rss
04/24/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Поради фахівців \ СТУДЕНТСЬКА ВІЗА ДО США
Адвокат Світлана Лебединська
Існує кілька видів студентських віз до США. Візи категорії F-1 можуть отримати студенти, які мають намір:
•    продовжити навчання в США і мають закінчену вищу освіту зі ступенем бакалавра або спеціаліста;
•    продовжити навчання в США, але не мають закінченої вищої освіти;
•    зарахуватися на мовні чи інші навчальні програми та після завершення навчальної програми отримати сертифікат, диплом або ступінь;
•    вступити у приватну школу;
•    вступити до середньої школи на термін до одного року за умови оплати навчання перед його початком.

Розглянемо деякі вимоги статусу F-1:
•    збереження неімміграційних намірів і постійного місця проживання на Батьківщині;
•    намір покинути США після завершення навчальної програми;
•    наявність грошових коштів для оплати навчання і для проживання в США під час навчання;
•    відсутність намірів працювати у США без дозволу;
•    необхідно успішно скласти іспит з англійської мови «TOEFL» (за винятком, якщо будете навчатися за програмою вивчення англійської мови);
•    показати тісні зв'язки зі своєю країною.
Як можна довести «тісні зв'язки» зі своєю Батьківщиною? Це залежить від вашої країни, міста, сімейних обставин, а також індивідуальних особливостей людини. Тісними зв'язками є різні аспекти вашого життя, які пов'язують вас із країною проживання: перспектива майбутньої роботи, ваше майно, зайнятість, соціальні та сімейні стосунки. Слід зазначити, що студенти через свій вік не мають «тісних зв'язків з Батьківщиною» (зокрема, дорогого майна, постійного місця роботи), і консул звертає увагу, насамперед, на намір заявника повернутися на Батьківщину і на його плани щодо застосування отриманої освіти у майбутньому.
Робота:
На жаль, повне оплачуване працевлаштування під час навчання за F-1 візою не дозволено. Але є кілька варіантів працевлаштування, якщо отримати дозвіл зі свого навчального закладу:
•    F-1 студент має право працювати у своєму навчальному закладі неповний робочий тиждень (до 20 годин);
•    за певних надзвичайних обставин F-1 студент може шукати роботу за межами кампуса, якщо успішно закінчив 1 рік навчання, і робота не буде перевищувати 20 годин на тиждень. Перед початком такої роботи F-1 студент повинен отримати дозвіл від USCIS;
•    якщо передбачено програмою курсу (за винятком курсів англійської мови), можлива практика у сфері своєї професії протягом одного року, залишаючись у F-1 студентському статусі. Для студентів у галузі науки, технології, інженерії та математики така практика буде продовжена на додаткових 17 місяців.
Перевід до іншого навчального закладу або зміна програми:
У випадку, якщо вам не сподобався навчальний заклад, або ви вирішили змінити спеціалізацію, ви можете змінити навчальний заклад або поміняти навчальну програму. У випадку втрати статусу ви можете відновити статус не пізніше, ніж через п'ять місяців.
Особливості статусу власників візи F-2:
ваш чоловік або дружина та незаміжні, неповнолітні діти, які мають намір перебувати з вами під час вашого навчання, можуть отримати візу категорії F-2. Право на роботу або навчання у ВУЗі вони не матимуть, за винятком неповнолітніх дітей, які зможуть відвідувати середню школу в США. Подружжя, що перебувають в одностатевих шлюбах, а також їхні діти (спільні або прийомні), можуть також отримати візу категорії F-2, як і подружжя протилежної статі, що перебувають у шлюбах, та їхні діти.
Під час співбесіди стосовно студентської візи в Консульстві США або при поданні анкети на студентський статус у США ви повинні бути готовими до наступних питань: про вашу освіту, кар'єрні плани, про джерела доходів, можливість оплати навчання, про те, як і коли плануєте повертатися додому.

Важливо пам'ятати, що кожен випадок є унікальним, і кожен заявник повинен, принаймні, проконсультуватися з адвокатом, перш ніж почати будь-який імміграційний процес. Інформація в цій статті тільки для загального відома. Ця стаття не повинна розглядатися як юридична консультація стосовно конкретної справи або ситуації.

Телефонуйте Світлані Лебединській, ліцензованому адвокату, для отримання кваліфікованої консультації щодо вашої ситуації.


PHONE: +1 248-850-2129
E-MAIL: [email protected]
WWW.VISASTO.US

Що очікує на ринок праці восени й взимку

Кредит за півроку

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers