rss
06/16/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Чикаго за тиждень
 Title

Мер Emanuel хоче реформувати закони Іллінойсу про наркотики

Мер Чикаго Rahm Emanuel у вівторок попросив законодавців Іллінойсу реформувати закони, що стосуються наркотиків. Зокрема, визнати володіння менше, ніж 1 г будь-якої речовини, носіння, зберігання та вживання якої регулюється законом, місдимінором (злочином, що належить до категорії найменш небезпечних – ред.). Володіння менш, ніж 15 г марихуани запропоновано визнати правопорушенням.
Emanuel, повідомляють у прес-релізі, вважає, що Illinois Legislature повинно реформувати закони, які регулюють винесення покарання за злочини невеликої тяжкості, пов’язані з наркотиками, оскільки це заощадить гроші платників податків і дозволить поліцейським сфокусуватися на більш серйозних злочинах.
«Немає сенсу у тому, що один арешт, спричинений носінням невеликої кількості контрольованих речовин, може призвести до життя у в’язниці і створення перешкод в отриманні роботи або у тому, щоб знайти місце для проживання», – сказав Emanuel, – «Нам потрібні дії із Спрінгфілда».
У Чикаго вже є постанова, яка дозволяє поліції замість арешту виписувати штрафи за зберігання 15 г марихуани.

 Title

Виставка про життя David Bowie експонуватиметься у Музеї сучасного мистецтва

Виконавець, божевільний, геній – David Bowie є одним з найоригінальніших  еклектичних музичних вар’ятів усіх часів.
Як офіційно у вівторок заявив мер під час «Дня David Bowie» у Чикаго, нова виставка «David Bowie» відкривається у Музеї сучасного мистецтва.
Виставка зібрала понад 400 експонатів із різних етапів життя Bowie – і ця зупинка в Чикаго буде першим і єдиним шансом побачити їх у Сполучених Штатах.
У той же час невідомо, чи Bowie відвідає Чикаго, щоб побачити виставку, тому можете уважно роздивлятися всіх, хто стоятиме поруч із вами.
Виставка забезпечена мультимедійними можливостями. Відвідувачі також зможуть побачити більш особисті предмети з дитинства Bowie, інкапсуляцію артиста у «David Bowie is».


Title 

Мешканці міста побоюються, що на Indiana Toll Road скоротять витрати

Критики приватизації Indiana Toll Road турбуються, що через банкрутство оператора на шосе витрачатиметься менше грошей.
Чиказька ITR Concession Co хоче продати оренду платних доріг новому оператору, заявивши, що не може дозволити собі виплати за боргами згідно з угодою 2006 року, в рамках якої її іспано-австралійська материнська компанія виплатила Indiana $3,8 млрд., щоб запустити шосе та отримувати виручку з платної дороги.
Сенатор-демократ John Broden від South Bend заявив: він вірить, що пріоритетом нового оператора буде пошук можливостей скоротити витрати і кількість співробітників.
Натомість, державні чиновники кажуть, що не очікують жодних змін у повсякденній діяльності шосе.
Amber Kettring, прес-секретар ITR, каже, що будь-який новий оператор буде дотримуватись вимог оренди.

Учителі Highland погодились на новий контракт, страйк завершився

Учителі Highland переважною більшістю схвалили контракт, термін якого складає три роки, у четвер, закінчивши шестиденний страйк, внаслідок якого майже 3000 школярів не відвідували школу.
Освітянська асоціація Highland оголосила результати голосування: 150 голосами супроти 2-х схвалили договір.
Угода передбачає 4,3-відсоткове зростання заробітної плати протягом трьох років. Учителі також погодилися віддати шість особистих днів, щоб надолужити дні, коли школярі через страйк пропустили заняття.
Районні та профспілкові лідери зустрінуться ще раз, щоб виробити остаточні детальні пропозиції щодо контракту.
Обидві сторони почали переговори ще у квітні.
У Highland, який розташований на північному сході від St. Louis, в окрузі Madison, працює шість шкіл. Школярі та викладачі повернуться в класи у п’ятницю.


 Title

Батьків, які захочуть відвідати шкільний ярмарок, попросили надати імена та адреси електронної пошти

Учні середніх шкіл Чикаго за один крок від того, щоб побачити майже кожну середню школу міста в одному місці на початку жовтня. Але батьків, які хочуть взяти участь у шкільному ярмарку, просять надати їхні імена, адреси електронної пошти та поштовий індекс, повідомляє Chicago Sun-Times.
4 і 5жовтня Parent Power Chicago приймає шкільний ярмарок у McCormick Place, спільно з Chicago Public Schools, Archdiocese of Chicago та Illinois Network of Charter Schools. Докладніша інформація розміщена на сайті ParentPowerChicago.org.
Barbara Byrd-Bennett, голова CPS, відправила лист від 11 вересня всім семи- та восьмикласникам, заохочуючи їх відвідати шкільний ярмарок та RSVP-онлайн – де батьків попросили вказати повне ім’я, електронну пошту, поштовий індекс та повідомити, чи у них є школярі CPS у сьомому чи восьмому класі.
Byrd-Bennett також закликала всі районні середні школи відрядити свого представника, мовиться в електронному листі, який отримав Chicago Sun-Times. Вона також надіслала батькам матеріали Parent Power, «чиказького співтовариства», місією якого є «залучення батьків до інформації, підтримки та ресурсів, необхідних, щоб допомогти їхнім дітям досягнути успіхів у школі та в житті».
Група була заснована Tom Hurvis, бізнесменом Northbrook, який входив до складу ради New Schools for Chicago, на чолі з Chris Butler, колишнім керівником відділу пропаганди та зв’язків з громадськістю New Schools. New Schools виділила понад $1 млн. у вигляді грантів, щорічних чартерних операцій, йдеться в їхній податковій документації.
«Я не бачив жодної з цих задекларованих (ред.) речей на Parent Power. Вам довелося б проводити розкопки, щоб їх побачити», – каже Eric Reyes, член правління «Raise Your Hand», батьківської організації, що захищає інтереси шкіл району. «Що насправді підозріло мені особисто, то це те, що група, яка «вийшла з підпілля», каже, що вона є батьківською групою, й отримує велику фінансову підтримку. Ми – батьківська група, але нам ніхто не пропонує грошей».
Parent Power вказали, що їхня штаб-квартира у Northbrook; за даними благодійної батьківської організації, група була зареєстрована у 2013 році у Генеральній прокурорі, за тією ж адресою, що й компанія Hurvis, Old World Industries.
Ці документи вказують на Hurvis як на донора початкових $100 000, які мала отримати група. Пробували зв’язатись з ним, але Hurvis так і не сказав, хто його інші донори, чи живуть вони у місті чи передмісті. Оскільки група є приватною, він не повинен надавати цю інформацію.
«Давайте просто скажемо, що я представляю деяких ділових людей, і деяких людей, які турбуються про шкільну систему та освіту наших дітей», – сказав Hurvis. Щодо поліпшення стану шкіл, то «Ніхто всерйоз не пішов за батьками, тому ми сказали: «Давайте зробимо це».
Hurvis також уточнив, що він більше не є в складі ради New Schools, незважаючи на те, що його ім’я досі вказане на його сайті поряд з іменами мультимільйонера, республіканця, претендента на посаду губернатора Bruce Rauner; підприємця і члена Освітянської ради Deborah Quazzo; і Michael W. Ferro Jr., якому належить материнська компанія Sun-Times.
Hurvis зустрівся із Butler у New Schools.
«Наша організація не пов’язана з New Schools for Chicago і займається тільки  залученням людей до благодійності», – розповів Butler.
Butler також сказав, що Parent Power збирав інформацію про реєстрацію батьків для використання у майбутньому, але наполягав на тому, що ця умова не була обов’язковою під час реєстрації для участі в ярмарку.
«Якщо ви не хочете скористатися нашими ресурсами, то нема жодних причин для реєстрації», – зауважив Butler. «Parent Power тільки залучає людей до ресурсів».
Joel Hood, прес-секретар CPS, сказав, що район, який потерпає від браку коштів, використав для оплати власної шкільної ярмарки, яка проходить щовесни, близько $60 000 – але вирішив, що цього року було б непогано приєднатися до Parent Power fair з усіма іншими школами. Кожен сам приймає рішення, чи відвідувати цей ярмарок, додав він. Район вивчає питання щодо надання трансферу автобусами або іншим видом транспорту.
«Ми – за інформованих батьків», – додав Hood. «Ми сподіваємося, що сім’ї, які відвідають цей захід, повертаючись з нього, знатимуть більше про статути, STEM, IB, селективну реєстрацію, тому що насправді є багато варіантів»
«Поширені питання», які супроводжували лист Byrd-Bennett, рекомендували восьмикласникам принести такі документи, як табель зі сьомого класу, результати стандартизованих тестів у сьомому класі та табель, який вони отримали у восьмому класі.
Це єдиний безкоштовний Шкільний ярмарок у районі цього року; інші можна відвідати у приватних групах, які беруть плату за вхід або вимагають стати членом групи.
Butler заявив, що очікує на участь у ярмарку близько 300 початкових і середніх шкіл. Керівництво Catholic Schools посилає своїх представників, а також людей із принаймні 10 католицьких шкіл, розповіла Maria Ippolito, прес-секретар архієпархії Чикаго. Illinois Network of Charter Schools також посилає своїх представників.


У річці Чикаго знайшли бегемота

Користувач YouTube стверджує, що зафіксував бегемота, який плавав у річці Чикаго.
Користувач YouTube Chris O минулого тижня завантажив відео, яке набрало вже більше, ніж 44 000 переглядів. На 27-й секунді відео ви можете побачити, як човен пливе під центральною частиною моста, коли голова тварини вискакує з води.
Водночас, не було зафіксовано жодних повідомлень про диких тварин, що блукають вулицями або плавають у річці Чикаго.
Деякі люди вважають, що на відео насправді зафільмували бегемота, в той же час інші в цьому сумніваються.

У фокусі – Америка

У фокусі – Америка

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers