rss
06/16/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Діаспора \ «Мистецтво без кордонів»: виставка Івана Марчука в УВУ

23 травня 2014 року, в приміщенні Українського Вільного Університету, відбулося відкриття виставки Івана Марчука – видатного українського художника, лауреата Національної премії України імені Тараса Шевченка, єдиного українського митця, прийнятого до Золотої гільдії Римської академії сучасного мистецтва. У 2007 році, за рейтингом британської газети «The Daily Telegraph», художник увійшов до списку 100 найвизначніших геніїв сучасності. Іван Марчук створив власний світ художніх образів у високо індивідуальній манері. Його неповторна манера письма, технічна і композиційна довершеність, стилістична різноплановість робіт викликають захоплення.

Вечір відкрила маґістратка УВУ Ганна Макогон майстерним виконанням пісні «Квітка душа».
Зі вступним словом виступила ректор УВУ, проф. д-р Ярослава Мельник, яка привітала численних гостей (Івана Марчука, українську поетесу та художницю Емму Андієвську, єпископа Петра Крика, Апостольського екзарха для українців греко-католиків у Німеччині та Скандинавії, отця Андрія, канцлера екзархії, гостей з України, німецьких гостей, українську громаду Мюнхена, а також – професорів і студентів УВУ). Ярослава Мельник наголосила на тому, «що через картини Івана Марчука кожен зуміє для себе відкрити прекрасну талановиту Україну, Україну, яку Іван Марчук, попри те, що доля закидала його в різні країни та світи, завжди носить зі собою в душі». З великою увагою гості вислухали вітання мистецтвознавця та координатора виставки д-ра Олени Балун.
Мистецький вечір вітальним словом продовжив Іван Марчук. Розповідаючи про свій життєвий та творчий шлях, художник зазначив: «Я працюю 365 днів на рік і без цього не можу. Це – присуд долі, вирок та приреченість. Для мене мистецтво – це життя й одкровення. Іншої альтернативи для мене немає».
Опісля всі присутні мали змогу не лише оглянути картини Івана Марчука, але й поспілкуватися з митцем у невимушеній атмосфері.

 

Title Title
 Title
   

 

Прес-служба УВУ

Майбутнє СУА в наших руках

У пам’ять Небесної Сотні

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers