rss
04/25/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Чикаго за тиждень

Точка зору: Дік Дурбін «переміг» Карла Роува під час збору коштів для Хілларі Клінтон у Чикаго

Демократ від Іллінойсу напав на республіканців за натяк, що Клінтон має ушкодження мозку.
Чикаго лихоманить від Хілларі Клінтон, принаймні – протягом червня.
Перша із серії подій, орієнтованих на Хілларі Клінтон, стартувала в четвер ввечері двома благодійними акціями, які тривали безперервно, метою їх був збір коштів для майбутньої президентської кампанії на випадок, якщо раптом хтось із фаворитів від демократів оголосить про свою участь у кампанії. Витягуючи на білий світ «хто є хто» серед політиків-важковаговиків – від мера Чикаго Рама Емануеля до сенатора США Діка Дурбіна – не кажучи вже про безліч елітних «донорів з глибокими кишенями».
Якщо хтось влаштовував вечірку на вашу честь, хіба не було б дивно, якби ви не з’явилися? Так, але в цьому випадку це ще більш дивно, якщо на вечірку ви прийдете. Клінтон не матиме іншого вибору, окрім як поступитися під тиском і підтвердити, що вона братиме участь (у виборах президента – ред.) в 2016 році; тим часом, її прихильники чекають на офіційну заяву, яку Клінтон наразі обмірковує – чи слід брати участь у ще одному спектаклі заради Овального кабінету.
«Вона дослухається», – сказав її давній друг Кевін О’Кіф NBC’s Ward Room після дружніх пліткувань з відомим чиказьким політтехнологом і фаундрайзером Барака Обами Кевіном Конлоном (Kevin Conlon), які пройшли у пабі Джона Барлікорна (John Barleycorn) «River North».
«Там немає жодного кандидата, який коли-небудь буде краще підготованим до посади президента», – сказав Конлон, - «насправді ви бачите, як декілька сотень людей на літній нічній вечірці показують здатність молоді мобілізуватися і бути зацікавленими в кампанії... Ми сподіваємося, що вона вирішить взяти учать у гонці (президентській – ред.)».
На вечірку у Барлікорна, яку організували виборцям, прихильникам Комітету політичних дій (PAC) Хілларі Клінтон, заманили близько 300 осіб, і переважна кількість мрійливих «молодих людей» дзвеніли келихами і вітали політиків, які виходили на сцену, щоб віддати належне Клінтон. Плата за вхід складала символічний внесок у розмірі $20.
«Чикаго, ти готове до Хілларі?» – запитав в Іллінойсі конгресмен Білл Фостер (Bill Foster), якому у відповідь натовп кричав: «ТАК!»
Потім були американський конгресмен Робін Келлі та президент Cook County Board President Тоні Преквінкл (Toni Preckwinkle), який виступив з коротким анекдотом про слухання промови Клінтон у 1991 році, після того, як вона була обрана олдерменом.
«(Хілларі) створила одну з найбільш вдумливих, переконливих промов, які я коли-небудь чув, і, коли Білл прийшов набагато пізніше, його мова майже ніколи не була такою вдумливою або такою переконливою, або такою організованою», – лаконічно зауважив потенційний кандидат у мери. «Всі визнають, що Білл Клінтон є майстерним політиком і прекрасним оратором, але дозвольте мені сказати вам: Хілларі – краща».
Екс-секретар глави держави буде в Чикаго наступного тижня, щоб здійснити промоцію мемуарів під назвою «Важкий вибір».
Повідомляючи деталі щодо своїх намірів, Клінтон звертається до головного питання, написавши: «Чи буду я балотуватися на посаду президента в 2016 році? Відповідь: я ще не вирішила».
Відповідаючи на питання про її так звану невизначеність, Дурбін – до переобрання цього року – заявив журналістам: «Я впевнений, що це правда. Це – важливе рішення, ви ж знаєте, це – кілька років життя. Сподіваюся, що вона... вирішить взяти участь у гонці. Але це особисте рішення родини».
Дурбін скористався з того, що потрапив у центр уваги, аби «побити» республіканського стратега Карла Роува, який припустив, що Клінтон страждає від ушкодження мозку. «Я не хочу сміятись до упаду від почутого, але у мене немає сумнівів щодо її адекватності і здатності бути президентом Сполучених Штатів. Якщо, все-таки, буде будь-який вид тесту, ми повинні почати з пана Роува», – уїдливо зауважив він.
Тим часом, додав Дурбін, «невже вони думають, що збираються відлякати Хілларі з гонки? Слухаю цих конгресменів-республіканців – Бенгазі, Бенгазі. Це було жахливо. Ми втратили чотирьох американців. Вона з’явилася перед комітетом, відповідаючи на всі їхні запитання. А ми провели ретельне розслідування».
Сенатор йде з вечірки, яку раніше підготували для Хілларі 150 великих вкладників грошей і важливих людей у бізнесі та яка відбулася в закусочній Філа Стефані (Phil Stefani’s steakhouse) на Раш-стріт. Серед учасників: Генеральний прокурор Ліза Медіган  (Lisa Madigan), голова Сенату Джон Каллертон та Емануель (Рам – ред.), який пропустив другий збір коштів, щоб взяти свою дружину, Емі Рул, на обід для святкування 20-річного юбілею.
Мер, який публічно підтримав Клінтон на посаді президента минулого місяця, спілкувався з нею під час «Важкого вибору». Через десять днів Емануель, колишній старший радник в адміністрації Клінтона, буде залучати Біла до співпраці зі збору коштів для передвиборної кампанії, щоб забезпечити ще один термін в мерії.
Автор: Ерін Карлсон (Erin Carlson)
Джерело: NBC Chicago

 


 

  Title
  

 

Іллінойс забороняє мікрокульки в косметиці та милі

 

Губернатор Пет Куінн підписав закон, який, за його словами, зробить Іллінойс першим у всій країні штатом, що заборонив використання продуктів із вмістом так званих мікрокульок.
Синтетичні пластикові мікрокульки, які є в милах і косметиці, позиціонують як засіб для відлущування. Але фахівці почали висловлювати побоювання щодо забруднення пластиком водних шляхів.
Новий закон Іллінойсу має на меті до 2018 р. заборонити виробництво таких продуктів і до кінця 2019 року – їх продаж. Куінн підписав закон у неділю.
Законодавці інших штатів, зокрема, Нью-Йорка і Каліфорнії, також розглядають подібні заборони.
Куінн заявив, що новий закон Іллінойсу допоможе захистити озеро Мічиган. Проте критики висловили заклопотаність із приводу довготермінового впровадження нового закону.

Джерело: myFOXchicago.com)

Title  
  

 

 

У Чикаго відкриють художню галерею доктора Сьюза

 

Галерею, присвячену творчим роботам дитячого автора доктора Сьюза, буде відкрито у центрі Чикаго.
Доктор Сьюз – його справжнє ім’я було Теодор Сьюз Гейзель – написав і проілюстрував такі книжки, як «Кіт у капелюсі» та «Зелені яйця і шинка», які стали класикою.
Білл Дрейер є куратором «Галереї доктора Сьюза». Він повідомив WBBM-Radio, що в експозицію виставки також буде включено «опівнічні картини» (доктора Сьюза – ред.) («midnight paintings»), які «насправді виходять далеко за межі упереджених думок» щодо картин автора.
Сьюз творив картини і скульптури вночі, але це рідко, або й взагалі ніколи, не відображалося на його картинах.
Відкриття виставки відбудеться найближчими вихідними, у Water Tower Place. Постійні експозиції будуть створені уздовж Мічиган-авеню.
Частину коштів, які надійдуть з 14 червня до 29 червня, пожертвують на благодійність.
Джерело: myFOXchicago.com


 

Chicago Bears допомогли мешканцям Вашингтона очистити
місто від наслідків торнадо

 

Десятки гравців Chicago Bears та офіційних осіб команди побували у Вашингтоні, який розташований у центральній частині штату Іллінойс, аби допомогти прибирати місто від наслідків торнадо, що завдав шкоди в листопаді минулого року.
Під час візиту в п’ятницю Брайан МакКаскі, власник Chicago Bears, виконав свою обіцянку, яку дав одній з мешканок міста, оскільки її історія з втраченим фортепіано вразила його.
Шеріл Інгам втратила свій будинок 17 листопада, під час шторму, а разом із ним – улюблене фортепіано, яке належало її матері. І Брайан МакКаскі подарував їй інше.
Зі сльозами на очах Інгам заявила у п’ятницю, що вражена подарунком.
Під час візиту чиновники на площі в центрі міста також підняли американський прапор, який пролетів над Soldier Field.

Джерело: myFOXchicago.com)

 

  Title
  

Зоопарк «Lincoln Park» привітав молодих лебедів-трубачів

 

Зоопарк «Lincoln Park» гостинно зустрів чотирьох молодих лебедів-трубачів, які прибули до Лебединого озера McCormick у понеділок.
Лебеді-трубачі – найбільші північноамериканські водоплавні птахи. Їх можна ідентифікувати за білим пір’ям і гладким чорним дзьобом із розмахом крил, які можуть досягати до восьми футів, заявляють у зоопарку «Lincoln Park». Дорослі самці лебедя-трубача можуть важити до 30 фунтів, і, тільки-но вони знаходять собі пару, то часто залишаються разом на все життя, розповідають у зоопарку.
Молоді лебеді-трубачі будуть випущені в Айові, у рамках спільної програми реінтродукції з Департаментом природних ресурсів Айови. Зоопарк «Lincoln Park» вже випустив більше, ніж 40 лебедів-трубачів, мовиться в заяві.
До моменту їх реінтродукції, яка відбудеться цієї осені, молоді лебеді набудуть усіх необхідних навичок, необхідних для того, щоб вижити в умовах дикої природи, розповіли у зоопарку. Молоді лебеді також мають поважчати майже втричі, аби мати можливість стати кваліфікованими плавцями і навчитися здобувати їжу: починаючи від насіння, зерна та інших рослин, які ростуть на водно-болотних угіддях, до комах і дрібних риб, додають у зоопарку.
Молодих лебедів можна буде побачити щодня цього літа на Лебединому озері McCormick, у зоопарку «Lincoln Park», 2001 N. Clark St.

Джерело: myFOXchicago.com


 

CTA: проектні роботи відбулися на Green, Blue
Line минулими вихідними

 

Роботи проводилися на двох залізничних будівельних проектах CTA протягом минулих вихідних.
Це тимчасово призупинило ранкове сполучення на Green Line між станціями Рузвельта і 35th-Bronzeville-IIT. Крім того, обслуговування Blue Line було призупинено між станціями Western і Logan Square.
Обслуговування Green Line було призупинено, починаючи з початку руху поїздів до 11:40 включно, в суботу та неділю.
Для людей, яким потрібно було потрапити з однієї станції до іншої, було надано безкоштовний автобус.
Обслуговування Blue Line було призупинено у п’ятницю, 6 червня, о 10 вечора, і тривало до 4 год. понеділка, 9 червня. Також курсував безкоштовний автобус для клієнтів.
Джерело: myFOXchicago.com


Архітектура Трампа: букви з
«поганим смаком» на будівлях

 

Пейзаж Чикаго знову змінюється. Підпис на офіційному знаку Trump International Hotel & Tower – це завершальний аспект, але не кожен бачить у цьому позитивний знак.
Деякі люди не сприймають встановлення подібних написів на стіні Trump International Hotel і Condos у Чикаго, і це думка, яка є важливою.
Едріан Сміт (Adrian Smith), архітектор, каже NBC Chicago, що він не прихильник «трампових» букв, які встановили на будівлі.
«Я думаю, це травмує образ будівлі і свідчить про поганий смак. Напис також травмує образ Чикаго. Як могла міська влада, яка повинна була затвердити ці знаки, дозволити це?», – написав електронною поштою Сміт, який у даний час перебуває за кордоном.
Інсталяція букв із нержавійки – які сягають у висоту 20 і 140 футів відповідно і з підсвічуванням за допомогою світлодіодних ліхтарів – почала діяти три тижні тому на 16-му поверсі.
98-поверхова будівля з’явилася на горизонті Чикаго п’ять років тому, і, коли стала другою найвищою спорудою в місті – для багатьох стала особливою будівлею, яка маячить так само велично, як і її власник.
«У нього велике его, тому я можу зрозуміти це», – сказав турист Джоел Гуднав.
Інші не в захваті від нової інсталяції на будівлі.
«Хоч він із Нью-Йорка, але його ім’я є всюди... Я не бачу, що це дійсно велика справа. Так що це всього лишень чоловіче ім’я», – сказав Ернст Магліато.
Місто затвердило встановлення букв на будівлі ще восени минулого року, але погода завадила їх звести швидше.
Трамп сказав Chicago Tribune, що, зрештою, знак на його будівлі буде на кшталт знаку «Hollywood».

Автори: Роб Елгаз (Rob Elgas) та Марку Райлі (Marcus Riley)
Джерело: NBC Chicago



 

Робін Тік виступить на фестивалі «Illinois State Fair»

 

  Title
  

На фото: Robin Thicke під час виступу на Z100 Jingle Ball у 2013 році в Madison Square Garden в Нью-Йорку (фото Евана Авгостіні/Invision/AP)
Фестиваль «Illinois State Fair» до складу учасників додав співака і автора пісень Робіна Тіка (Robin Thicke).
Менеджери фестивалю сказали співаку, що його виступ на трибуні відбудеться 17 серпня.
Менеджер «State Fair» Емі Бліфнік (Amy Bliefnick) вважає, що прихильники фестивалю будуть у захваті від Тіка і «насолоджуватимуться його високо-енергетичним шоу».
Тік здійснив справжній прорив минулого року з міжнародним хітом «Blurred Line», який був номінований на кілька премій Греммі.
Іншими учасниками розважального топ-чарту, які розвеселятимуть глядачів з фестивальної сцени, будуть репер Pitbull, кантрі-дует Florida Georgia Line та легендарна рок-група Boston.
Також у заході візьмуть участь фіналісти American Idol, Million Dollar Quartet, Steely Dan, кантрі-співаки Hunter Hayes та Jake Owen.
Квитки на концерт надійдуть у продаж 13 червня. Їх можна буде придбати через Ticketmaster або в касі фестивалю.
Минулого року близько 961142 осіб взяли участь у Springfield-based fair, що на 5 відсотків більше, ніж у 2012 році. Кількість учасників підтверджує високу відвідуваність заходу, починаючи з 2002 року, коли 1,2 мільйона людей увійшли у ворота.
Джерело: NBC Chicago

Підготувала Уляна Бойкевич, Чикаго.
Спеціально для «Час і Події»

 

У фокусі – Америка

MWRD святкує 125-річчя

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers