rss
06/16/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Чикаго за тиждень

 Підготувала Зоряна Франко, Чикаго.
Спеціально для «Час і Події»

 

Обама відвідав Чикаго, щоб прорекламувати нове імміграційне законодавство

Президент США знову відвідав своє рідне місто Чикаго.
Барак Обама відвідав у вівторок Copernicus Community Center, через чотири дні після прийняття розпорядження, яке перешкоджатиме депортації близько 4 млн. батьків та опікунів, які не мають такого ж юридичного статусу, який є в їхніх дітей.
Республіканці звинуватили Obama у перевищенні його повноважень. Спікер Республіканської палати представників John Boehner з Ohio сказав, що дії Obama в обхід Конгресу тільки нашкодять справі.
Натомість, Obama сказав в інтерв’ю на ABC «This Week», що президенти весь час користувалися «прокурорськими повноваженнями».
Під час візиту Обама поспілкувався з лідерами громад.

 

 

Title 

Jesus «Chuy» Garcia починає боротьбу за посаду мера Чикаго

На мітингу в неділю Jesus «Chuy» Garcia пообіцяв йти слідами першого афроамериканця мера Чикаго.
Garcia разом з прихильниками закликав тисячі нових виборців зареєструватися. Це один із способів, завдяки йому він сподівається поліпшити шанси в рамках виклику, який він кинув чинному мерові Rahm Emanuel.
Під час мітингу, який організував Garcia, було багато розмов про боротьбу Harold Washington у 1983 році за посаду мера. У натовпі було кілька очевидців цієї давньої кампанії.
95-річний Timuel Black, історик і ветеран кампанії 1983 року, яку вів Harold Washington, був одним з тих, хто представляв Garcia. Ще одним представником був фінансовий секретар Спілки вчителів Чикаго. Саме завдяки цій спілці, як розповів Garcia, він зібрав понад 60 000 підписів виборців.
Після мітингу Garcia заявив, що вважає прийнятними нові податки всіх видів, зокрема, й запропонований податок на прибуток, схвалений олдерменом Bob Fioretti, одним із його колег-кандидатів на посаду мера.
«Це будуть важкі часи для Чикаго. Ми не знаємо точно, що отримаємо у спадок, якщо виграємо. Але ми будемо дивитися на те, якою буде реальна картина після виборів», – сказав Garcia.
«Так чи інакше, ми очікуємо, що можуть бути деякі сюрпризи. Але в будь-якому випадку, буде важко. Ми будемо дивитися на різні можливості для отримання прибутку. Ми будемо переглядати всі заходи, які згадувалися, можливо, й нові. Таким чином, нічого не буде закрито», – додав Garcia.
Колега Garcia, кандидат у мери, олдермен Fioretti схвалив податок на прибуток у Чикаго, який будуть сплачувати тільки ті, хто працює, але не живе у місті.

Title 

Університети Іллінойсу попередили про «страшні» бюджетні

скорочення

Глава Ради вищої освіти Іллінойсу розіслав бюджетне попередження президентам державних університетів штату після зустрічі з бюджетним комітетом новообраного губернатора Bruce Rauner.
Springfield bureau of Lee Enterprises newspapers отримало лист, який виконавчий директор James Applegate надіслав головам. Він каже, що школи повинні підготуватися до скорочення державного фінансування на 30 відсотків.
Applegate каже у листі, що бюджетний комітет попросив школи підготувати рекомендації для майбутнього бюджету 2016 фінансового року зі скороченням на 20 відсотків.
Адміністратори університету кажуть, що новина не була для них несподіванкою.

Title 

Ціни на газ напередодні свята впали, на дороги виїхала рекордна

кількість автомобілістів

У цей святковий сезон на дорозі буде більше водіїв. AAA прогнозує найбільшу кількість автомобілістів на дорогах із 2007 року.
Чиновники з Illinois Tollway кажуть, що вони на День подяки розраховували на 8 300 000 автомобілів, які мали подорожувати на 286 милях доріг.
До наступного понеділка очікують на мільйони мандрівників. У середньому, на системі Tollway на день нараховують близько 1,4 мільйона транспортних засобів.
Ціни на бензин у багатьох частинах країни зараз перебувають на рівні п’ятирічного мінімуму. Національне опитування свідчить, що середня ціна на звичайний бензин опустилася ще на 10 центів за галон протягом останніх двох тижнів, до $2,84.
Промисловий аналітик Trilby Lundberg каже, що продовжується тенденція до зниження, оскільки ціни у США з травня впали на 88 центів.
За минулі вихідні ціни на багатьох станціях у Чикаго впали на 5-8 центів.
Галон звичайного бензину коштує $3,34 у South Loop в Roosevelt та Wabash. Це менше, ніж $3 за галон у передмісті і $2,75 в штаті Indiana.
Експерти з туризму кажуть, що низькі ціни на пальне будуть підживлювати економіку впродовж торговельного сезону. Американці збираються разом на День подяки, незалежно від того, якими будуть витрати, але низькі ціни на пальне означають, що дехто продовжить їхнє свято, а хтось зможе покинути місто раніше. Згідно з опитуваннями громадської думки, 92 відсотки американців збиралися подорожувати на машині.
У AAA просять користуватися низькими цінами, оскільки вони знову підуть вгору після Дня подяки.
Найдорожчу ціну на бензин серед 48 штатів було зафіксовано у Сан-Франциско – $3,14 за галон. Найдешевшу – в Albuquerque, $2,47 за галон.
Lundberg каже, що низькі ціни на нафту, разом із частими постачаннями нафти і зростанням вартості долара США, продовжують знижувати ціни на бензин.
Середня ціна на бензин середнього класу в США складає $3,08. Преміум-класу – $3,24.

Title 

Суддя відхилила пропозицію землевласників, які протестують

проти фракінгу

Суддя з південно-західного Іллінойсу відхилила пропозицію групи землевласників, які вимагали встановити нові правила в Іллінойсі для утримання нафтових і газових свердловин великих об’ємів.
Barbara Crowder, окружний суддя Madison County, відхилила прохання про попередню судову заборону у п’ятницю. Це відбулося три дні після того, коли вона почула аргументи щодо правил, які зобов’язані регулювати гідравлічний розрив пласта або «fracking».
Адвокати землевласників наполягали, що державні правила мали процедурні недоліки. Адвокати штату заперечили, мовляв, громадськість мала достатньо інформації.
Під час fracking, як правило, використовують суміш з води, хімічних речовин і піску, щоб утворити тріщини у скелях глибоко під землею і випустити нафту і газ. Противники побоюються, що це може призвести до забруднення повітря і води та проблем зі здоров’ям. Промислові чиновники стверджують, що цей метод є безпечним і завдяки йому буде створено необхідні робочі місця у південному Іллінойсі.

Title 

Чиказькі політики та активісти докладають зусиль,

щоб зареєструвати іммігрантів

Прихильники нового розпорядження президента Obama щодо імміграційної практики зібралися в суботу в районній школі у Pilsen. Вони сподіваються, що школи, церкви і громадські центри Чикаго будуть готові до того, що нові правила наберуть чинності протягом шести місяців.
Конгресмен Іллінойсу Luis Gutierrez, з верхівкою міста та місцевими демократами, допоміг докласти величезних зусиль, щоб зареєструвати цих мешканців Чикаго, які мають право на захист відповідно до нового розпорядження президента Obama.
Згідно з новими положеннями, батьки громадян, які перебували у США понад п’ять років, можуть легально працювати тут і отримати тимчасове відтермінування на депортацію.
«В інтересах країни не залишати дітей американських громадян без мами чи батька. Ми маємо намір почати навчання. Ми плануємо навчати сотні людей, ми хочемо навчати тисячі», – сказав Gutierrez.
Захід у середній школі імені Benito Juarez організувала «Коаліція Іллінойсу «За права іммігрантів та біженців».
«Ми вважаємо, що це перемога для спільноти. Він нас почув, він переконався, що там будуть сім’ї, які зможуть залишатися разом і провести День подяки за столом набагато щасливіше», – сказала представник «Коаліції Іллінойсу «За права іммігрантів та біженців» Maria Pesqueira.
«Це означає, що п’ять мільйонів людей уже захищені в цій країні. П’ять мільйонів людей, які перебували в тіні, тепер можуть вийти з неї», – сказав мешканець Чикаго Jose Lopez.
Поява мера Rahm Emanuel викликала неоднозначну реакцію, мабуть, через його заяву з приводу переобрання. Але мер дав зрозуміти, що він схвально ставиться до нової імміграційної політики.
«Я хочу, щоб місто Чикаго стало золотим стандартом, котрий забезпечує рекордну кількість виплат із допомоги, і переконує, щоб дедалі більше людей скористалися цією унікальною можливістю, яку нам надав президент», –зауважив Emanuel.

Title

Cupich здійснив ключові призначення

Нещодавно призначений римо-католицький архієпископ Чикаго оголосив про деякі ключові адміністративні призначення.
Архієпископ Blase Cupich був призначений минулого вівторка на місце колишнього кардинала Francis George, який пішов у відставку, оскільки бореться з раком.
У архієпископії кажуть, що преподобний Ronald Hicks буде служити в якості нового головного вікарія архієпархії, починаючи зі січня. Hicks – керівник відділу освіти в університеті St. Mary of the Lake та семінарії Mundelein.
Cupich також призначив преподобного Kevin Birmingham його адміністративним секретарем. Birmingham є пастором Maternity BVM Parish у Чикаго.
Cupich є архієпископом третьої за величиною єпархії країни.

У фокусі – Америка

Дорогу – нелегалам!

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers