rss
06/16/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
За листами наших читачів \ Розроблена нова теорія, яка пропонує метод телепортації енергії на великі відстані

Група вчених з університету Тохоку (Tohoku University), очолювана Масахіро Хоттою (Masahiro Hotta), розробила теорію, яка описує метод телепортації енергії, який може працювати на великих відстанях.

У роботі групи, яка була опублікована в онлайн-журналі Physical Review, були використані деякі екзотичні елементи квантової механіки, такі, як «стиснуте» світло й енергетичні стани вакууму. За допомогою цих елементів можна переміщувати квантову інформацію енергетичного стану від одного об’єкта до іншого, що перебувають на будь-якій відстані одне від одного, що, по суті, і є телепортацією енергії.
У деяких науково-фантастичних творах і фільмах, таких, як «Зоряний Шлях», люди за допомогою телепортації переміщуються з однієї точки простору в іншу. При цьому не відбувається безпосередньо переносу матерії, замість цього передається певна інформаційна сутність, яка служить для відновлення живої людини в іншій точці простору, що створює ілюзію руху. Насправді таких технологій ще не існує, незважаючи на те, що вчені почали досить широко використовувати термін «телепортація» для пояснення результатів експериментів з явищем квантової заплутаності. Нагадаємо нашим читачам, що явище квантової заплутаності проявляється у двох заплутаних елементів, відстань між якими може бути надто велика. Зміна квантового стану одного зі заплутаних елементів моментально позначається і на квантовому стані другого. В даний час вчені вже розширили галузь експериментів, пов’язаних з квантовою заплутаністю, які тепер включають маніпуляції зі світлом і матерією, а незабаром до цього списку приєднається й енергія.
Ще в 2008 році Масахіро Хотта, разом з іншою науковою групою, займався розробкою теорії для створення процесів телепортації енергії, основою яких були явища, що описуються теорією стану вакууму. Згідно з цією теорією, вакуум не є абсолютно порожнім простором, він наповнений частинками, які виникають у просторі, існують дуже короткий час і знову зникають. Цілком імовірно, що деякі з цих частинок, що виникають в один і той же момент часу, є заплутаними на квантовому рівні, що можна використовувати для телепортації енергії, але, згідно з розрахунками, така телепортація може бути здійснена лише на дуже малих відстанях. Нова робота, проведена Масахіро Хота спільно з його теперішніми колегами, дозволила вченим теоретично збільшити дальність телепортації енергії практично до нескінченності, використовуючи «стиснутий» світ, який, своєю чергою, пов’язаний з поняттям «стисненого» вакууму.
Закони квантової механіки обмежують і визначають значення наборів параметрів, які описують стан якоїсь квантової системи, в даному випадку вакууму. Фізики з’ясували, що зміна квантової невизначеності значення одного з параметрів системи тягне за собою відповідні зміни невизначеностей інших параметрів, що призводить до ефекту «стиснення» квантової системи в цілому. Щодо світла такий ефект приводить до виникнення великої кількості пар заплутаних фотонів, що рухаються спільно через вакуум, і через цю заплутаність великої кількості фотонів можна здійснити телепортацію енергії практично на будь-яку відстань.
Наразі все, що описано вченими в теорії, є заплутаним і вкрай важким для розуміння людьми, які не є фахівцями в галузі квантової фізики. Але Масахіро Хотта незабаром планує провести низку лабораторних експериментів, підготовка до проведення яких вже ведеться, результати яких зможуть спростувати або підтвердити правильність розробленої теорії, і в останньому випадку значно спростити математичні принципи, що описують процеси, які відбуваються.

Джерело: cn.ua

Герой Небесної Сотні - Щербанюк Олександр Миколайович

APPEAL CONCERNING THE LATEST EVENTS IN UKRAINE AND IN KHARKIV

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers