rss
04/30/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Полiтика \ Майданівці провели марш регіонів під 500-метровим прапором України

У вихідні 15-16 лютого Одеса почувалася столицею Євромайданів України, адже саме тут відбувся їхній II Всеукраїнський форум. Як зазначив його організатор, лідер Одеської обласної організації партії «УДАР» Андрій Юсов, незважаючи на перепони місцевої влади, було знайдено зручне й пристойне приміщення для проведення форуму. А оскільки готелям було заборонено приймати учасників форуму, то ночували вони у квартирах одеських майданівців. Там і продовжувалося обговорення проблем, якими переймаються сьогодні борці з режимом і прихильники євроінтеграції.

 Title 
 

 У голові колони маршу регіонів

Серед учасників форуму – делегати з Києва, Харкова, Полтави, Львова, Маріуполя, Москви, Варшави, Парижа та інших міст. У ньому беруть участь представники Автомайдану, Громадського сектора, Автодозору, «Правого сектора». Виступаючи перед присутніми, представник московської групи підтримки Євромайдану Павло Шелков, зокрема, сказав: «У Москві й усій Росії дуже велика підтримка боротьби українського народу проти кримінальної кліки Янука. В Росії ж нині при владі фашистський режим. Багато активістів сидять у в’язницях. Путін, разом із купкою продажних чекістів, узурпував владу. Сюди ми приїхали, щоб підтримати народ України. Росія дуже сподівається на перемогу Євромайдану. Для нас – це шанс повернутися до нормального життя». Успіху нашій мирній революції, яка буквально приголомшила весь світ, побажали також Томаш Хорбовський з польського комітету солідарності з Україною, активістка паризького Євромайдану Ганна Гармаш та інші.
На пленарних і секційних засіданнях делегати обговорювали стратегію побудови нової України. Першого дня працювали до сьомої години вечора, без відпочинку та перерви на каву. А після цього делегати ще встигли побувати на славнозвісному одеському Євромайдані й разом із його учасниками поспівати під акомпанемент революційного піаніно. Недільного дня форумчани зранку добре попрацювали у секціях, а потім приєдналися до тритисячного маршу регіонів, влаштованого майданівцями Одеси. Вони розгорнули 20-метровий революційний прапор столичного Євромайдану з безліччю патріотичних написів і пронесли його в голові колони.
Одеський Євромайдан біля пам’ятника Дюку, як і завжди, виглядав святково. Доброго настрою його учасникам додавали карикатури та шаржі, представлені на оригінальній виставці просто неба – «ЯнукоВІЧ». Місцеві намісники Януковича намагалися зіпсувати свято, тож саме тут вони вирішили влаштувати масовий антимайдан. Але навіть під загрозою звільнення люди не вийшли на цей захід. Тож не було кому співати одеські шлягери під залучений для цього духовий оркестр.

 

Title Title 
 Півкілометрове полотнище прапора України на Дерібасівській Учасники віча біля пам’ятника Дюку

 

  Title
 

 На марші учасники форуму зі знаменом столичного Євромайдану

За двома шеренгами правоохоронців, що мали запобігати сутичкам, виднілася лише купка тітушків, залучених проросійською організацією «Молодіжний альянс» Антона Давидченка. Коли до них наблизилася, щоб поговорили, завсідниця Євромайдану літня пані Лідія, яка пересувається на милицях, вони вихопили з її рук червоно-чорний прапор ОУН. Та на допомогу активістці миттєво прийшли свободівці й учасники «Правого сектора», тож тітушкам довелося ховатися за спини міліціонерів.
Та саме цю трихвилинну сутичку потім усі українофобські місцеві мас-медіа подали як смачну сенсацію, винесли у заголовки, прагнучи спаплюжити одеський Євромайдан. За словами лідера одеських свободівців Андрія Маляса, холуї режиму налякані національним піднесенням у місті. Вони вперто та цілеспрямовано намагаються спровокувати громадські протистояння, аби згодом застосовувати жорсткі заходи щодо акцій протесту. Для цього й залучають лівих прокремлівських маргіналів та всіляких волоцюг. Однак міф про тиху й аполітичну Одесу вже розвіявся, як дим, нині місто затопила бурхлива хвиля національного відродження.
Свідченням цього став улаштований цього дня майданівцями марш регіонів. На своєму віче вони заявили, що сьогодні обличчям регіонів України є не провладна Партія регіонів, а повсюдні Євромайдани. Янукович і ПР катастрофічно втрачають престиж і підтримку навіть у підпорядкованих донецькому клану регіонах. Старт маршу дав лідер одеських майданівців Олексій Чорний. Учасники розгорнули з рулонів широкі сині та жовті стрічки, з’єднали їх і з таким півкілометровим прапором України вирушили центральними вулицями міста. В голові колони вони несли банер з портретом сповненого подиву Януковича і написом: «Регіони проти диктатора». Прапор виявився навіть довшим, ніж славнозвісна Дерібасівська.
Серед інших гасел і плакатів можна було прочитати: «Україна починається з Одеси», «Одеса – не Росія», «Спасибі мешканцям Донбасу від Рішельє і Дерібаса!», «Ми на своїй, Богом даній землі». Але найкраще передавали думки і настрої учасників маршу їхні дружні скандування: «Одна єдина соборна Україна», «Разом і до кінця!», «Банду – геть! Зека – геть!», «Слава Україні! – Героям слава!» А коли до колони приєдналися делегати Еврофоруму зі своїм «фронтовим» прапором київського Євромайдану, всі почали скандувати «Схід і Захід – разом!»
Завершилася ця хода, що тривала близько двох годин, біля пам’ятника Дюку. На той час тут не було вже й сліду учасників антимайдану та тітушків. Віче було продовжено, і воно вилилося у жваве спілкування й обмін думками між делегатами форуму й одеситами. А потім усі разом співали пісні під революційне піаніно і на завершення виконали Державний Славень.

 

Title   Title  Title
 

 До маршу приєдналися майданівці з Кіровограда

 

 Організатори форуму Людмила Ямщикова й Андрій Юсов

    

Фото автора

Мерію Одеси штурмувала бронетехніка й авіація майданівців

Голос народу

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers