rss
06/16/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Спорт \ Селюк: «Не знаю, як «Говерла» та «Волинь» дотягнуть до кінця сезону»
Відомий футбольний агент Дмитро Селюк підсумував трансферну компанію українських клубів.
В принципі, нічого особливого в цій трансферній компанії українських клубів не було, – каже Селюк. – Футболісти з однієї команди перейшли в іншу. Азеведо із «Металіста» перекочував в «Шахтар». Ось і все… Будемо сподіватися, що бойові дії закінчаться найближчим часом.
До слова, шокований тим, що розбомбардували «Донбас-Арену». Цим стадіоном пишалася вся країна, ця споруда – світового рівня. Швидше це б усе закінчилося.
Говорячи про літні трансфери, то практично усі намагаються продати, а не придбати. В основному команди «відсиджуються». Причина на поверхні – це економічні чинники та фактор ситуації на Сході України. Крім того, деякі клуби, такі як «Говерла» та «Волинь», я не знаю, як дотягнуть до кінця сезону. Переконаний у тому, що за вуха нікого не потрібно притягувати. Нехай грає 12 чи 10 команд. Але клубам, що не платять футболістам зарплату, обіцяють їм розрахуватися, а потім не виконують цього, немає сенсу видавати ліцензії.

– Ці проблеми можуть бути тимчасовими. Коли ситуація в країні стабілізується, то власники клубів можуть знайти гроші і розрахуватися із гравцями. А виключивши проблемні клуби із еліти ми їх можемо просто втратити…
– Та ні… Ось візьмімо «Говерлу» чи «Волинь». Ці клуби, образно кажучи, винні футболістам зарплату за 6 місяців. Можливо, за один місяць видали. Так що виходить, поки ситуація в країні не стабілізувалася, люди не повинні отримувати зарплату? Візьміть «Металіст», там проблеми виникли саме через останні події в країні. А в «Говерлі» одна і та ж ситуація при будь-якій владі. Три роки тому так було, зараз те ж саме. Є просто в Україні клуби, скажімо, як «Волинь», які можуть платити, а можуть не платити. Ось і все. Усім клубам сьогодні важко. Але не можна допускати ситуації, коли футболістам просто не платять гроші. Допомагати клубам, мабуть, варто іншим шляхом – зменшити податковий тягар чи ще якось.

– «Динамо» і «Дніпро» не змогли зробити необхідні придбання через ситуацію в країні чи просто не вважали, що будь-якою ціною їм потрібна «свіжа кров»?
– Не знаю з чим це пов’язано. «Динамо», можливо, хоче більше продати, ніж купити, бо бере курс на українізацію команди. В Коломойського і Суркіса із грошима усе гаразд. У «Дніпрі», як я не раз повторював, не Рамос щось зробив. Там велика заслуга Коноплянки і Матеуса. Інколи Зозуля виходив на провідні ролі. І зараз Маркевичу буде дуже складно. Без лідерів чогось досягнути буде важко. Дай Бог їм здоров’я, вони можуть внести певну інтригу в чемпіонат.

– Раніше часто говорили про те, що українські клуби переплачують футболістам. Тепер чимало команд вимушені зменшити зарплату своїм гравцям. Зараз середня платня футболістів є більш адекватною?
– Знаю, що у донецькому «Металургу» чимало футболістів перепідписали контракти із меншою зарплатнею.

– І це не єдиний випадок…
– Усе залежить від футболіста. Він може перепідписати контракт, а може і відмовитися від цього. Чимало гравців просто не знайдуть собі команду, яка б їм хоча би близько платила такі гроші. Тому вони погоджуються на зменшення зарплати. Взагалі, в українському футболі було чимало «мильних бульбашок». Можливо, для футболу буде корисно пережити таку економічну ситуацію. Можливо, зараз клуби навчаться працювати у правильному напрямку. Щоби менеджмент не крав гроші у власника, а правильно працював на ринку. Ціна повинна відповідати якості. Донедавна ж клуби були дуже закриті, футболісти приходили у команди через 1-2 людей. При цьому невідомо за які гроші і на яку зарплату. Лакмусовим папірцем є не придбання, а продаж футболістів. Зараз же бачимо, що наші клуби не часто продають гравців. А якщо і продають, то за менші гроші, ніж купували.

– Варто очікувати того, що наші футболісти перестануть триматися за зарплати на батьківщині і масово почнуть переходити в європейські клуби?
– Той же Богданов не тримався за зарплату в «Металісті», а на менші гроші перебрався в Грецію. Колишній гравець «Севастополя» та молодіжної збірної Неплях також перебрався в Грецію. Такі переходи будуть і надалі. Взагалі, ця ситуація сприятиме оздоровленню футболу. Подивіться на Грецію, там була величезна криза, але нічого, тамтешні клуби грають в єврокубках, показують нормальний рівень. Звісно, там немає великих зарплат, але нічого страшного не сталося.
Розмовляв Гліб Ваколюк
Джерело: «Футбол 24» (http://football24.ua)

Спорт

Ігор Кульчицький: «Іскра української Незалежності спалахнула, коли «Карпати» здобули Кубок СРСР»

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers