rss
06/16/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Чикаго за тиждень
Title 

Quinn: На мінімальну зарплату можна їсти хіба що крекери

Губернатор Pat Quinn каже, що його спроба жити на мінімальну заробітну плату протягом тижня призвела до того, що на вечерю довелося їсти крекери.
Підвищення погодинної мінімальної державної заробітної плати з $8,25, принаймні, до $10 на годину було основним козирем чиказьких демократів. Quinn зіштовхнувся із складним листопадовим викликом від республіканця Bruce Rauner.
Quinn заявив журналістам у вівторок, що під час їжі вибрав воду замість чаю з льодом. Це він повідомив після розмови з чиказькими школярами, які повернуся в школи у перший день занять.
Раніше й інші губернатори зустрічалися з аналогічними проблемами.
Quinn каже, що цього тижня витратить $79 на продукти харчування та інші речі. Його кампанія наголошує, що це – розрахункова сума, котра надходить до найманих працівників, які працюють за мінімальну заробітну плату, після транспортних і житлових витрат.


Title 

Мешканці Чикаго об’єдналися, щоб спільноборотися за мир

Після хвилі насильства, яка охопила Чикаго протягом минулих вихідних, кілька груп зібралися у різних частинах міста зі спільною метою – цими вихідними сприяти миру.
Прихильники проекту Hood і Chicago Peace Organization пройшли на Michigan Avenue від Roosevelt Road до Tribune Tower, щоб продемонструвати свої заклики у День праці.
«Наша надія і наша мета полягає в тому, щоб переконатися, що ці вихідні будуть наповнені тільки миром, святом і любов’ю», – сказав пастор Corey Brooks,  засновник проекту Hood.
У західній частині Чикаго, в парку Altgeld, мешканці провели акцію, яку вони назвали Unity Fest, також заради миру.
«Ми втомилися втрачати наших дітей через насильство у нашому суспільстві, через поліцію у нашій громаді і не тільки поліцію, але й насильство одне стосовно одного. Ми повинні припинити боротися одне проти одного», – наголосила Marcia Slone, одна з організаторів проекту.
Ця зустріч різко контрастує з протестом, який вони влаштували в середу ввечері, де напруженість була набагато вищою, оскільки члени громади вимагали пояснення дій поліції, яка брала участь у стрілянині минулої неділі. 19-річний Roshad McIntosh був убитий після того, коли влада заявила, що він скерував зброю в бік офіцерів.
Його мати розповіла у п’ятницю ввечері, що ні поліція, ні судмедексперт не сказали їй усього, що стосується смерті сина.
«Я не чула про це ні від кого, ніхто мені про це не повідомив, і я не думаю, що це правильно. Не думаю, що це справедливо. Знаю, що це не поверне мого сина, але я просто хочу хоч якогось завершення», – сказала Dawn McIntosh.
На мітингу у центрі міста пастор Brooks попрохав людей піти з ним у райони і клуби, щоб запропонувати людям скласти зброю і завдяки цьому зробити вихідні мирними.
 
Title 

Штат починає приймати медичні заявки щодо використання марихуани

Тисячі пацієнтів Іллінойсу матимуть можливість написати заявки з проханням дозволити їм використовувати марихуану в рамках нового закону, який прийняв штат.
Влада починає прийом заявок на використання медичної марихуани від пацієнтів, чиї прізвища починаються з літер від А до L. Особи, які доглядають за хронічно хворими, також можуть подавати заявки від їхнього імені.
Законодавці прийняли закон щодо застосування медичної марихуани у 2013 році. Згідно з його положеннями, пацієнти повинні мати рецепт і пройти перевірку. Влада зобов’язана відреагувати на заповнену заявку протягом 30 днів.
Пацієнти, прізвища яких починаються на літери з М до Z, чекатимуть до 1 листопада, аби мати можливість подати заявки.
Беручи до уваги час, необхідний для вибору постачальників, час, аби побудувати об’єкти і виростити марихуану, вона, швидше за все, не буде доступна для пацієнтів в Іллінойсі ще до наступного року.

Title 

Поліція Ferguson почала використовувати

натільні портативні відеокамери; далі черга Чикаго?

 Поліція у Ferguson (штат Міссурі), який став гарячою точкою через протести після того, коли понад три тижні тому білий поліцейський застрелив чорношкірого підлітка, почала використовувати натільні портативні відеокамери.
Ці камери, швидше за все, можуть бути використані і в Чикаго.
Використання натільних відеокамер неухильно зростає серед поліцейських департаментів у всій країні. Вони – на батарейках, їх можна прикріпити до різних частин мундиру і відзняти десятки годин відео або тисячі фотографій.
Проте наразі натільні відеокамери потрапили у заголовки газет саме через Ferguson.
Tom Jackson, очільник поліції у Ferguson, розповів St. Louis Post-Dispatch, що приблизно 50 камер минулого тижня їм подарували дві компанії – Safety Visions та Digital Ally. Офіцери мали пристрої під час маршу протесту у суботу і відзняли те, як демонстранти провокували поліцію.
Jackson сказав, що камери були призначені поліцейським загонам міста, і кожен співробітник їх отримає, аби мати можливість згодом використовувати. Представники двох компаній відвідали відділ поліції, аби підготувати офіцерів і навчити їх користуватися камерами.
«Вони дійсно насолоджуються камерами», – розповів Jackson. «Вони намагаються звикнути користуватися цією технікою».
Допомога офіцерам, яких забезпечили натільними відеокамерами, збільшилася з 9 серпня, після смерті 18-річного Michael Brown внаслідок стрільби Darren Wilson, поліцейського з Ferguson. Минулого тижня сенатор Claire McCaskill, D-Mo., припустив, що поліцейські департаменти повинні вимагати від офіцерів носити натільні відеокамери, щоб отримати федеральне фінансування. McCaskill, як і інші прихильники камер, сказав, що кадри могли б допомогти визначити, чи офіцер помилково був звинувачений у неправомірних діях з боку цивільних осіб.
«Куди б я не пішов, люди зараз мають камери», – каже McCaskill. «І поліцейські тепер у невигідному становищі, тому що хтось може зафіксувати останню частину сутички і не зафіксувати першу частину. І створюється враження, що поліцейський був занадто радикальним, коли насправді цього не було».
Однак деякі лідери правоохоронних органів та захисники цивільних свобод кажуть, що відсутність чітких інструкцій, що стосуються використання камер, потенційно може підірвати мету департаменту, яка вимагає більшої підзвітності посадовців, і може поставити під загрозу конфіденційність як співробітників правоохоронних органів, так і громадськості.
«Поліція часто контактує з цивільними особами. Поліція, наприклад, може заглянути в автомобілі людей. Вони йдуть у будинки мешканців», – сказав Ed Yohnka з Американського союзу цивільних свобод.
Він додав: «Усі види інформації та дані, котрі можуть бути зібрані про людей, що живуть у будинку, дійсно не є тими речами, які ви б хотіли записати на відеокамеру».
Існує також питання про те, хто ж записує відео, зібрані поліцією, і як довго?
Суперінтендант Чикаго Garry McCarthy показав у понеділок відділ, який перебуває на ранніх стадіях експериментальної програми, в рамках якої кілька офіцерів добровільно погодилися носити натільні відеокамери.
«Я підтримую це починання, але не впевнений, чи офіцери будуть почувати себе комфортніше», – зауважив McCarthy.
McCarthy додав, що деталі програми все ще узгоджують, але вважає, що наявність відеокамер – це плюс для поліції.
«Чому це вигідно? Думаю, що це принесе користь офіцерам. Оскільки, тільки-но ви бачите камеру на поліцейських автомобілях, це дає можливість підкріпити фактами історію, яку розповідає офіцер, або доповнити надані докази», – додав McCarthy.
McCarthy не уточнив, коли насправді будуть використовувати натільні відеокамери, і зауважив, що використання відеокамер повинно бути предметом перемовин із поліцією.


 Title

Очільник поліції McCarthy прокоментував вбивство

беззбройного мешканця Чикаго

Керівник поліції Garry McCarthy у понеділок захистив поліцейського, який не при виконанні службових обов’язків розстріляв беззбройного чоловіка і був «спійманий» на камери відеоспостереження рік тому.
«Офіцер зателефонував у 911. Думаю, що він виконав свої обов’язки», – сказав McCarthy. 
McCarthy вперше відповів на питання, яке поставили родичі Marlon Horton щодо поведінки співробітника поліції поза службою, який торік застрелив Horton.
Згідно з позовом сім’ї, офіцер Kenneth Walker на другій роботі був працівником у службі безпеки CHA, коли він наказав 28-річному Horton покинути будівлю CHA. Horton, мабуть, помочився на джип охоронця, а потім кадри відеоспостереження наводять на думку, що поліцейський не при виконанні службових обов’язків ініціював сутичку і розстріляв беззбройного Horton.
Поліцейські звіти показують, що Horton дуже хотів мати зброю, але його сім’я стверджує, що вона була йому непотрібною.
Сім’я також підозрює, що після пострілу Horton був ще живим, але офіцер Walker нічого не зробив, щоб допомогти йому, крім того, що попросив допомогу за телефоном 911.
Керівник поліції McCarthy припустив, що офіцер міг травмуватися під час інциденту.
«Офіцери проходять через травми у таких випадках. Більшість з них йдуть на консультацію після подібного інциденту», – додав McCarthy.
Представники CHA відмовилися обговорювати стрілянину.
Через приватну охоронну фірму FOX 32 звернувся до двох охоронців, причетних до інциденту, але не отримав відповіді.
У неділю буде рік з того часу, коли застрелили Marlon Horton. Розслідування Independent Police Review Authority’s щодо стрільби досі не завершене.

У фокусі – Америка

У фокусі – Америка

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers