rss
04/18/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Події в Україні \ Події в Україні

 В областях України створюють підрозділи для охорони громадського порядку

Управління Міністерства внутрішніх справ у низці областей України створюють підрозділи патрульної служби особливого призначення, повідомляється на сайті МВС України.
Рішення про створення корпусу спецпідрозділів прийнято головою МВС. Про це повідомив Радник Міністра Станіслав Речинський під час брифінгу в міліцейському відомстві.
За його словами, мета їх створення – забезпечення захисту та охорони життя, прав та свобод і законних інтересів громадян, суспільства і держави від злочинних посягань, а також – охорона громадського порядку та забезпечення громадської безпеки.
Створення цих спецпідрозділів відбуватиметься в найкоротший термін, без зайвих зволікань і процедур, в умовах цілковитої відкритості.
«Дані спецзагони будуть формуватися з місцевих мешканців. Зарахуватися на службу можуть громадяни віком від 17 до 50 років, при наявності довідки про відсутність судимості та спрощеної медичної довідки. Командувати цими загонами будуть працівники міліції та прикордонники. Під час патрулювання в них буде автоматична зброя, яку вони мають право застосовувати», – повідомив Речинський. Також він зазначив, що по закінченню проведення антитерористичних спецоперацій ці батальйони будуть діяти.
«В умовах інспірованих ззовні сепаратистських терористичних атак, створення бандитських формувань, що фінансуються з-за меж країни, загрози внутрішньому порядку і законності – главою МВС прийнято рішення про створення корпусу спецпідрозділів з охорони громадського порядку», – йдеться в повідомленні.
Так Управління Міністерства внутрішніх справ у Миколаївській області почало набір добровольців у створюваний підрозділ патрульної служби особливого призначення «Святий Миколай».
Вимоги, за якими відбиратимуться кандидати на службу до новостворюваного підрозділу, визначені чинним законодавством України. Запрошуються чоловіки віком від 20 до 50 років, що мають відповідну фізичну підготовку, які брали участь у бойових діях і є фахівцями військової справи різних напрямів. Кандидатам пропонується узяти зі собою паспорт громадянина України і військовий квиток.
У Дніпропетровській області створено батальйон патрульної служби міліції особливого призначення «Дніпро-1» штатною кількістю 500 осіб.
«Почалося призначення командування підрозділу та комплектування його особовим складом. Громадянам, які бажають поступити на службу в органи внутрішніх справ та проходити службу у вищевказаному підрозділі МВС, необхідно звертатися до Управління кадрового забезпечення ГУМВС або до райвідділів міліції за місцем проживання», – йдеться в повідомленні.
У Луганській області створюється спецпідрозділ «Схід».
«Мешканцям Луганської області, які бажають вступити на службу в зазначений спецпідрозділ, необхідно звертатися до ГУМВС України у Луганській області. При собі мати паспорт, ідентифікаційний код, медичну довідку про стан здоров’я, військовий квиток (тим, хто проходив службу в армії)», – інформують на сайті.
Батальйони «Харків» та «Слобожанщина» створюються у структурі міліції Харківської області.
Кандидати на службу в створених стройових підрозділах повинні мати громадянство України, вік від 19 до 35 років, повну середню освіту; хто відслужив у Збройних Силах України або має непризовний вік від 25 років, хто не притягувався до кримінальної відповідальності.
Зазначається, що перевага надається тим, хто пройшов дійсну строкову службу в Збройних Силах України, мають спортивні досягнення і належну фізичну підготовку.
На Одещині створюють спецпідрозділ «Шторм».
«Мета його створення – забезпечення захисту та охорони життя, прав та свобод і законних інтересів громадян, суспільства і держави від злочинних посягань, охорона громадського порядку та забезпечення громадської безпеки. Створення спецпідрозділу відбуватиметься в найкоротший термін, без зайвих зволікань і процедур, в умовах цілковитої відкритості», – повідомив начальник ГУМВС України в Одеській області Петро Луцюк.
На Полтавщині підрозділ матиме назву «Каскад». Мешканцям Полтавської області, які бажають вступити на службу в цей підрозділ, необхідно звертатися до УМВС України у Полтавській області.
У конкурсі можуть взяти участь усі бажаючі віком від 18 до 45 років.
Резюме кандидатів можна надсилати за адресою; [email protected]
Нагадаємо, 13 квітня міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков ухвалив рішення про низку структурних новацій у міністерстві, що відповідають сьогоднішнім викликам часу.
При цьому міністр пояснив: «Донецьк одержить свій спецпідрозділ, створений з патріотів країни і Донеччини. Луганськ – свій – з луганців. У Дніпропетровську буде створено спецпідрозділ «Дніпро». Миколаїв, Одеса, Херсон, Харків… – практично кожен регіон отримає можливість мати такий стабілізаційний спецпідрозділ. Спочатку схід і південь, потім – центр і захід країни».
За словами Авакова, МВС готове залучити більш, ніж 12 тис. осіб по всій країні до складу нових спецпідрозділів, а також надати озброєння, екіпіровку, керівництво кадровими офіцерами.

 


 

 

У Краматорську пошарпали терористів:
аеропорт перейшов під контроль ВСУ

 

Голова Верховної Ради України, в. о. голови держави Олександр Турчинов, заявляє, що українським силовикам вдалося звільнити аеропорт Краматорська від загарбників.
«Зараз мені зателефонували з Донецької області, український спецназ звільнив від терористів аеропорт у місті Краматорську», – сказав він під час пленарного засідання парламенту у вівторок, 15 квітня, передає «Інтерфакс-Україна».
«Я переконаний, що скоро і в Донецьку і в інших регіонах терористів у нас не буде, а будуть вони на лаві підсудних, де їм і місце», – підкреслив спікер.
Як повідомили у Міноборони, у вівторок, 15 квітня, радикально налаштованими озброєними особами, що мали ознаки диверсійно-терористичних груп, було здійснено спробу збройного нападу на одну з військових частин Збройних Сил України, що дислокується у м. Краматорську.
Для відбиття нападу в рамках антитерористичної операції було здійснено попереджувальні постріли. Для наведення порядку біля периметру військової частини залучалися військовослужбовці та техніка Збройних Сил України.
Жертв і поранених з боку військовослужбовців Збройних Сил України немає.
Збройні Сили України залучені до проведення антитерористичної операції у межах своєї компетенції, визначеної законами та прийнятими на їх основі іншими нормативно-правовими актами, та виконують завдання і функції відповідно до чинного законодавства.
«Українські військові та силовики відбили атаку озброєних нападників, які намагалися штурмувати місцевий аеродром. Антитерористична спецоперація пройшла без жертв. Є інформація про одного пораненого військового. У результаті збройного протистояння аеропорт під контролем українських військових», – повідомив радник голови МВС Станіслав Речинський, повідомили у прес-службі відомства.
Так, раніше невідомі у військовій екіпіровці і з автоматичною зброєю намагалися штурмувати аеродром у Краматорську. Про це повідомили в силових структурах, передає «Українська правда».
«Але аеродром перебував під надійним захистом, тому атака була відбита. З нашого боку постраждалих немає. Літаки і гелікоптери підняли в небо, оскільки не було відомо, як закінчиться штурм, тому, щоб захистити техніку, її підняли у небо», – сказав співрозмовник.
«Наразі у місті спокійно. Працює Нацгвардія», – додав він.
У той же час російський «Интерфакс», з посиланням на представника так званої самооборони Краматорська, повідомляє, що українські військові в результаті бою взяли під контроль аеропорт Краматорська, однак саме місто залишається під контролем сепаратистів.
«Нас дійсно вибили з аеропорту, але місто під нашим контролем, нікого туди не пустимо», – сказав він і додав, що з боку бойовиків є поранений.
«Перестрілка більше не ведеться. З нашого боку є один поранений. Інформації про постраждалих з боку нападників у нас немає», – сказав сепаратист по телефону.
Також інший представник екстремістів заявив, що в результаті спецоперації українських силовиків в Краматорську Донецької області в рамках АТО проти сепаратистів є загиблі, передає УНН з посиланням на користувачів Facebook і джерело в Міноборони.
Як повідомляють мешканці Краматорська, рахунок загиблих вже йде на десятки, проте з якого боку є жертви – не повідомляється.
Як повідомлялося, в Краматорську, Донецької області, почалася спецоперація українських силовиків в рамках антитерористичних заходів. Над аеродромом кружляв військовий літак. Судячи з фото, Су-25. Він літав дуже низько. Політавши близько півгодини, літак полетів у донецькому напрямку. Після цього до аеродрому під’їхали кілька машин швидкої допомоги та МНС. Звідти було чути вибухи і постріли.

 

СБУ відкрила кримінальне провадження стосовно
мера Слов’янська за сепаратизм

 

Донецьке обласне управління СБУ відкрило кримінальне провадження щодо міського голови Слов’янська Нелі Штепи за сепаратизм.
Про це у вівторок, 15 квітня, повідомили в прес-центрі СБУ.
У відомстві зазначили, що провадження відкрито за ст. 110 КК України – посягання на територіальну цілісність і недоторканність України.
15 квітня Штепа заявила, що її, нібито, підтримка сепаратистів, які захопили місто, була тактичним ходом для звільнення заручників.
«Я діяла в умовах, коли у мене було 278 заручників (у захоплених сепаратистами будівлях) і все, що було зроблено – це було зроблено, щоб цих заручників відпустили», – сказала вона.
Ще раніше, 12 квітня, вся та ж мер Слов’янська Неля Штепа стверджувала, що городянам нічого не загрожує, а загарбники «на боці народу і таким чином показують свою незгоду з київською владою».
Нагадаємо, 12 квітня озброєні люди захопили райвідділ міліції в Слов’янську. 13 квітня МВС проводило в місті антитерористичну операцію, в результаті якої 9 осіб було поранено, а одного українського офіцера було вбито.
Після чого Рада національної безпеки й оборони ухвалила рішення почати широкомасштабну антитерористичну операцію зі залученням Збройних Сил України.
14 квітня лідер сепаратистів Слов’янська В’ячеслав Пономарьов звернувся до президента Росії Володимира Путіна з проханням – втрутитися в ситуацію на Донбасі.

 

Прикордонники з початку березня не пустили
в Україну 12 тисяч підозрілих росіян

 

Прикордонники не пропустили в Україну 12 тисяч росіян, які могли б взяти участь в екстремістській діяльності. Як повідомили УНІАН у Відділі з питань взаємодії зі ЗМІ Адміністрації Державної прикордонної служби України, в умовах останніх подій, зокрема, анексії Криму і тих, що відбуваються в східних областях України, прикордонна служба продовжує вживати жорстких заходів з охорони державного кордону та проводить посилений прикордонний контроль в пунктах пропуску.
Заходи здійснюються у взаємодії зі співробітниками СБУ, МВС і військовослужбовцями ЗСУ та спрямовані на виявлення осіб, які мають намір брати участь у дестабілізації ситуації в Україні, недопущення перевезення зброї, боєприпасів, вибухових речовин та інших заборонених предметів.
Держприкордонслужба звертає особливу увагу, що організовані групи провокаторів, зокрема, громадяни Росії, не можуть перетнути державний кордон України або потрапити на материкову частину з окупованого Криму.
Під час прикордонного контролю на кордоні з півостровом ретельно перевіряють транспортні засоби та документи всіх без винятку осіб. Особлива увага приділяється особам, які вже брали участь в екстремістських заходах в Криму і тепер намагаються проїхати в інші регіони України для підбурювання населення, маючи при собі дійсні паспорти громадян України.
Щодня тільки в рамках спеціальних прикордонних операцій на кордоні з Росією несе службу понад тисячу прикордонних нарядів. Крім того, істотно посилені ділянки на кордоні з АР Крим та на придністровському сегменті.

 

Українкам пропонують купувати не обнови
до Великодня, а бронежилети захисникам

 

Всеукраїнська громадська організація «Союз Українок» закликає українських жінок відмовитись від обновок до Великодня, натомість, купувати бронежилети українським захисникам. Про це йдеться у зверненні ГО «Союз Українок», переданому УНІАН.
«Шановні українки! В українських звичаях до Великодніх свят завжди жінка купувала собі і родині новий святковий одяг.
У скрутний для держави час, коли наша Україна у небезпеці, коли Крим впав, коли є загроза вторгнення ворожих військ на материкову Україну, коли Українське військо неналежно фінансується з бюджету, і нам стало відомо, що не кожен прикордонник має особистий бронежилет, українко, відмовся від обновки до Великодня і купи українському воїнові сучасний бронежилет. Я вже купила!» – йдеться у тексті звернення за підписом голови ГО «Союз українок» Ореслави Хомик.
«Союз українок» – добровільна всеукраїнська жіноча громадсько-просвітницька організація, яка є спадкоємницею демократичних традицій Союзу українок, що діяв в Україні з 1917 року, був ліквідований внаслідок більшовицької окупації у 1939 році і відновив свою діяльність у 1991 році.

Підготував Юрій Токарський
За повідомленнями інформагенств

Події в Україні

Події в Україні

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers