rss
06/16/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Чоловіча сторінка \ Взаємини батька і сина: як їх поліпшити
Підготував Гриць Письменний
Взаємини батька і сина можуть бути непростими. Тато й син, маючи абсолютно різні зацікавлення, іноді з великими труднощами можуть знайти спільну мову. Буває й так, що вони просто вважають одне одного конкурентами. Іноді ж на перший план виступає типово чоловіча риса, яка передбачає відсутність будь-яких розмов про почуття, і тому навіть якщо обидва хочуть нормальних взаємин, жоден із них не зробить перший крок, бо не знає, як його робити.

Можна виокремити основні принципи, яких потрібно дотримуватися, щоб налагодити стосунки батька зі сином чи навпаки.
1. Усвідомте, наскільки сильно впливає на сина його батько. Знаємо ми чи ні, але факт залишається фактом – сини вчаться тому, як бути справжнім чоловіком, спостерігаючи за власним батьком. Вплив батька на особистісний розвиток сина не так помітний, проте він присутній у будь-якому випадку. Коли син дивиться на те, як батько ставиться до своєї дружини (матері дитини), він вчиться поважати (не поважати) жінку, тому, як взагалі поводити себе з жінкою, а також – як поводити себе у конфліктних ситуаціях. Коли дитина дивиться на те, як батько поводить себе з іншими чоловіками, він вчиться спілкуванню в чоловічому колективі, бачить, як чоловіки спілкуються і як вони вирішують чоловічі питання і проблеми. Якщо ви зрозумієте, що ваш вплив на вашого сина величезний, вам буде простіше прийняти багато речей у спілкуванні з ним і, можливо, доведеться поглянути на деякі сторони ваших взаємин більш серйозно.
2. Знайдіть спільні зацікавлення. А якщо їх немає, придумайте щось нове, що буде цікаво вам обом. Якщо ви любите спорт, долучіть до нього і дитину. Можливо, вам потрібно буде вибрати інший вид спорту, який підійде і вашій дитині. Можна експериментувати й шукати. Однієї неділі ви можете пограти у футбол, а іншої – покидати баскетбольний м’яч. А, може, вам обом подобаються походи? Перевірте самі, поки ви не спробуєте, не дізнаєтеся. Навіть якщо виникнуть складнощі зі самим спортом, у вас з’явиться можливість дізнатися більше одне про одного і просто провести час разом.
3. Не бійтеся гучних ігор. Будь-яка дитина просто обожнює активні ігри. Наприклад, бійка з подушками буде схвалена абсолютно будь-яким сином (головне, щоб не виникло проблем з мамою дитини). Цим ви не тільки зблизитеся з дитиною, а й покажете їй базові поняття про боротьбу. Ви покажете їй, як ухилятися від ударів, як бити (не обов’язково сильно), але не вивертатися і симулювати, як гідно програвати (якщо ви піддаєтеся, наприклад). Це все не передати дитині словами, вона просто не зрозуміє. А витративши час на цю гру, ви не тільки отримаєте задоволення, але і закладете синові основні принципи, які важливі у відносинах із людьми. У нього на несвідомому рівні закладуться певні зразки і стандарти поведінки. І цьому зможете навчити його ви своїм власним прикладом.
4. Отримуйте задоволення від спільного проведення часу. Дитина буде бачити, що вам приємно проводити з нею час, і натомість дасть вам набагато більше. Якщо вам з нею нудно, то, повірте, і дитині буде нудно, і вона буде скиглити. Придумайте що-небудь, щоб і вам не було нудно. Коли дитина буде бачити, як вам з нею весело, вона запам’ятає назавжди саме це. Запам’ятайте, що дитині не потрібні всі багатства світу, іграшки та інші матеріальні цінності. Їй потрібна ваша увага і радість, що йде від вас. Які б у вас не були проблеми, приділіть увагу своєму синові, зробіть що-небудь разом, це і буде неоціненним внеском у його розвиток і виховання.
5. Займіться якимось великим проектом. Звичайно, це голосно сказано, адже ремонт велосипеда або фарбування паркану – це такі дрібниці, які більше напружують, ніж дарують радість. Вам. Але (ви ж пам’ятаєте, що у вас маленький син?) для дитини це надважливе завдання, це і є великий проект. А якщо об’єкт роботи ще й більший, ніж сама дитина, то тоді вона відчує свою значимість особливо гостро. Дайте їй таку можливість, це допоможе і вашим взаєминам, і розвитку сина як чоловіка і людини.
Джерело: Фейсбук-сторінка клубу «Синтон»

Як носити чоловічі кардигани: універсальні правила

25 прохань маленької донечки до батька

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers