rss
04/28/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ MWRD святкує 125-річчя

29 травня 2014 року Чиказька очисна система (Metropolitan Water Reclamation District) відсвяткувала 125-річчя (рік заснування – 1871).

Запах обвугленої деревини проникає всюди в Чикаго, останні вуглинки з Великої пожежі нарешті загасили. Залишки того, що колись було жвавим центром міста, перевозять кіньми і возами на озеро Мічиган для утилізації. Ріка Чикаго, яка впадає в озеро, стала сховищем для туш тварин, відходів, стічних вод, повсюди сморід.
Вісімнадцять років потому, 29 травня 1889 року, Генеральна Асамблея Іллінойсу прийняла Акт про санітарний округ, тим самим створюючи Санітарний округ з метою захисту нашого водопостачання та управління стічними водами. З 1889 року Санітарний округ, пізніше названий Чиказькою очисною системою (MWRD), працював над поліпшенням якості води і запобіганням повеней у нашому регіоні.
Першою ініціативою молодого агентства було здійснення реверсу потоку вод забрудненої річки Чикаго, недалеко від озера Мічиган, яке було джерелом питної води для міста, шляхом створення Чиказького санітарно-судноплавного каналу. Будівництво каналу протяжністю 28 миль було безпрецедентним за масштабом і складністю проектом. Знадобилося 8500 робочих місць та вісім років, щоб завершити його.
Багато з тих же методів і прийомів були використані кілька років опісля під час будівництва Панамського каналу. Чиказький санітарно-судноплавний канал часто називають «каналом, який врятував Чикаго». Без нього місто перебувало в небезпеці через ризик потонути у власних стічних водах, і місто не існувало б, принаймні, таким, яким ми його знаємо сьогодні.
Важливість каналу увічнена на стязі міста Чикаго, який прийняли в 1917 році. Верхня блакитна смуга на прапорі символізує озеро і Північну частину річки Чикаго, а нижня смуга символізує Південну частину річки і Чиказький санітарно-судноплавний канал.
Система водних шляхів захищала озеро від річкових вод, але сама річка і раніше була дуже забруднена. На початку 20 сторіччя MWRD почала працювати над розробкою технології очищення стічних вод і будівництвом водомеліоративних споруд для очищення стічних вод, перш ніж вони досягнуть водних шляхів.
Сьогодні у MWRD працює сім водомеліоративних пристроїв з найкращими результатами дотримання стандартів якості води, які є лідером у розробці нових екологічно чистих процесів очищення води. Історично склалося так, що очисні споруди в MWRD працювали для очищення стічних вод у суху погоду, але під час дощу, бур каналізаційна система може перевантажитись і переповнитись ще дорогою до водних шляхів. Аби вирішити цю проблему, MWRD почав роботу над тунелем і планом водосховища (TARP) або «Deep Tunnel» на початку 1970-х років. TARP складається з більш, ніж 100 миль тунелів, діаметр яких становить 33 футів, і великих водойм, щоб захопити води, які переповнюють зливи та каналізації. «Тунельна» частина TARP була завершена в 2006 році і функціонує в повному обсязі. «Резервуарна» частина TARP у даний час перебуває в стадії будівництва. Як це можна побачити онлайн, впровадження TARP призвело до значного скорочення каналізаційних переповнень, захисту нерухомості і поліпшення якості води. Система буде ще більш ефективною, коли резервуари будуть повними.
Інші міста у всьому світі взяли приклад з MWRD і створили подібні глибокі тунельні проекти зі скорочення комбінованих каналізаційних переповнень. У 2004 році MWRD було надано право управління дощовими водами для округу Кук. З тих пір ми приступили до будівництва великих регіональних проектів з боротьби з повенями у всій окрузі.
Ми також вивчаємо способи співробітництва з усіма 125 громадами, використовуючи наявні технології для зменшення повеней під час затяжних дощів, які ми регулярно переживаємо.
Щоб запобігти майбутнім комерційним, муніципальним та житловим забудовам та проектам, які можуть поглибити вплив повеней, Рада затвердила постанову щодо управління водозбором (WMO), яка забезпечує рівномірне управління дощовими водами в окрузі Кук. WMO набула чинності 1 травня.
Оскільки MWRD працює вже друге сторіччя, ми пишаємося тим, що є провідною установою з очищення стічних вод у країні. З огляду на розвиток промисловості ми використовуємо нові технології та процеси, які підтримують нашу місію, наших клієнтів і наше водне довкілля. Ми запровадили практики постійного розвитку, ступаючи на шлях розвитку партнерських відносин і реалізації наявних технологій, працюючи разом із громадами, щоб усунути затоплення. Робота, яку ми почали в 1889 році, зробила регіон Чикаго придатним для життя. Гостру грань роботи, яку ми проводимо сьогодні, продовжать роботи із перетворення і формування стічних промислових вод у майбутньому.

Автор: Елісон Фор

У фокусі – Америка

Генеральний прокурор Madigan: законодавці приймають законопроект, аби розширити доступ до епінефрину у випадку крайньої необхідності в школах Іллінойсу

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers