rss
04/20/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Генеральний прокурор Madigan: законодавці приймають законопроект, аби розширити доступ до епінефрину у випадку крайньої необхідності в школах Іллінойсу

Законопроект 5892 скерували до губернатора, щоб краще захистити дітей від смертельних алергічних реакцій.

Генеральний прокурор Ліза Мадіган (Lisa Madigan) оголосила, що законодавці Сенату проголосували за розширення доступу до епінефрину під час надання невідкладної допомоги в іллінойських школах, аби захистити дітей від смертельних алергічних реакцій.
Члени Сенату проголосували за скерування законопроекту 5892 на розгляд губернатора, аби збільшити доступ до епінефрину відповідно до Закону Іллінойсу «Про доступ до епінефрину», який був розроблений офісом Мадіган. Реалізований у 2011 році, в даний час закон дозволяє шкільним медсестрам вводити ін’єкції з «аварійним» епінефрином студентам, які не мають ознак відомих алергій, але перебувають у стані анафілактичного шоку. Закон також дозволяє школам зберігати ін’єкції з «аварійним» епінефрином для студентів, які мають право самостійно вводити дозу під час реакції, а також дозволяє будь-якому шкільному персоналу вводити ін’єкції студентам, які мають медичний план зі собою.
Законопроект, авторами якого є сенатор Енді Манар (Andy Manar), розширює дію закону, дозволяючи будь-яку підготовку працівників школи або фахівців, які працюють на громадських засадах, з введення ін’єкції з адреналіном будь-якій людині з невідомою алергією, яка, як вони вважають, перебуває в стані анафілактичного шоку. Ця зміна дозволить збільшити доступ до «аварійного» адреналіну в багатьох школах Іллінойсу, які не мають шкільних медсестер у штаті. Це розширення має вирішальне значення, оскільки дослідження показують, що 25 відсотків алергічних реакцій у дітей вперше відбуваються саме в школі.
«Розширення доступу до «невідкладного» адреналіну в школах – це простий, але вкрай важливий захід, який ми повинні прийняти для вирішення проблем дітей (їх кількість постійно зростає), що живуть з потенційно небезпечними для життя харчовими алергіями», – сказала Мадіган.
Наразі 37 штатів дозволяють спеціально навченому персоналу, як і шкільним медсестрам, призначати авто-інжектори з «невідкладним» адреналіном студентам з невідомою алергією. У Вірджинії, яка є серед цих 37 штатів, протягом 2012-2013 навчального року ввели 448 авто-інжекторів з епінефрином. 75 відсотків учасників цих інцидентів стали фізичні особи, які постраждали від алергії, на яку ніколи раніше не хворіли.
«Дедалі у більшої кількості дітей діагностують харчову алергію на арахіс, яйця, молоко, сою, пшеницю як найбільш поширених винуватців хвороби», – сказав сенатор Манар. «Забезпечення своєчасного доступу до цих життєво важливих ліків може означати різницю між життям і смертю для дитини».
Прийняття законопроекту дозволить розширити страховий захист медичних сестер та фельдшерів, які забезпечують протоколи та приписи для введення «аварійного» адреналіну, надає більше шансів школам отримати дозвіл на зберігання ін’єкцій на випадок, якщо людина постраждає від алергічної реакції. Законопроект також вимагає від шкіл повідомляти Раді з питань освіти в штаті Іллінойс про кожне введення адреналіну, щоб дозволити педагогам і медичним працівникам створити оптимальніший план на випадок надзвичайних ситуацій.
Республіканка Мішель Мусман (Michelle Mussman) внесла законопроект на розгляд у Палату представників.
«Я дуже пишаюся тим, що співпрацюю з офісом Генерального прокурора і всіма зацікавленими сторонами з метою уточнення і поліпшення закону про «надзвичайний» адреналін. Харчові алергії стають дедалі частішими, і дуже важливо, щоб діти і дорослі в наших шкільних закладах мали своєчасний доступ до цих життєво важливих ліків», – сказала конгресмен Мусман.

У фокусі – Америка

MWRD святкує 125-річчя

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers