rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Пам’ять \ У полоні терористів помер голова луганської «Просвіти» Володимир Семистяга
У Луганську, в полоні терористів, помер науковець та голова місцевої «Просвіти» Володимир Семистяга.
Про це повідомив журналіст Всеволод Філімоненко на своїй сторінці у «Фейсбуці».
«Підтвердилася інформація про передчасну смерть Героя Семистяги. Володимир Семистяга помер у полоні в «ополченців ЛНР». Смерть наступила в результаті серцевого нападу, 27.06.14, приблизно з 21:00 до 22:00», – написав він.
«Армія південного сходу» затримала Володимира ще 23 червня, але дізнатися про те, «як у нього справи», мені вдалося лише позавчора вночі... Вже другу добу ми ведемо переговори про видачу покійного родичам, і тільки дві години тому вдалося знайти компроміс із представниками самопроголошеної республіки. Сподіваюся, найближчим часом тіло Володимира Федоровича передадуть близьким», – написав журналіст.
Володимир Семистяга – старший викладач кафедри історії України Луганського національного університету, член правління Луганської обласної організації краєзнавців, голова Луганського обласного об'єднання ВУТ «Просвіта» ім. Тараса Шевченка, головний редактор журналу «Бахмутський шлях». Заслужений працівник освіти України.
Його наукові інтереси полягали в царині досліджень соціально-політичної історії XX сторіччя, як то – історія підпілля «Молода Гвардія» – міфи та реальність, німецько-нацистський окупаційний режим та його особливості в Україні, український національно-визвольний рух в Україні кінець ХІХ-кінець XX сторіччя.
З науковцем ЛНУ Юрієм Козовським, кандидатом філологічних наук, входив до складу спеціальної комісії з проблемних питань у діяльності Краснодонського антифашистського комсомольсько-молодіжного підпілля «Молода гвардія». Провели власне розслідування, звертаючись до маловідомих і закритих матеріалів – в архівах Луганська, Києва, Москви, Донецька, Ростова-на-Дону. Результат дослідження не співпав з радянською та офіційною на той час точкою зору з поняттями про подвиг молодогвардійців.
Його викрали 23 червня, провівши перед тим «обшук» у його офісі та квартирі. Також терористи вимагали від нього віддати їм документи на квартиру.

«Сашко пишався тим, що він десантник»

Ваша допомога може врятувати життя солдата!

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers