rss
04/24/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Українське Чикаго \ Подвійний ювілей парафії Святої Тройці в Бенсенвіль

Зелені свята – традиційне свято українського народу, яке пов’язане зі створенням світу. Вважається, що в цей день Бог створив Землю і засіяв її зеленню. Трійцю ще прийнято називати П’ятидесятницею (бо святкується на 50-й день після Великодня). Напередодні цього дня будинки прикрашаються зеленню, а саме – вітами липи. Свято Трійці – найзеленіше свято у році – символізує собою початок літа, день прославлення процвітаючої природи!

  Title
  

П’ятидесятниця для церкви Святої Тройці в Бенсенвіль є святом особливим, бо знаменує день заснування парафії. Саме на Зелені свята, в 2009 році, в цій церкві вперше співалася літургія. Відзначення ювілеїв спільнот чи окремих людей мало велике значення вже в Старому Завіті. Ювілейний рік – це був рік, в якому все зупинялося, щоб пригадати пройдений час, подякувати Богові за всі Його добродійства та з оживленим духом і новою ревністю продовжувати своє служіння Богові. 2014 рік є багатим на ювілеї для парафії Святої Тройці, бо він ще позначає собою 25-річчя священослужіння митрофорного протоієрея отця Богдана Калинюка. Святкування цих двох, важливих у житті парафії, подій почалося в суботу, по закінченню вечірньої.
Братство Святого Костянтина організувало вечір-забаву зі запашними шашликами і живою музикою. Того суботнього вечора на святкування завітали владика Даниїл та митрополит Антоній, які прибули в Чикаго, щоб розділити святкування двох річниць. Діти школи українознавства при парафії приємно потішили високоповажних гостей музичною виставою «Вовк і семеро козенят». Василь Стойко зі своїми внуками Настею та Максимом продемонстрували показовий виступ карате.

Title  
  

Святковий бенкет відбувся в неділю, 8 червня, в приміщенні Empress Banquet Hall, Addison, IL. Програма свята була досить насиченою і цікавою. Квартет «Жайвір» виконав «Тон Деспотін», «Тропар» та молитву «Благослови, душе, моя, Господа». До складу квартету входять наступні виконавці: бас – Вадим Гань, баритон – Анатолій Руденко, перший тенор – Назар Карабінович, другий тенор – Володимир Дуда. Танцювальний колектив «Гуляй-Поле», при парафії, показав все своє мистецтво танцю у виконанні «Буковинського танку» а також «Гопака». Склад гурту «Гуляй-Поле» під керівництвом Таїси Коломієць-Ампульської наступний: Таїса Коломієць-Ампульська, Валя Ампульська, Мирослава Ворона, Наталя Стефанишин, Віктор Ампульський, Любомир Стефанишин. Привітали отця та парафію і наймолодші її парафіяни, а саме, учні школи українознавства «Калина»: Настя Мусякевич, Христя Прокулевич, Соломія Прокулевич та Діана Ткач. Дівчатка ніжно проспівали акапела молитву «Богородице Діво». На свято завітало дуже багато парафіян та священнослужителів з інших парафій. Прийшли привітати отця і парафію представник директорії Каси «Самопоміч» – Роман Яцківський, отець Михайло Кузьма з паніматкою, з парафії Непорочною Зачаття в Палатайн, отець Іван Лимар з паніматкою з катедри святого Володимира в Чикаго, настоятель парафії святого Петра і Павла в Пейлос Парк Василь Сендега з паніматкою, генеральний консул України в США Андрій Іванович Праведник з дружиною та сином, протодиякон Андрій і пані Марія Фрончаки, Голова УККА доктор Олесь Стрільчук. На святі пролунало багато теплих слів-привітань до отця і парафії.
Кредитівка «Самопоміч» склала парафії грошовий дарунок в сумі $1000. А парафії Непорочного Зачаття та катедри святого Володимира також обдарували церкву щедрим матеріальним внеском.
Отче, від щирого серця ще раз вітаємо вас з 25-річчям вашого священослужіння.
Дякуємо Богу за дар вашого життя, за ваше служіння нашій церкві, за зерна любові, милосердя, віри і надії, що засіваєте у наших серцях!
Бажаємо вам міцного здоров’я, радості і миру у серці, твердості у вірі, ревності у любові, щедрого Божого Благословення та опіки Божої Матері!
Рівносильно вітаємо нашу парафію з ювілеєм. Багато всього відбулося і багато змінилося в житті нашої молодої церковної родини, проте я знаю, що ми всі молимося за те, щоб наша парафія продовжувала зростати, і щоб ми всі, як православна спільнота, продовжували живити наші духовні потреби, які може забезпечити тільки церква.

 

 Title Title
  

Фотографії Влада Голуба

Свято Героїв в Українському Чикаго

Свято Героїв

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers