rss
06/16/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Чикаго за тиждень

Карен Люіс, якій діагностували рак, відмовилася брати участь у виборчих перегонах

Президент Союзу вчителів Чикаго Karen Lewis страждає від ракової пухлини мозку, повідомляє Chicago Sun-Times.
Їй, за даними видання, діагностували рак, після того її дуже турбував сильний головний біль. Їй зробили операцію в Північно-західній лікарні. Операція тривала п’ять годин. Попереду – хіміотерапія й опромінення.
Lewis вважалася основним потенційним суперником мера Чикаго Rahm Emanuel. Її помічник каже, що вона відмовилася від планів брати участь у виборах наступного року.
Lewis боролася з Emanuel під час страйку вчителів у 2012 році і стала його найвідвертішим критиком у місті. Вона писала петиції й організувала збір коштів, аби потіснити Emanuel під час голосування в лютому.
У заяві, яку оприлюднила у понеділок прес-секретар, мовилося, що Lewis не балотуватиметься на посаду мера у наступному році. Вона запевнила, що Lewis «закликає нас продовжити боротьбу за сильні міські школи, безпечні громади і робочі місця для всіх».
Ще один кандидат, олдермен Чикаго Bob Fioretti, сказав, що він стане тією людиною, яка піде на бій з мером Emanuel 24 лютого.
Fioretti обіцяє надати робочі місця тисячі поліцейським, для міста – податок на прибуток міських пасажирів, які не живуть у Чикаго, а також каже про розширення інших міських служб, таких, як психіатричні клініки.
Але джерела повідомили FOX 32 News, що за лаштунками відбулися обговорення, аби завербувати нових кандидатів на посаду мера, можливо, Clerk David Orr із Cook County або Jesus Garcia із Southwest Side.
Jhatayn «Jay» Travis, координатор пошукового комітету Karen Lewis, опублікував наступну заяву щодо майбутніх муніципальних виборів: «Від імені Karen Lewis і її пошукового комітету я хочу, насамперед, подякувати… (усім – ред.), хто зібрав десятки тисяч підписів за Exploratory Committee. Ваша підтримка звучала з кожного кутка цього міста, вимагаючи нового міського керівництва на найвищому рівні».
Тим часом мер Emanuel заявив: «Я завжди поважав і захоплювався готовністю Karen боротися за краще майбутнє нашого міста. Але немає нічого важливішого, ніж здоров’я людини. Поряд з усіма мешканцями Чикаго я буду підтримувати Karen і її сім’ю у наших думках і молитвах. Ми з нетерпінням чекаємо зустрічі з нею вже незабаром».

Title 

Центр повітряного руху працює на повну потужність

Федеральні чиновники запевняють, що повністю відновили операції з повітряним рухом у приміському центрі управління польотами в Чикаго. Центр був пошкоджений під час навмисного підпалу понад два тижні тому.
Представник Федерального управління цивільної авіації каже, що після того, коли у районному центрі управлінням польотами в Чикаго «Aurora» 26 вересня трапилася пожежа, робота центру була відновлена у понеділок. Авіадиспетчери відновили контроль центру над повітряним простором із сусідніх центрів між північчю і 1 год. ранку понеділка.
Влада заявила, що співробітник, який працював за контрактом, порізав кабелі та підпалив телекомунікаційну кімнату. Через порушення були змушені тимчасово припинити свою діяльність міжнародні аеропорти O’Hare і Midway. Це означало скасування тисяч рейсів, що вплинуло на план авіаперельотів у всій країні.
У результаті, Агентство проводить 30-денний аналіз планів та протоколів безпеки для великих основних об’єктів.


Title 

George Lucas – серед спікерів Chicago Ideas Week

Режисер George Lucas, шеф-повар Mario Batali й актриса Joan Cusack – серед спікерів Chicago Ideas Week.
Захід передбачає низку бесід на майданчиках у всьому місті про все – від їжі до фінансування, від науки до політики. Десятки подій розпочалися в понеділок вранці і триватимуть до неділі.
Цього року також виступатимуть представник від Іллінойсу у палаті представників США Tammy Duckworth, преподобний Al Sharpton, репер Sean Combs, артистка Naomi Judd та письменник і лікар Deepak Chopra.


Title 

У Waukegan під час страйку вчителів – наступний етап переговорів

Учителі в місті Waukegan після переговорів між шкільним округом і профспілкою вчителів, які відбулися минулими вихідними, продовжують страйкувати.
Рада освіти Waukegan Community Unit шкільного округу № 60, каже, що запланувала майбутні переговори з федеральним посередником. За словами представників обох сторін, у неділю відбулися майже 14-годинні переговори, під час яких присутні обмінялися кількома пропозиціями щодо контракту.
Представники Ради розповіли, що «зберігається значний розрив» у зарплатах учителів, тому що профспілка наполягає на збільшенні зарплат до 9 відсотків. Вони зауважили, що такі вимоги район не може виконати.
Учителі вийшли на страйк 2 жовтня.


Title 

Працівниця лікарні Далласа підхопила лихоманку Ебола

Директор Центру з контролю і профілактики захворювань заявив, що через «порушення протоколу» медсестра з лікарні Далласа підхопила лихоманку Ебола.
Медпрацівник, жінка-медсестра з пресвітеріанської лікарні Техасу, перебувала в «тісному контакті» з хворим на лихоманку Ебола Thomas Eric Duncan. Він – перший пацієнт в Америці, якому діагностували лихоманку Ебола та який помер минулого тижня, заявив під час прес-конференції доктор Tom Frieden.
Випадок із медсестрою є першим відомим випадком захворювання, який зафіксовано у США. Frieden заявив, що CDC перевіряє інших працівників охорони здоров’я, які, можливо, так само порушили протокол.
Clay Jenkins, суддя Dallas County, зауважив під час прес-конференції, що міська влада передбачала таку можливість, коли людина може заразиться вірусом від носія.
«Одразу ж були сплановані дії на випадок надзвичайної ситуації», – додав він.
Jenkins підкреслив, що лихоманку Ебола не можна підхопити, якщо тільки людина не вступає в контакт із рідинами організму жертви вірусу Ебола.
«Ви не можете підхопити її, поки гуляєте вулицями разом з іншими людьми», – сказав він. «У цьому випадку нема нічого іншого, крім того, що ця смерть є предметом вивчення для науки».
Д-р Daniel Varga, представник Texas Health Resource, розповів, що працівниця медичного закладу була у повному захисному костюмі, коли надавала медичну допомогу Duncan під час свого другого візиту до лікарні.
Varga сказав, що сім’я жінки-медсестри «просить про надання повної конфіденційності».
Varga заявив, що жінка повідомила про лихоманку в п’ятницю ввечері в рамках режиму самоконтролю, дотримуватися якого вимагає CDC.
Mike Rawlings, мер Dallas, сказав, що рятувальна команда HazMat з пожежної частини Dallas зробила дезінфекцію всіх відкритих ділянок житлового комплексу, в якому мешкала медсестра.
«Поліція стояла поруч, аби переконатися, що ніхто не входить у цей житловий комплекс», – уточнив він.
Rawlings розповів, що чиновники постукали у двері кожної квартири в блоці і розмовляли з кожною людиною, яка підійшла до дверей. За його словами, з 911 телефонували мешканцям чотирьох блоків житлового комплексу, а біля кожних дверей залишили друковані матеріали.
Команда також провела дезактивацію і забезпечила автомобілем медичних працівників, які їздять у лікарню. Rawlings сказав, що підрозділи Hazmat будуть відвідувати квартири працівників і очищати інтер’єр у неділю.
«Ми втілили цей план у життя минулого тижня, коли отримали цей телефонний дзвінок, який ми передбачали», – сказав Rawlings.
«Ми знали, що другий випадок може стати реальністю, тому готувалися до такої можливості», – зауважив доктор David Lakey, комісар Техаського департаменту охорони здоров’я. «Ми розширюємо нашу команду в Dallas і працюємо з особливою ретельністю, аби запобігти подальшому поширенню лихоманки».
Співробітники міністерства охорони здоров’я поспілкувалися з пацієнтом, аби виявити всі можливі контакти та потенційні ризики. Вони запевнили, що людей, які мали контакт із медичним працівником після появи перших симптомів, будуть контролювати на підставі характеру їх взаємодії з носієм вірусу.
Лихоманка Ебола поширюється при тісному контакті з біологічними рідинами хворої людини, таких, як кров, піт, блювота, кал, сеча, слина або сперма. Ці рідини повинні мати таку точку входу, як поріз або подряпина, або під час торкання носа, рота або очей забрудненими руками, або коли на когось хлюпнуть інфікованою рідиною. Всесвітня організація охорони здоров’я каже, що кров, кал і блювота є найбільш інфекційними рідинами, у той час, коли вірус, знайдений у слині, шкідливий, здебільшого, тільки у тяжкохворих пацієнтів. І тим більше, лихоманка ніколи не передавалась через піт, запевняє ВООЗ.
Duncan – перша людина з діагнозом лихоманки Ебола в США. Чоловік помер у середу, в Dallas. Duncan було 42 років. Він виріс поруч із лепрозорієм у Ліберії і втік звідти у роки війни. Пізніше повернувся у свою країну, охоплену лихоманкою, яка, в результаті, забрала і його життя.
Duncan прибув у Dallas наприкінці вересня, щоб потішити родичів. Він збирався відвідати урочистості з нагоди закінчення сином навчання у школі. Хлопчик народився у таборі для біженців в Ivory Coast, його привезли до США ще малюком, коли мати хлопчика стала переселенкою.
Поїздка була кульмінацією десятирічних зусиль, розповіли друзі та члени його родини. Але коли Duncan прибув у Dallas, він не знав, що вже інфікований вірусом хвороби Ебола. Його сусіди в Ліберії переконані, що Duncan заразився, коли допомагав вагітній сусідці. Вона, до речі, пізніше померла саме від цього захворювання. Досі неясно, чи знав він про її діагноз ще перед виїздом.
Duncan приїхав у Dallas у квартиру свого друга 20 вересня – менше, ніж через тиждень після того, коли допомагав хворій сусідці. За дев’ять днів до того, як він потрапив у лікарню в машині швидкої допомоги, Duncan ділив квартиру з кількома людьми.


Title 

Через будівельні роботи у Loop до грудня змінено рух транспорту

Будівництво основного підземного електричного сховища і водопроводу, який проходить поруч із Washington та LaSalle, впливатиме на рух транспорту до кінця грудня.
Працівники ComЕd розпочнуть будівництво сховища в північно-західному куті перехрестя, мовиться у заяві міського департаменту транспорту. Рух на LaSalle у напрямі до Washington об’єднають в одну смугу через перехрестя.
У той же час, за даними міського департаменту водного господарства, відбудеться заміна 100-річного водогону на Washington у напрямку з LaSalle до Wells. І, як наслідок, з цією метою буде тимчасово закритий проїзд північною смугою на Washington.
Такою конфігурація трафіка залишатиметься до 9 листопада, коли будівництво електричного сховища на LaSalle зміститься до центру перехрестя, йдеться у повідомленні департаменту. Транспортні засоби скерують до зовнішньої зони будівництва.
Будівництво, як очікують, завершать до 21 грудня. Ліві повороти на перехресті будуть заборонені протягом реалізації всього проекту.
Водії повинні використовувати інші вулиці, щоб об’їхати будівельний майданчик, зокрема, Monroe або Lake streets – на східному трафіку, Wells або Clark – на південному трафіку і Franklin або Dearborn – на північному трафіку.
Проект також спричинить деякі об’їзди на автобусних лініях CTA № 134, 135, 136 і 156.

У фокусі – Америка

У фокусі – Америка

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers