rss
04/24/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Українське Чикаго \ Вшанування 200-ї річниці з Дня народження Кобзаря у Соборі святого князя Володимира

9 березня у школі українознавства при Українському Православному Катедральному Соборі святого князя Володимира, відбулося вшанування 200-ї річниці з Дня народження великого сина нашого народу Т. Г. Шевченка.

Сьогодні, коли події, які відбуваються в Україні, закликають нас задуматись над багатьма питаннями, що стосуються національної свідомості та виховання активної громадянської позиції наших дітей, проведення Шевченківських днів виявилось особливо актуальним.
Першим етапом у підготовці до ювілею Кобзаря стали шевченківські читання. Учням було запропоновано вивчити вірш Шевченка або намалювати малюнок на тематику творчості поета. 23 лютого у залі, прикрашеному стендом з малюнками вихованців школи, лунали вірші Кобзаря у виконанні учнів.
Урочисте відзначення 9 березня вчителі та учні школи присвятили Героям Небесної Сотні. Настоятель собору о. Іван Лимар розпочав святкування молитвою та хвилиною мовчання у пам’ять про полеглих Героїв.
Було показано слайд-шоу «Думи мої, думи...» про життя і творчість поета. Відтак, учні та вчителі декламували вірші та співали пісні на слова поета або присвячені Кобзареві. Учнями також було підготовлено літературно-музичну композицію «Калина» та інсценізацію «Депутати». Присутні захоплено прислухались до кожного слова, що лунало зі сцени. Наприкінці програми учні 10 класу продекламували вірш «Прислухайся, Тарасе», який пролунав, мов заклик сьогодення:
І буде в хаті Правда, Сила й Воля,
І дух кайдани розіб’є,
Які б сюрпризи не принесла доля,
Усе здолаєм, бо Шевченко є!
На цій піднесеній ноті закінчилось наше свято. Як і завжди, складаємо щиру подяку Кредитовій Спілці «Самопоміч» за допомогу в оформленні сцени та батьківському комітетові школи – за приготування перекуски для наших гостей.

 

Title Title 
  
Title Title 
  

 

Title  Title
  
Title  Title
  
Title  Title
  
Title Title 
  
Title Title 
  

Світлини Олени Лимар

США проти окупації неньки-України!

Вшанування світлої пам’яті Великого Кобзаря у школі українознавства в м. Палатайн

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers