rss
04/29/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Полiтика \ Діти-сироти з Донбасу – заручники військової агресії Кремля

З часу, відколи Росія розпочала на сході України неприкриту військову агресію, кількість вимушених переселенців із Донецької та Луганської областей, за даними Держслужби з надзвичайних ситуацій, сягнула майже 53 тисяч осіб. А ООН вважає, що внутрішніх біженців маємо уже більше, ніж 95 тисяч. Принаймні, третина переселенців – це діти. Та випробування їх негараздами навіть порівняти не можна з долею дітей-сиріт, які опинилися на території самопроголошених Донецької та Луганської народних республік.

Росія з допомогою сепаратистів Донбасу вже вдалася до кіднепінгу – викрадення українських дітей. Традиції Чингізхана й Батия, коли всю молодь захоплювали в полон, і нині квітне у правонаступників Золотої Орди. Сотні дітей-сиріт у Донецькій і Луганській областях терористи тривалий час утримували як заручників і «живий щит». А ще бойовики намагалися вивезти вихованців інтернатів і дитячих будинків до Росії. У ніч на 27 липня терористи викрали з луганського інтернату і вивезли в РФ 60 дітей-сиріт віком до 3-х років, яких наступного дня вдалося повернути.
«Наші спроби вирішити питання про евакуацію хворих дітей із зони АТО в Донецькій області у безпечні регіони так і не дали жодних результатів» – повідомляв кілька днів тому радник голови МВС Зорян Шкіряк, За його словами, насамперед йдеться про 135 хворих дітей з Донецького міського та Донецького обласного будинків дитини, а також Макіївського будинку «Малятко», де перебувало 46 ВІЛ-інфікованих дітей. Усього в Донецькій області на той час перебувало 323 дитини, включаючи дітей-сиріт і вихованців інтернатів, які потребували негайної евакуації.
Чимало зусиль доклали працівники Міністерства закордонних справ та уповноважена з прав людини Валерія Лутковська, щоб запобігти незаконному вивезенню українських дітей у Росію. Потім вони з неабиякими труднощами домовилися зі сепаратистами про евакуацію вихованців дитбудинку «Малятко» до безпечного міста Маріуполя, вихованців Мар’їнської школи-інтернату в Слов’янськ, а частини луганських сиріт – до Харкова.
Лише 29 липня з’явилося повідомлення, що з Донецька евакуйовані всі дитячі будинки й інтернати. За словами Дарії Касянової, керівника проекту «Сирітству – ні», із зони бойових дій вивезені всі діти-сироти, зокрема, і діти з інвалідністю. Вона зазначила, що перемовини з представниками ДНР з цього питання були тривалими і складними. Зараз діти і співробітники інтернатів адаптуються на новому місці. А ось упевненості, що так само захищеними є всі діти-сироти Луганщини, у Дарії Касянової, на жаль, немає.

Title Title 
 Діти з Донбасу прибули в Одесу Евакуюватися із зони АТО згодні, тільки не в Росію
Title Title 
 Ці хворі дітки були заручниками бойовиків ДНР Терористи з Луганська викрали 60 дітей-сиріт і хотіли вивезти їх у Росію

 

Фото зі соціальних мереж

Геббельсівщина vs жорстка реальність

Герої не вмирають: Одеса першою поставить пам’ятник Валерії Новодворській

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers