rss
04/25/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Полiтика \ Передвиборча котовасія
Title 
 Пародії на агіткампанію Володимира Рондіна

 Title
 Реклама кандидата у нардепи Павла Кішки

Одесити з неприхованим сарказмом та іскрометним гумором ставляться до наступних позачергових парламентських виборів. За приклад можна взяти їхні оцінки протиборства бізнесмена Володимира Рондіна з одіозним політиком Сергієм Ківаловим, які змагаються за депутатський мандат у виборчому окрузі № 135 (Приморський район Одеси).
Цими днями близько ста активістів Євромайдану і «Правого сектора» зібралися перед головним корпусом Одеського національного університету «Юридична академія», щоб висловити свій протест проти його президента Сергія Ківалова. Їх обурює, що «підрахуй» досі на волі й не притягнутий до відповідальності за події 2004 року й зими 2014 року. Одесити попередили депутата, що на нього таки чекає народна люстрація. Вони спалили перед вузом опудало Ківалова. І заявивши, що він вмер для України, влаштували йому символічний «похорон». Навіть встановили надгробну гранітну плиту з його портретом і написом: «Тут покоїться корупція. Пам’ятаємо. Не любимо. Не вболіваємо. Народ України».
Водночас в Одесі повсюдно з’явилися пародійні листівки на агіткампанію Володимира Рондіна. У тисячах наклейок обіграно фірмовий рондінський слоган «Знаю, що робити». А тим часом його представники обходять студентські гуртожитки у Приморському районі, пропонуючи по 300 гривень за кожен голос на підтримку кандидатури олігарха. А ось студентам музичної академії не повезло, їм запропонували голосувати за Рондіна безкоштовно. Адже цей мільйонер є зятем ректора Олександра Сокола. Днями Рондін навіть ощасливив своєю появою студентів і викладачів, яких зірвали з пар. Після спічу кандидата у нардепи Сокол закликав присутніх голосувати «за улюбленого зятя».
Коли ж до виборчих перегонів долучився ще й 25-річний викладач акторської майстерності Дитячої театральної школи мистецтва корінний одесит Павло Кішка, який постійно робить наголос на своєму прізвищі, котовасія набула гумористичного забарвлення. На своїй прес-конференції кандидат у нардепи заявив, що йде в Раду, тому що там тепло і затишно. Він же називає себе кішкою, яка гуляє сама по собі. Співробітничати у парламенті він ні з ким не планує, хоч там теж є різні цікаві тварини. Його завдання, щоб люди не продавалися за гречку і не вірили кандидатам із півслова. «Я намагаюся давати людям позитив, який нині особливо потрібний, – каже Павло Кішка. – Ми в міському саду влаштували невеличкий виступ: я виконав пісню, після чого з друзями-котиками потанцювали й розпиляли держбюджет – це такий торт, яким пригощали перехожих, щоб люди бачили, що пиляти держбюджет – це круто».
На початку жовтня кандидат у народні депутати по Приморському району Одеси (округ № 135) Павло Кішка презентував новий комедійний передвиборний ролик. Там бачимо, як він, прокинувшись вранці й послухавши теленовини, вирішив балотуватися в парламент. Не роздумуючи, одразу вистрибує на вулицю в трусах та майці й, пританцьовуючи, вирушає до центру міста. Він співає про «добрі справи» політиків: і про «тонну гречки пенсіонерам», і «латання ям», і про «перефарбований дитячий майданчик». Його супроводжує цілий натовп веселих однодумців, всі разом веселяться біля оперного театру а потім на Тещиному мосту. Все дійство супроводжується жартівливою пісенькою про те, як Павло Кішка змінить Україну, а Одесу зробить багатою. У масовці задіяні також люди в масках його суперників – Сергія Ківалова і Георгія Селяніна.
Невеличка листівка на сторінці Павла Кішки ВКонтакті повідомляє: «Знайшлася кішка. Доглянута, приучена до чесності й порядності. На нашийнику напис: «Верховна Рада України». Якщо хочете повернути кішку додому, то приходьте 26-го жовтня на дострокові вибори до Верховної Ради і проголосуйте за Кішку Павла Васильовича. Винагорода у вигляді чесної роботи гарантується».
Title  Title
 Герої «Зоряних війн» ідуть у парламент

 Скріншот із рекламного ролика Павла Кішки

Фото автора та із соціальних мереж

Волонтери всеукраїнської мережі «Вільні люди» передали допомоги в АТО на сотні тонн

Країна на марші

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers