rss
04/16/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Полiтика \ Голос народу

Наразі найкращі експертні оцінки того, що відбувається в Україні, дають звичайні громадяни в соціальних мережах. Пропонуємо вам добірку найкращих думок з мережі Facebook та форумів Громадського телебачення.

Деякі люди запитують: «Навіщо стоїш на Майдані, навіщо втримуєш барикади і ризикуєш, навіщо мерзнеш і витрачаєш свій час?»
Пояснюю:
Я терпів усе: те, що президент «сидів», те, що, до прикладу, міністр не знає української мови, терпів Межигір’я за наш рахунок, терпів перекриті дороги заради їхніх кортежів, терпів гелікоптер президента, який є одним з найдорожчих і теж на наш рахунок, терпів нові закони щомісяця, незрозуміле збільшення податків, відкрите розкрадання бюджету, терпів навіть те, що його син став мільярдером за один рік і теж за наш рахунок, ще багато чого можна терпіти! Але я ніколи не зможу пробачити таке звіряче побиття простих людей, завдяки яким з’явилося це Межигір’я і ця скарбничка, біля якої так добре пригрілася нинішня влада. Ніколи не прощу побиття жінок, простих чоловіків, студентів, дівчат і молодих хлопців.
Влада забула, що вона працює на народ, а не народ на неї, ніколи не пробачу, що за сплачені мною податки «Беркут» так по-звірячому виконував цей наказ!
У мене росте син, і я не хочу, щоб у цій країні він, не порушуючи законів, чогось боявся і відчував себе рабом!
Це – вільна країна, і ми – вільний народ, жодній людині не дозволено так знущатися над людьми, бо ми і є Україна!
Ось чому я на Майдані. Люди, боріться за свої права, боріться за майбутнє своїх дітей, боріться за свою країну, тому що тільки завдяки нам вони стали олігархами, і вони про це забули! Слава Україні!!! І слава тим Героям, які зараз на Майдані. Я до останнього з вами!
Олександр Хаджинов
__________________________________

 Title 
  

Що таке справжнє беззаконня?
Наші опоненти кажуть: на Майдані свавілля.
Відповідаю:
Пенсія 1000 грн. – це свавілля!
Зарплата лікаря 2000 грн. – це свавілля!
Новий палац Януковича – це свавілля!
Те, що бандита можна впізнати за міліцейськими погонам – це свавілля!
Побиття мирних демонстрацій – це свавілля!
Тортури в лісі і вбивства беззбройних людей – це свавілля!
Викрадення поранених із клінік і знущання над ними – це таке свавілля, що більшим беззаконням, здається, вже бути не може!
На вулицях ловлять звичайних перехожих і кидають у СІЗО – це свавілля!
Побиття старих, жінок і студентів – це беззаконня!
Наші суди – це свавілля!
Наше ДАІ – це свавілля!
Зек при владі – це взагалі прецедент!
А ви називаєте свавіллям те, що народ повстав проти всього, що написано вище???
Думайте, люди!!
Oleg Golyak
__________________________________

 Title 
  

Ми живемо в найкращій країні в світі! На найпрекраснішій землі, у нас є нафта, нам би вистачало свого газу, якщо б його віддавали на заводи олігархам за копійки, тим самим змушуючи нас, простих людей, купувати російський газ, у нас, як я вже переконався, завдяки цій революції – найчудовіші, розумні, цікаві люди на планеті! У нас все є в країні, для того, щоб стати найбагатшою нацією в світі, тільки не вистачає нормального лідера!
Бракує того патріота, який любив би країну і людей більше, ніж гроші!
Олександр Хаджинов
__________________________________
Не розумію цього мислення, яке застрягло десь там у 90-х! Можна ж без злодійства стати царем для своєї країни і народу! Для цього потрібно просто вкладати в країну, розвивати її, і тоді тебе люди на руках носитимуть, ти і без крадіжки станеш найбагатшим у світі! У тебе буде найбільше багатство – це любов 45 мільйонів людей, які завжди будуть прикривати твою спину! Можна ж дати зарплату лікарям, учителям, нашій міліції й органам державного управління, щоб і вони, й їхні родини були щасливі, і тільки тоді пропадуть хабарі, зникне корупція!!! Тоді люди будуть більш доброзичливими, тому що у них буде щасливе життя, і вони захочуть допомагати іншим!
Подивіться на наших людей, якщо навіть зараз вони не можуть залишити в біді ближнього свого, так що ж буде, коли у них буде все добре в житті, і їм не доведеться постійно переживати, за що купити завтра хліб дитині!
А наші пенсіонери, бабусі й дідусі хіба не заслужили хоча б на щасливу старість, хіба так складно розробити програму щодо будинків для людей похилого віку, в яких за ними буде належний догляд, є ж цікаві пропозиції, і вони діють у всій Європі, хіба вони не заслужили хоча б на старості після всього пережитого, раз на рік дозволити собі відпочинок у Барселоні, як роблять люди похилого віку всього Європейського Союзу й Америки? Подивіться на наших дітей, передусім, на тих, хто займається спортом, замість того, щоб розвивати їхні здібності, їхній талант, ви змушуєте їх за копійки їздити і виконувати брудні і незаконні накази, тому що у них не залишається вибору, тому що вони люблять спорт, але в нашій країні, займаючись спортом, не прожити, не дивлячись на талант! Тут ще багато про що можна писати! Просто нашій країні потрібен патріот, який буде любити свою країну! Будучи президентом, ви повинні розуміти, що вам не потрібен жоден партнер, вам потрібна тільки підтримка і любов вашого народу!
Олександр Хаджинов
__________________________________

  Title
  


У всьому світі поліція охороняє людей від футбольних фанатів, в Україні фанати охороняють людей від поліції.
У всьому світі в поліції служать здоровані, в Україні поліцію б’ють пенсіонери та першокурсники.
У всьому світі екстремісти палять машини, в Україні палять машини екстремістів.
У всьому світі нацисти за нацизм, в Україні нацисти – за євроінтеграцію.
Igor Semkiv
__________________________________
Слава Україні – і прокляття кривавій банді
Який же цілковитий негідник Янукович. Оголосив свій народ, кращих людей України, найчесніших, найпорядніших, найвідважніших – терористами і проводить «антитерористичну операцію».
Він настільки дикий і недоумкуватий, що краде навіть назви для своїх злочинів. Але зло не переможе, коли проти нього піднялися такі люди. Україна відповість бандиту, який кров’ю вчепився за владу.
У таких злочинів немає ні виправдань, ні терміну давності. Янукович буде проклятий у сторіччях, а життя своє, життя бандита і негідника, закінчить на нарах.
Героям – слава. Справжнім, неабияким героям. Я схиляю голову перед вами, українці.
Ayder Muzhdabaev
______________________
Це – ОРДА. Вони не зупиняються в пориві знищення ні перед культурними цінностями, ні перед цінністю людського життя. Звідки у нашій країні, в людях, нібито, однієї з нами крові, така потойбічна нелюдська жорстокість?
Вбивати і нищити все світле і людське – ось їхнє завдання.
Жити в своїй шикарній країні беркутів, тітушків та бандюганів при владі – їхня мрія?!
Mila Ivantsova
__________________________________
Мамо, я – екстреміст!
Мамо, я – екстреміст!
Нас вчора травили газом,
Та я не боявся впасти – у мене тепер є вісь.
Мамо, я – екстреміст!
Бо брат мій, що прагнув волі,
Стояв на морозі голим, та поглядом линув ввись.
Мамо, я – екстреміст,
Вдихаю дими Майдану,
Життя своє, Богом дане, гартую під кулі свист.
Мамо, я – екстреміст,
І шляху назад не буде,
Бо в моїх пробитих грудях гуркоче, мов грім, – «Борись!»
Мамо, я – екстреміст,
Я кров’ю cкропив землицю,
Вірю – мені проститься завтра, а чи колись.
Мамо, я – екстреміст,
Я вже не боюся смерті.
Війна потребує жертви... Рідна моя, молись!!!
Наталія Крісман
__________________________________
Зараз я вже можу усміхатися і навіть жартувати. А ще кілька годин тому я стояла посеред Майдану і дико ридала. Не могла зупинитися. До мене підійшла дівчинка, обійняла, почала заспокоювати, цілувати в чоло. Я плакала їй у плече, наче дитя в обіймах мами. Вона мене розуміла, що тільки обійми можуть в ту хвилину мене врятувати. Ще трохи, і моє серце б розірвалося від відчаю. За кілька хвилин до того я мирно стояла на Шовковичній, дивилася, як «Беркут» з даху висотки кидає в нас коктейлями, як мітингувальники жбурляли бруківкою в «Беркут», що стояв черепахою, а ті, своєю чергою, кидали в нас тою ж бруківкою, вперемішку з гумовими кулями і гранатами. Дехто з беркутівців показував непристойні жести. Ми все одно стояли. Поряд бабусі з казанів роздавали борщ і кашу, дівчата розносили молоко і воду з лимоном. А потім раптово беркутня пішла на людей. З автоматами, кийками і гранами. Ми масово рушили в бік Майдану.
Людей було понад 5 тисяч (інтелігенції, екс-чиновників, офісних хлопців і дівчат). Тікали, хто як міг. Люди давили одне одного, відчуваючи дихання скотів у спину і свист їхніх куль і кийків. Я впала. Побила коліна. З одного кишіла кров, інше спухло, як ковбаса. Я уже в думках здалася і віддалася у руки «Беркута». Якийсь хлопець підняв мене, взяв під руки і з вигуками «Швидше» провів мене до барикад. Їх ніхто не захищав. Люди не могли швидко проскочити у вузькому проході, «Беркут» бив, усіх, хто стояв останніми. Я проскочила на сміттєзвалище біля Жовтневого. Там був кількаметровий обрив. У мене був вихід – або стрибнути і зламати ногу з моїм щастям, або попрощатися з нирками від кийків. Вибрала обрив. Стрибнула на пластикові пляшки, які врятувати мої кістки. Так я дочалапала вся в сльозах, крові і глині до Майдану.
Я відчувала себе коровою, яку женуть на бойню. А тут ще «Беркут» з боку Європейської площі. Пішла в костел Костельною, а там з Володимирської гірки «Беркут» рушив. Я знову зі страхом смерті повернулася на Майдан. Це – жах! Зараз на Майдані водомети і знову запах смерті. Вдягаю теплі цілі штани, бо ті в крові і подерті, і йду далі. Хоча розумію, що зараз головне завдання – залишитися неушкодженою і живою, бо навіщо моїй країні і світу мій труп з биркою на великому пальці ноги в моргу чи молода каліка.
Olga Zhuk
__________________________________
Всі, хто не застосував санкцій до цих убивць, стають з ними в один ряд. Я все сказала.
Галя GaydaMavka Жук
__________________________________
Біля Європейської площі стоїть чоловік середнього віку, одягнений у дороге пальто, костюм, недешеві туфлі... активно розмовляє по телефону... за 3 хвилини під’їжджає джип Lexus… звідтіля вибігає водій, довго вибачається, відчиняє багажник, виймає кілька покришок... Перший залазить в машину, через хвилину виходить вже у фуфайці, шоломі та з биткою... швидко біжить у бік Майдану, на ходу примовляючи: «Дал же Бог президента идиота! Шоб он удавился тем баблом!»... Завіса..
Evgen Buderatsky, з Грушевського?
__________________________________
Все, жінок з Майдану прогнали. Сиджу вдома, трясуся.
А щойно камера стеження (не змогла зрозуміти, звідки, мало не з офісу самого ж «Громадського») показала, як дві жінки забрали у ментів хлопця, якого вони били і тягли від Маріїнки. Одна – зовсім старенька. Просто підійшли, вчепилися в хлопчика – їх менти бити не наважилися. Вчепилися – і не відпускали. Потім підійшов дідусь, зовсім старенький, з паличкою. А навколо скупчилося ментів з десять. А вони втрьох вчепилися в хлопця – і повели.
Вони (міліція) саме його били, ногами і палицями, під коментарі журналістів, які за цим спостерігали. Потім поволочили, потім поставили на ноги і спробували вести, але йшов він погано.
Менти віддали, так. Тому що не змогли ніяк боротися з бабусею. Ну, не бити ж її, вони ж менти, не звірі, зрештою.
Ось таке...
Irina Korotych
__________________________________
Повстання у Боснії і Герцеговині дивлюсь на «5 каналі». Силовики склали щити і перейшли на бік протестувальників, бо розуміють, що повстанці виборюють краще життя, зокрема, і для силовиків, їхніх родин, дітей. Проте в Україні наші сини – міліція та інші «пернаті» – з несамовитою відданістю чинять наругу, калічать та вбивають своїх односельчан, сусідів, знайомих і просто громадян, що мирно вийшли на Майдан за встановлення народовладдя, за права і свободу, проти засилля корупції, розгулу беззаконня, проти царьків у країні та регіонах... Під прикриттям силовиків діють бандитські угрупування, що викрадають та катують наших громадян. Що сталося з працівниками СБУ та МВД, куди поділись професіонали, що мають гідність і честь, для яких боротьба з криміналом є змістом життя? Не вірю, що влада зачистила ваші ряди під корінь, купила офіцерську гідність і честь. Може, страх скував вам уста та зв’язав руки? Скільки ще горя і крові проллється з вашої мовчазної згоди? Громадські організації, ви маєте право публічно заслухати силовиків та вимагати пояснень. Суспільство повинно знати, що відбувається з нашою країною.
Зоя Максимчук
__________________________________
Мустафа Джемілєв, щойно на Майдані:
Жоден диктатор, що пролив кров, не уникнув покарання. Україна не буде винятком. Вони відповідатимуть за кров кожного патріота. Я закликаю співгромадян всюди створювати осередки опору. Я пишаюся вами, любі співвітчизники. Я пишаюся, що я – українець!
Дякую вам, Мустафо-ага. А я пишаюся кримськими татарами на Майдані. І я – теж українець. Це зараз найвище у світі звання.
Ayder Muzhdabaev

Мерію Одеси штурмувала бронетехніка й авіація майданівців

Майданівці провели марш регіонів під 500-метровим прапором України

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers