rss
04/24/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Культура \ Найбільша в Україні фреска прикрасила одеський дворик

Одеса – таки українське місто європейського штибу. Як кажуть одеські дотепники, його і розбудовували «западенці»: Йосиф Де-Рібас, Франц Де Волан, Арман Емманюель де Рішельє та Луї Олександр Андро де Ланжерон. Цариця ж Катерина П, яку дехто вважає засновницею міста, тільки й спромоглася що перейменувати Коцюбіїв-Гаджибей, який на той час уже мав 400-річну історію, на Одесу.

Про це мешканцям міста нагадали молоді одеські художники, прикрасивши одеський дворик на вулиці Єврейській, 32 своєю чудовою фрескою. Фактично, це найбільша художня картина в Україні, урочисте відкриття якої відбулося 10 липня. За словами представника Національного реєстру рекордів України Улани Вєтрової, це справжній рекорд, чудове художнє досягнення нації. Загальна площа нового одеського арт-стріту сягає 317,5 кв. м., що на 62 метри перевищує попередній рекорд киян.

  Title
  Автори рекордної фрески

Над створенням шедевра понад два місяці працювали художники творчого об’єднання «Студія REACH» Ілля Пивовар, Дарія Татьмяніна та Єлизавета Медведенко під керівництвом Станіслави Лісовської й Олексія Шкурата. Малювали вони пензликами, як на полотні, й почавши роботу з висоти 18 метрів над землею, витратили більше, ніж 600 кілограмів фарби. Фінансову підтримку цьому амбітному проекту надали співвласники готелю «Женева» Михайло Серебрін і Дмитро Колбасюк. Вони продемонстрували новий напрямок в індустрії гостинності – це поєднання мистецтва, культури та бізнесу.
На картині-фресці, яка отримала назву «Geneva Art Wall», зображені 24 знакових для Одеси особистості й персонажі. Тут, на першому поверсі в кав’ярні Г. Пфейфера, гостей зустрічають письменники Ісак Бабель і Олександр Пушкін. Неподалік прогулюється подружжя Воронцових, а біля ювелірної крамнички стоїть у задумі велика актриса німого кіно Віра Холодна. Біля входу в готель гортають автомобільний журнал літератори Ілля Ільф і Євген Петров. З балконів за гостями стежать Йосиф Де-Рібас, Франц де Волан, Олександр Ланжерон та Григорій Маразлі. Поруч з ними рибачка Соня й Костя з гітарою – персонажі пісні «Шаланды, полные кефали». Бачимо тут і нерозлучних Остапа Бендера та Кісу Вороб’янинова, і Леоніда Утьосова з грамофоном, і Михайла Водяного в образі свого знаменитого персонажа Попандопуло, а ще – Михайла Жванецького з його потертим у мандрах портфелем.
Відтепер унікальний одеський дворик на розі Катеринівської й Єврейської вулиць усі туристичні агенції додали до своїх екскурсійних маршрутів. Тож, тут одесити й гості міста мають можливість милуватися найбільшим твором стріт-арту в Україні.

Title  Title
 Сергій Уточкін та Віра Холодна Олександр Пушкін та Ісак Бабель у кав’ярні Г. Прейфера
Title  Title
 Ілля Ільф, Євген Петров та подружжя Воронцових
 Кіса Вороб’янінов, Остап Бендер та Михайло Жванецький
Title  
 Рибачка Соня та Михайло Водяний у ролі Попандопуло з фільму «Весілля в Малинівці»
 

Фото автора
Сергій Уточкін та Віра Холодна

Революція Гідності у супроводі скрипки

Милує зір із Космача узір

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers