rss
06/17/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Полiтика \ Аналітика \ Етюди про вибори в Україні
«Наш голосний, фразеологічний та в більшій частині нещирий, бо ділами не підпертий патріотизм мусить уступити місце поважному, мовчазному, але глибоко відчутному народолюбству, що виявляє себе не словами, а працею»
Іван Франко


До штабів
«Навіть любов до свого народу
має бути компетентною»


Шановні, хочу вам нагадати, що:
1. В країні відбуваються президентські вибори, а не конкурс фотожаб;
2. Не потрібно нас годувати глибоким інсайдом;
3. Ми не беремо участь у змаганнях на кращу страшилку.
Від імені народу (електорату вашою мовою) хочу вам повідомити:
1. Найкращі і неперевершені фотожаби – це витвори мистецтва з Межигір’я.
2. Найглибший інсайд зараз надходить із Росії, і ви його не перевершите.
3. Майдан нас відучив боятись. Ми ще можемо нервувати, але це вже зовсім не те, що потрібно вам і вашому кандидатові.
Отож, дуже вас прошу дати людям (електорату вашою мовою) спокій.
Я розумію, що ваші бюджети зараз поставлю під загрозу втрати, але все одно розкрию вам одну СТРАШЕННУ ТАЄМНИЦЮ:
Люди хочуть виборів, але їх не цікавить результат виборів. Людей цікавить те, «чим УСЕ ЦЕ закінчиться?»
Тому, не нервуйте людей, не відволікайте їх скелетами у шафах, і «підслуханими телефонними розмовами». Не деформуйте інформаційні потоки виборчою доцільністю – результат може бути протилежним до ваших очікувань: там, де ви передбачаєте налякати, ви лише мобілізуєте.
Розкажіть людям не те, чим конкурент гірший, і навіть не те, чим ваш кандидат кращий, а скажіть щось про людину.
Нехай ваш кандидат розповість, як він бачить відповіді людини на 7 питань, які її – цю людину – формують. «Що хочу?», «Що можу?», «Що маю?» – це уявлення людини про успіх.
Питання «Звідки?» – це історія, це досвід як переосмислене минуле.
Питання «Куди?» – це майбутнє; як воно у вашого кандидата координується через існуючий досвід з минулим.
Питання «Що є світ?» визначить світоглядні підвалини, а питання «Що є Я?» визначить координацію людини у світі моральних настанов.
Люди повинні у відповідях на ці питання (як їх бачить ваш кандидат), побачити себе, а не вади вашого конкурента.
Як у вашого кандидата співвідносяться між собою суверенітети людини і держави?
Як ваші кандидати ставляться до ініціативи «1 грудня»?
Як ваші кандидати ставляться до маніпуляцій зі суспільним замовленням, а, відтак, нав’язуванням політичної волі? (Це основні чинники, які збурили Майдан).
А для тих людей, які складають активну частину електорату, обов’язково нехай ваш кандидат зазначить те, хто буде главою його адміністрації. Тут може виявитись відповідей для людей більше, ніж ви всім штабом напишете протягом усього травня.
Майдан розірвав шаблони української політики і створив унікальні прецеденти, на яких буде будуватись нова Історія нової України. Розкажіть, яке місце вашого кандидата в цій новій Історії, бо народ себе вже визначив.

Наш кандидат
1. Основна проблема України полягає в тому, що її політичне життя позбавлене соціальної субстанції, до того ж, є облудним.
2. Весь політичний простір займає неприродна йому субстанція – корупція, яка приховується за фейковими декораціями («недоторканість», «мова», «нас не чують», «скрізь Кончіти»).
3. Це спричинено тим, що наш бізнес сприймає владу як конкурентну перевагу.
4. Неприродність цієї субстанції створює необхідність політичному класу вдаватись до маніпуляцій зі суспільним замовленням і нав’язування політичної волі – створення фейків.
5. Абсурдність такої політично-економічної конструкції полягає в тому, що здобуті таким чином капітали скеровуються не на розвиток економіки, примноження капіталів, а на відтворення корупції, бо використовуються для збереження себе у владі.
6. Новий президент, разом зі суспільством та компетентною елітою, має позбавити бізнес таких спокус і практик через встановлення нової нормативно-інституційної бази.
7. У ній має бути чітко й однозначно відображена дистанція бізнесу від влади, а також підконтрольність, звітність та відповідальність влади.
8. Той кандидат, який зможе розірвати шаблони старих політичних традицій і здійснити таку роботу, повинен стати Президентом України.
9. Політичне життя країни наповниться новими, вже не фейковими, сенсами.

Поїздка з «таксистом»
(про Схід і Україну)
«Майдан показав «своє Я», а Схід зараз показує «чуже Я». У цьому і проявляється «Я» Сходу»

Зараз у мережі з’являється багато викидів інформації, які подаються у жанрі: знайомий розповів, мені звідти телефонували надійні люди, приїхали родичі зі Сходу України…
Тож я теж додам свою частку в це різномаїття сюжетів.
Мені один «надійний таксист», з яким я їжджу усе своє життя, розповів:
1. На Сході ніяка не громадянська війна, бо немає громадянських воєн за гроші.
2. Там масовку складає деморалізований, скоординований до фізіології, елемент.
3. Підґрунтя цьому забезпечує загальний стан населення, яке, як і скрізь в Україні, перебуває у «нішах виживання».
4. Але на Сході рух був спровокований вкиданням великої кількості бабла.
5. Саме бабла, а не грошей, бо воно має кримінальне походження.
6. Таке бабло (масштабами й якістю) є похідним від дегенеративного наповнення політичного простору України, а саме – присутністю у владі протягом усіх років бізнесу.
7. Коли бізнес починає використовувати владу як конкурентну перевагу, то і з’являється бабло, бо такі гроші не йдуть на примноження капіталів, а використовуються для розбещення всіх гілок влади (і правоохоронців!) для збереження своєї присутності у владі.
8. Події на Сході – це і є використання бабла для збереження своєї присутності у владі, хоча б якоїсь: федеративної, децентралізованої, «самостійної», потворної – сурогатної.
9. А забитий і дезорієнтований люмпен, без жодної уяви про майбутнє (воно його лякає, бо плани – це відповідальність), є найкращим учасником стадної масовки.
10. Хто може повстати проти цього? Лише люди, які планують своє майбутнє і не бояться його, готові до відповідальності перед ним. ПРИКЛАД – Ігор Коломойський і величезна кількість менш відомих порядних людей. Людей честі та гідності, якими щедро обдарувала нас доля і на Сході, і на Заході, і на Півдні, і на Півночі. Саме вони складають нині ту матрицю прецедентів, що об’єднує всіх, на відміну від фейкових партійних проектів, з цієї матриці постане нова Україна.
А ще мудрий таксист мені сказав, що робити на майбутнє в Україні.
1. ВИГНАТИ (дистанціювати) БІЗНЕС ІЗ ВЛАДИ! Бо інакше ми не вийдемо з процесу самовідтворення дегенеративного наповнення політичного простору.
2. ВИВЕСТИ ЛЮДЕЙ З «НІШ ВИЖИВАННЯ», забезпечивши динамічний соціальний статус трудовим ресурсам (найманим і самозайнятим працівникам, підприємцям, капіталістам і т. д.)
3. Так ми виховаємо людей, які планують своє майбутнє.
4. Ми маємо, образно кажучи, війну з баблом як суспільно-політичним метастазом. І тільки розуміння походження цієї хвороби дасть можливість перемогти і Сходу, й Україні.

Дії брата чи дії ката?

Вибори-2014: якого Президента потребує Україна?

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers