rss
04/25/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Спорт \ Спорт

Футбол

Українська «молодіжка» обіграла Ліхтенштейн у матчі відбору до Євро-2015
У Черкасах пройшов матч останнього туру групового етапу відбіркових змагань до чемпіонату Європи-2015, де молодіжна збірна України (вік гравців – до 21 року) обіграла команду Ліхтенштейну з рахунком 3:0.
Доля матчу була вирішена в середині першого тайму.
Господарі поля активно почали матч, і на 23-й хвилині Владислав Кулач відкрив рахунок. Після закидання в штрафну суперників на Андрія Тотовицького, той загострив гру пасом Кулачу, який метрів зі семи ефектно пробив під перекладину. Цим голом господарі обмежилися в першому таймі.
Після перерви українці знову грали активно на початку тайму. І вже на 57-й хвилині Кулач оформив дубль. Вдалим вийшов навіс Сергія Болбата з лівого флангу на Кулача, який головою пробив точно в кут. А через п`ять хвилин рахунок став великим. На 62-й хвилині гол у свої ворота забив Симон Цан. Гол вийшов дуже комічним. Після прострілу Цан намагався вибити м`яч, але, зрізавши удар, пробив і по своїх воротах. Голкіпер відбив м`яч, але той знову потрапив в Цана і залетів у ворота – 3:0.
Таким чином, збірна України набрала 19 очок, зрівнялася за кількістю балів з переможцем групового турніру командою Хорватії, поступившись балканцям за додатковими показниками – в очних зустрічах були зафіксовані перемога хорватів і нічия. Тим не менш, команда увійшла до 14 кращих збірних відбору (10 переможців груп і 4 кращі другі команди) і зіграє у плей-оф, де команди будуть поділені на 7 пар і розіграють путівки на чемпіонат Європи.
Фінальна стадія молодіжного чемпіонату Європи в 2015 році пройде в Чехії. У турнірі зіграють 7 переможців відбіркового турніру і чеська команда, яка на правах господарів отримала путівку до фіналу автоматично.
Нагадаємо, попередній футбольний матч українська «молодіжка» виграла у збірної Швейцарії з рахунком 2:0.

Українці достроково вийшли у 2 етап відбору ЧС-2015 з пляжного футболу
Збірна України з пляжного футболу розгромила у другому відбірковому матчі до чемпіонату світу-2015 команду Норвегії. Фінальний свисток зафіксував перемогу української команди з переконливим рахунком 7:1.
Отже, «синьо-жовті» достроково вийшли до другого групового етапу, інформує офіційний сайт Київської асоціації пляжного футболу.
Поєдинок проти збірної Німеччини на європейському відборі до чемпіонату світу-2015 світу, який проходить в Італії, вже нічого не вирішує.
Додамо, що у грі з норвежцями за Україну забивали Віктор Пантелейчук, Олег Будзько, Дмитро Медведь (двічі), Віталій Сидоренко, Олег Зборовський та Ігор Борсук.
Нагадаємо, у першому матчі українці обіграли збірну Латвії з рахунком 4:1.

У товариському матчі футбольна збірна України обіграла Молдову
Національна збірна України 3 вересня зіграла домашній товариський поєдинок проти команди Молдови. Гра на полі НСК «Олімпійський» завершилася мінімальною перемогою українців з рахунком 1:0.
Ажіотажу навколо товариських поєдинків збірної не було навіть тоді, коли у гості приїздили суперники на кшталт Італії. Про Молдову годі й казати, пише ua-football.com.
Тренер нашої команди Михайло Фоменко випустив зі стартових хвилин, вочевидь, найоптимальніший варіант складу. В принципі, Михайло Іванович ніколи не був прихильником експериментів і виставляв найсильніших завжди. Надто – в нинішній ситуації, коли команда відчуває дефіцит матчів. Та ще й проблему відсутності через травми вінґера Євгена Коноплянки, двох ключових центральних півоборонців Руслана Ротаня та Дениса Гармаша і стоппера Євгена Хачеріді треба враховувати.
Ледь матч розпочався, як українці мали відкривати рахунок. Діагональ від Тимощука з власної половини поля вліво, передача Шевчука вздовж штрафного майданчика вдотик, після чого Зозуля пропустив м’яч між ніг на Едмара і той, увірвавшись у зону між двома центральними оборонцями, чисто виходив з Чебану сам на сам. Хавбек міг бити одразу, підійти ближче (що він і зробив), однак мусив забивати. Проте Едмар, надто довго підбираючи ногу, вистрелив метрів зі семи прямолінійно і Чебану на цей удар. Перевівши м’яч на кутовий, зреагував. Майже одразу після того був прохід і подача Федецького справа, яку завершував ударом головою з меж воротарського майданчика Ярмоленко. Втім, Андрій трохи не дотягся до м’яча і нагоду втратив.
На дев’ятій хвилині була ще одна діагональ – цього разу від Ракицького на Федецького у центр штрафного майданчика. Артем прийняв м’яч на груди і, мабуть, міг вирішувати долю епізоду сам, проте вирішив зробити з прийому скидку на Зозулю. Роман «кулю» прийняв. Але перебував уже під опікою суперника і змушений був зміщуватися вліво. Нагоду було втрачено. Наступного разу Чебану потурбував уже Гусєв. Олег наважився на сольний прохід, зміщуючись до штрафного майданчика зліва. Динамівець промчав повз трьох суперників, а потім з гострого кута пробив – Чебану зіграв надійно.
Так інтенсивно українці атакували впродовж перших хвилин 12-ти, а після того, застосовуючи принцип аритмії, на нетривалий час збавили оберти.
Іншими словами, в ігровому плані дії українців хвилювань не викликали. Голів не було, але моменти, які виникали, були з розряду тих, які дають підстави казати про значну перевагу, яка рано чи пізно матеріалізується.
Власне, до завершення матчу українці, здебільшого, наступали, хоча й одну небезпеку поряд зі своїми ворітьми допустили. Але станеться це перед фінальним свистком. До того чергові шанси збільшити перевагу створював Громов. Спершу Артем виконав перевод зліва на протилежну стійку, а Гладкий пробив щльоту не надто вдало, і Чебану забрав м’яч до рук. У наступній же атаці Громов зіграв нестандартно. Отримавши м’яч неподалік від лівого кута штрафного майданчика, Артем імітував бажання піти у прорив, а сам, помітивши ривок Степаненка, зробив м’яке закидання до меж карного майданчика. Тарас не встиг на цю передачу зовсім трохи. Якби встиг, то виходив би з Чебану віч-на-віч.
У спокійному ритмі дограючи матч, господарі за лічені секунди до фінального свистка ледь не пропустили. То Єпуряну навісив штрафний, а Алексєєв. Вигравши повітря у Громова, підрізав «кулю» головою в нижній, правий від себе кут. М’яч пролетів поруч зі стійкою і то було справді щастя. Бо П’ятов відреагувати вже не встиг.
Загалом, українці непогано потренувалися і здобули заслужену перемогу. З позитиву треба зазначити надзвичайно активні дії крайніх оборонців. Головний ігровий негатив – команді вкрай рідко вдавалося залучати центральних нападників. Так чи інакше, тренування вийшло непогане. Ось ще б травма Тимощука не була серйозною…
Довідка
Футбол. Товариський матч
Україна – Молдова 1:0. Полтавська галушка для КарасаУкраїна – Молдова – 1:0 (0:0)
3 вересня. Початок – 20:00. Київ. НСК «Олімпійський». 15 000 глядачів.
Головний арбітр: Овідіу Хацеган.
Асистенти арбітра: Раду Гінгуляк, Владімір Урзіке (всі – Румунія).
Четвертий арбітр: Євген Арановський (Україна).
Україна – Молдова 1:0.
Україна: 12. П’ятов, 4. Тимощук (2. К. Ковальчук, 27), 5. Кучер, 6. Степаненко, 7. Ярмоленко (19. Громов, 46), 8. Зозуля (11. Гладкий, 64), 9. Гусєв (16. Морозюк, 75), 13. Шевчук (14. Макаренко, 46), 17. Федецький, 20. Ракицький, 21. Едмар (18. Безус, 46)
Запасні: 1. Бойко, 23. Безотосний, 3. Ордець, 10. Шахов, 22. Ребенок
Головний тренер: Михайло Фоменко
Молдова: 23. Чебану (1. Намашко, 83), 2. Армаш, 3. Головатенко, 4. Посмак, 5. Раку (13. Врємя, 84), 6. Єпуряну, 7. Іоніце, 9. Антонюк. А. (11. Антонюк. М, 66), 10. Дєдов (21. Алексєєв, 79), 18. Георгієв (8. Чеботару, 66), 20. Сідоренко (15. Калінков, 90)
Запасні: 12. Русу, 14. Кожокарь, 16. Бургіу, 17. Кашкавал, 19. Жардан, 22. Карп
Головний тренер: Іон Карас
Гол: 1:0 – Безус (63)
Попередження: Ракицький (65), Морозюк (90)

Теніс

Перша ракетка України Олександр Долгополов піднявся на одну позицію в рейтингу АТР
Асоціація теністів-професіоналів (AТР) 8 вересня опублікувала оновлений рейтинг кращих тенісистів світу. У ТОР-100, як і раніше, два представники України.
Обидва – і Олександр Долгополов, і Сергій Стаховський – зробили по одному кроку вперед і тепер посідають 23-є та 92-е місця відповідно.
Теніс. Чоловіки. Рейтинг AТР від 8 вересня
1 (1). Джокович (Сербія) – 12 290
2 (2). Надаль (Іспанія) – 8670
3 (3). Федерер (Швейцарія) – 8030
4 (4). Ваврінка (Швейцарія) – 5625
5 (5). Феррер (Іспанія) – 4495
6 (7). Бердих (Чехія) – 4240
7 (6). Раонич (Канада) – 4225
8 (11). Нісікорі (Японія) – 3870
9 (8). Дімітров (Болгарія) – 3710
10 (9). Маррей (Великобританія) – 3150
…23 (24). Долгополов (Україна) – 1535
…92 (93). Стаховський (Україна) – 621
…148 (163). Ілля Марченко (Україна) – 377
…173 (180). Молчанов (Україна) – 297

Серена Вільямс виграла US Open і стала найбільш титулованою з-поміж усіх діючих тенісистів
Американська тенісистка Серена Вільямс впевнено обіграла у фіналі Відкритого чемпіонату США Каролін Возняцкі з Данії. Американка вже третій рік поспіль не знає собі рівних на US Open. Всього ж Серена вшосте виграла американський турнір серії Великого Шолома (1998, 2002, 2008, 2012, 2013).
US Open-2014. Фінал
Серена Вільямс (США, 1) – Каролін Возняцкі (Данія, 10) – 6:3, 6:3
Вільямс завоювала 18-й у кар’єрі титул «Великого шолома». За цим показником вона вийшла на чисте перше місце серед усіх діючих тенісистів (у швейцарця Роджера Федерера – 17 таких перемог), а серед жінок за всю історію Відкритої ери вийшла на друге місце, яке тепер ділить з Мартіною Навратіловою і Кріс Еверт. Рекордсменкою є німкеня Штеффі Граф, яка вигравала турніри «Великого шолома» 22 рази.
Серена Вільямс: «Я намагалася досягти цього з минулого року. Не була впевнена, що у мене вийде здобути перемогу. Приголомшливе почуття. Єдина причина, заради якої я граю в теніс, – це перемагати».

Боротьба

Title 
У зоні АТО загинув чемпіон України з греко-римської боротьби Віталій Ставський
3 вересня, у зоні проведення антитерористичної операції, в районі міста Луганська, загинув боєць 80-ї аеромобільної бри­гади Віталій Ставський. Йому виповнилося лише 23 роки.
Віталій Ставський був вихованцем Костопільського облас­ного ліцею-інтернату спортивного профілю, чемпіоном України-2007 (м. Рівне), майстром спорту з греко-римської боротьби, інформує rivnepost.rv.ua.
Із жовтня 2011 року боєць проходив службу за контрактом у військовій частині міста Львова.

Бокс

Американський боксер сказав, що в бою з росіянином він «буде Україною»
Чемпіон світу за версіями IBF і WBA в напівважкій вазі 49-річний американець Бернард Хопкінс напередодні бою з чемпіоном WBO росіянином Сергієм Ковальовим порівняв себе з незалежною Україною.
Як повідомляє Еспресо.TV, на прес-конференції в Нью-Йорку Хопкінс заявив, що в бою проти Сергія Ковальова на прізвисько «Руйнівник» він «буде Україною».
Тим самим Бернард підтримав нашу країну в боротьбі зі сусідом-агресором, назвавши прізвисько опонента некоректним, адже він «знищує людей».
Слова американця Бернарда Хопкінса (на фото) викликали незручну усмішку у команди росіянина і бурхливе обговорення серед журналістів у залі.
Зазначимо, що поєдинок Хопкінс – Ковальов, в якому будуть розіграні одразу три титули, відбудеться 8 листопада, в Атлантік-Сіті, Нью-Джерсі.

Легка атлетика

П’ятеро українців виступлять за збірну Європи
П’ятеро українців у складі збірної Європи змагатимуться на Континентальному кубку-2014 Міжнародної федерації легкої атлетики (ІААФ).
Про це повідомляє прес-служба Федерації легкої атлетики України. До складу збірної Європи потрапили Богдан Бондаренко (стрибки у висоту), Ольга Саладуха (потрійний стрибок), Сергій Смелик (200 метрів), Ольга Земляк (400 метрів, 4х400 метрів) і Анна Тітімець (400 метрів з бар’єрами).
Склад збірної Європи визначався за підсумками чемпіонату Європи, що відбувся 12-17 серпня в Цюриху (Швейцарія).
За правилами змагань, у кожній дисципліні команду-учасницю представляє по два атлети.
На дистанціях 1500 м, 3000 м, 3000 м з перешкодами й 5000 м команда може бути представлена трьома учасниками, проте до заліку йтиме лише по два результати.
Змагання Континентального кубку ІААФ відбудуться 13 і 14 вересня у Марракеш (Марокко).

Олександр Багач: «Атлети не в силах довести свою непричетність до спортивного злочину»

Дмитро Сосновський: «Україна – боксерська держава, в нас може бути 3-4 склади збірної із сильних бійців»

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers