rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Культура \ Релігія і політика \ Святе Преображення Господнє

Title 
 Title
 Title
Цей великий празник ми відсвяткували 19-го серпня, за старим календарем. На Божественній Літургії священик читав Євангеліє від Матея: «По шістьох днях взяв Ісус Петра, Якова та Йоана і повів їх на високу гору Тавор, де преобразився перед ними. Обличчя його засяяло, наче сонце, а одяг побілів, наче світло. І ось з’явилися їм Мойсей та Ілля і з ним розмовляли. Озвався Петро і каже до Ісуса: «Господи, добре нам тут бути! Як хочеш, розташую тут три намети: один для Тебе, один для Мойсея і один для Іллі». Ісус розмовляв з учнями, аж ось світла хмара огорнула їх, і з Хмари було чути голос: «Це – син мій улюблений, що Я Його вподобав. Його слухайте».


Title 
Почувши це, учні впали обличчям до землі і дуже злякалися. Ісус же підійшов, доторкнувся до них і каже: «Устаньте, не страхайтеся!» Підвівши свої очі, вони не бачили нікого, крім самого Ісуса.
Так розповідає Святе письмо про цей празник.
На горі Таворі ми бачимо Христа таким, яким Він постане перед нами в Небі, якщо ми заслужимо собі на це.
У Храмі св. Володимира й Ольги отець-крилошанин Олег Кривокульський і отець Василь Криштапович відправили Святу Літургію, після чого посвятили кошики з різноманітними фруктами. Діточки у вишиванках не могли дочекатися, коли можна буде посмакувати ці прекрасні Дари Господні. Деякі сміливі хлопчики тихенько підходили до привабливих кошичків і брали на пробу те, що найбільше хотілось скуштувати. Це було дуже приємно і зворушливо. Все-таки, наші традиції прекрасні. Шануймо їх і молімось, щоб ніхто не зміг їх відібрати у нас.
Нагадую, що наступна проща в Пенсільванію відбудеться з 29 по 31 серпня. Виїзд від Храму св. Володимира й Ольги, о 9 год. вечора.

Детальніша інформація за тел.:
773-558-3195
Слава Україні! Героям Слава!

Священик-капелан Іван Гопко: «Війна для бійців з АТО ніколи не закінчиться

Спогад про незабутню зустріч у Львові на тлі міркувань про долі і роль ієрархів та священиків УГКЦ

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers