вчинив правильно.
В ACLU кажуть, що камери можуть знизити претензії щодо жорстокості поліції.
«В одному дослідженні в Rialto, California, протягом приблизно шести місяців кількість звинувачень у надмірному застосуванні сили впала на 90 відсотків, але фактичне використання сили скоротилося більше, ніж на 80 відсотків», – зауважив Ed Yohnka, директор з комунікацій в ACLU.
Поліція в Rantoul, в центральній частині штату Іллінойс, вже використовує натільні камери протягом кількох тижнів після того, коли отримала приватне пожертвування, яке дозволило відділу забезпечити всіх 23 офіцерів камерами.
«У переважній більшості випадків, коли я носив камеру, ніхто не попросив мене зупинити запис. Насправді інші люди дякували мені за запис розмови, і вони раді бачити у нас доступною цю технологію», – розповів Marcus Beach, сержант поліції в Rantoul.
В ACLU вважають, що камери можуть бути безпрограшним варіантом для поліції та громадськості Чикаго.
Суперінтендант поліції McCarthy каже, що схвалює цю програму.
«У нас є низка посадових осіб, які самі зголосилися носити камери. Відтак, ми плануємо вирішити цю проблему на початковому етапі», – додав він.

Більшість страхових тарифів із безробіття

залишатимуться незмінними або зменшуватимуться

  У Департаменті безпеки праці та зайнятості Іллінойсу кажуть, що у 2015 році для більшості роботодавців податкові ставки страхування на випадок безробіття можуть впасти.
Департамент заявив, що поліпшення економіки є основним чинником такого зниження для бізнесу в Іллінойсі. Департамент також кредитує програми, спрямовані на припинення шахрайства у страхуванні безробіття.
Близько 167 000 підприємств спостерігатимуть, як їхні страхові тарифи з безробіття падатимуть наступного року. Це стосується майже половини всіх роботодавців, які платять податки.
У департаменті кажуть, що податки роботодавців базуються на формулі, яка фіксує, як довго працює бізнес і якою є кількість працівників.

Імміграційна реформа. Амністія чи політична гра

У фокусі – Америка

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers