rss
06/16/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Чикаго за тиждень

 CVS припиняє продаж тютюнових виробів

Минуло тижня CVS Pharmacy повідомила, що стане першою аптекою в США, яка припиняє продаж тютюнових виробів від 1 жовтня 2014 року, і тим самим вписує своє ім’я в історію.
З точки зору бізнесу на короткотермінову перспективу, цей крок може їй завдати збитків, але багато хто вважає, що компанія буде пожинати плоди в довготерміновій перспективі.
Працівники відділу охорони здоров’я в Чикаго схвалюють такий крок і аплодують компанії за цей поступ у бік здорового способу життя, кажучи, що це рішення є безпрецедентним.
«Це дуже велика перемога для охорони здоров’я суспільства, яка посилає позитивний сигнал про те, що куріння та здоров’я просто не повинні бути під одним дахом», – зазначила Dr. Bechara Choucair, Голова Департаменту охорони здоров’я Чикаго.
American Lung Association сподівається, що більше магазинів будуть долучаться до них.
«Я вважаю, що вони роблять дуже значну заяву, зробивши цей крок, вони визнають і підтримують той факт, що тютюнові вироби небезпечні», – сказав Harold Wimmer, генеральний директор American Lung Association.
Мер Чикаго Rahm Emanuel також привітав CVS з початком нового періоду в роботі, який спрямований на покращення охорони здоров’я населення. «Буквально місяць тому в Чикаго був прийнятий закон для захисту дітей від ароматизованих сигарет і тютюнових виробів та з врегулювання продажу електронних сигарет, і цей важливий крок показує, що приватний сектор може відігравати важливу роль у вихованні здорової Америки», – заявив Emanuel.
CVS передбачає, що загалом втратить від такого кроку  приблизно $2 млрд. Але, як зазначають професори бізнес маркетингу, це не настільки багато, як виглядає. CVS заробляє серйозні гроші у своїх 24-годинних аптеках та walk-in клініках.
«Менше, ніж 2 відсотки від виручки, я не знаю, чи це велика категорія продукту для них, але це досить сміливий крок. І, звичайно, виникає наступне питання і про інші категорії товарів, які вони мають на своїх прилавках, які можуть не узгоджуватись з їхнім здоровим позиціонуванням», – зазначила професор Loyola School of Business Joan Phillips.
Дехто цікавиться, чи компанія, як і раніше, буде продавати солодощі та алкоголь, але ці продукти, якщо споживати їх у невеликих кількостях, не завдають шкоди здоров’ю.
«Вживання алкоголю і навіть споживання солодощів в міру не зашкодить вам, але паління сигарет у будь-якому випадку є шкідливим для вашого здоров’я», – сказав професор Northwestern Kellog School of Management Joel Shalowtiz.
Представники основного конкурента CVS – компанії Walgreen’s, яка базується в передмісті Deerfield – заявили, що вони продовжуватимуть продавати те, що хочуть їхні клієнти, і будуть надавати їм інформацію про небезпеку куріння та ознайомлювати зі способами подолання цієї залежності.
Walgreen’s поширила наступну заяву про те, що вони протягом деякого часу оцінювали цю категорію продуктів для того, щоб збалансувати асортимент товарів, які від них очікують їхні покупці з урахуванням поточних потреб у галузі охорони здоров’я, і що компанія буде надалі продовжувати оцінювати вибір продуктів, які їхні покупці купують, а також буде допомагати їм, надаючи інформацію про небезпеку куріння, а також пропонувати способи для подолання цієї звички, пропонувати альтернативи, які допомагають зменшити попит на тютюнові вироби.
«За останній рік Walgreen’s провела широку кампанію з пропагування серед своїх клієнтів інформації про програми, які спрямовані на те, щоб допомогти успішно подолати залежність від тютюну. Наприклад, минулого місяця вони запустили www.sponsorshiptoquit.com, яка залучає соціальні медіа. Ці кампанії демонструють цінність і переваги здорового способу життя, надають споживачам стимули, щоб розпочати програму з припинення куріння. При такому підході ми можемо звернути увагу на першопричину і пропонувати клієнтам рішення, які допоможуть їм позбутися шкідливих звичок».


 

Кардинал Francis George та колишній U.S. House Speaker
Dennis Hastert обговорили імміграційну реформу

 

  Title
  

Минулого тижня Архієпископ Чикаго і колишній U.S. House Speaker приєдналися до низки релігійних, політичних і профспілкових лідерів, які закликають федеральних законодавців переглянути імміграційну систему країни цього року.
Під час свого виступу в університеті DePaul Кардинал Francis George і Dennis Hastert, колишній конгресмен штату Іллінойс і консервативний House Speaker закликав Конгрес переглянути імміграційні закони США.
«Ми повинні переглянути їх для того, щоб сім’ї могли залишатися разом, мали можливість працювати, і щоб члени однієї родини жили разом», – сказав Кардинал George під час свого виступу, який був організований Illinois Business Immigration Coallition.
«Депортаціям тих, хто не скоїв жодних кримінальних злочинів, просто треба покласти край», – додав Кардинал George. Такі дії, сказав далі Кардинал, розділяють сім’ї і тим самим сприяють «величезній ерозії соціального капіталу». Сім’я є основним осередком нашого суспільства, тому якщо руйнувати сім’ю свідомо, то буде набагато слабкіше суспільство».
Hastert тим часом наголосив, що законодавці повинні прийняти закон, який зміцнює кордони США, але разом з тим, також надає шлях до легалізації для мільйонів іммігрантів.
«Вони є частиною наших громад, вони йдуть до наших церков, їхні діти ходять до наших шкіл, вони працюють на наших заводах, косять траву, миють посуд, вони впорядковують ліжка в мотелях. Вони є продуктивними людьми», – сказав Hastert.
«І наша економіка дійсно не змогла би працювати без цієї групи. Якщо ці люди не зможуть мати хоч якусь легітимність, то вони ніколи не зможуть рухатися вперед».
Республіканці недавно подали рекомендації та пропозиції з імміграції, але дали зрозуміти, що вони воліли б обговорювати ці питання по частинах, а не шляхом голосування в загальному.


 

Олдермен пропонує заборонити їзду на кінних екіпажах у Чикаго

 

Title  
  

Олдермен Чикаго розраховує завершити традицію прогулянок по місту в кінних екіпажах.
На засіданні міської ради минулого тижня Олдермен Edward Burke, посилаючись на стан безпеки, санітарії та жорстокого поводження з тваринами, запропонував, щоби офіційні особи міста припинили кінні прогулянки в каретах у Чикаго.
«Прогулянки в кареті в Чикаго потрібно припинити в 2014 році», – сказав Burke в заяві. «Я б сказав, що це є небезпечною і застарілою традицією, яку наше місто має просто заборонити».
Відповідно до законодавства, місто просто не буде продовжувати існуючі ліцензії, і таким чином практично зупинить цю традицію.
На сьогоднішній день у Чикаго кінні прогулянки в кареті і так є обмеженими, їх заборонено здійснювати в час пік або коли є занадто холодно або дуже спекотно. Також коні повинні носити підгузники.
«Незважаючи на всі ці норми і правила, залишається питання про те, чи слід кінним екіпажам працювати взагалі в Чикаго», – сказав Burke. «Це – моя мета, як мінімум, для початку, щоб почати обговорення на цю тему».
Мер Чикаго Rahm Emanuel заявив у середу, що він підтримує заборону.

  Title
  

 

 

Амурським тиграм та сніговим барсам подобається сніг у Brookfield Zoo

 

Так виглядає, що холод і сніг не всім приносить незручності, дехто має від зими неабияку втіху і задоволення.
Для Амурського тигра Max, сніжного барса Everest та його мами Sarani в Brookfield Zoo тижневий снігопад приніс той пухнастий сніг, в якому можна було досхочу бавитись.
Ще один снігопад скинув близько 7 дюймів снігу на Чикаго та околиці. Температура знову впала нижче, ніж нуль. Але завдяки теплому хутру і бажанню пригод схоже, що цим великим котам сніг не завадив насолоджуватись іграми надворі.


 

Олімпійця Jason Brown будуть вшановувати льодовою скульптурою

 

Для вшанування улюбленця вболівальників Jason Brown його рідне місто Highland Park планує представити на цьому тижні 10-футову крижану скульптуру Олімпійського фігуриста.
Скульптура, створена художником Nate Johnson, буде встановлена на площі Port Clinton. Сім’я, друзі та члени Highland Park Skate клубу, де Jason почав кататися на ковзанах, будуть присутні на відкритті.
У неділю Brown заміняв Jeremy Abbot, який оступився в короткій програмі в п’ятницю. Після незначної похибки в довільній програмі Brown здобув четверте місце з результатом 153,67.
«Я дійсно хотів виступити якнайкраще для команди», – сказав Brown.
Його сім’я і друзі підтримували його весь час. Вони зібралися в Wilmette на арені, де він колись навчався, і дивилися, як він здійснює свій олімпійський дебют в команді з фігурного катання.
«Я не можу дихати, коли він ступає на лід», –сказала його тітка Gale Malvin. «Я маю сильні болі в шлунку аж до того часу, поки він не закінчить катання».
 Виступ закінчився вигуками та вітаннями. «Я думаю, що він вклав багато старань і почуттів у свій виступ»,– сказала Malvin. «Чи можливо собі уявити – бути на світовій арені і зробити те, що він зробив?»


Наближається перехід до VENTRA – єдиної системи оплати за проїзд на CTA

 

  Title
  

Графік переходу до платні за проїзд на CTA виключно через платіжну систему VENTRA може бути оголошено до кінця місяця. Про це повідомив минулого тижня Президент CTA Forrest Claypool, який також додав, що буде достатньо часу, приблизно місяць, щоб позбутись старих паперових карток.
«Ліквідація старої платіжної системи за проїзд не відбудеться за ніч, ми дамо людям достатньо часу», – сказав Claypool.
Велика кількість скарг на VENTRA призвела до того, що Claypool був вимушений тимчасово зупинити процес повного переходу на VENTRA систему ще 5 листопада минулого року.
Цей крок був зроблений незадовго до того, коли СТА готувався демонтувати старі автомати зі станцій, і минуло трохи більше, ніж місяць, перш ніж всі картки з магнітними смужками повинні були стати непридатними для використання.
Весь цей час CTA працювали над вдосконаленням системи, і зараз вона проходить останній раунд налаштувань, щоб успішно відновити перехід.
Пасажири вже цього тижня мали змогу помітити конкретні і більш докладні повідомлення, коли вони проводили свої картки через VENTRA readers.
Під час того, коли було призупинено перехід до платіжної системи VENTRA, близько 55 відсотків проїздів були оплачені за допомогою VENTRA карток. Остаточний перехід до VENTRA має бути більш плавним, сказав Claypool, тому що значно більша кількість пасажирів почала використовувати VENTRA картки. До того часу, коли буде відновлений перехід, близько 8 з 10 пасажирів будуть використовувати VENTRA.
Також минулого тижня правління CTA схвалило присудження контракту на суму $25,6 млн. компанії F.H. Pashen, S.N. Nielsen and Associates для відновлення трьох станцій CTA в рамках проекту «Your New Blue» Line.
Оновлення повинні початися наступної осені на станціях Damen, Western і California, де будуть встановлені екрани, по яких можна буде відслідковувати рух поїздів, а також сучасні камери відеоспостереження.
На станціях, які були побудовані 120 років тому, будуть міняти вікна, двері, а також покриття даху та покращувати тротуари.
Ця робота є частиною плану $492 млн. «Your New Blue», який був оголошений у грудні минулого року мером Emanuel та губернатором Quinn. Цей план також включатиме удосконалення проїзних шляхів, поновлення сигнальної системи, а також відновлення 13 станцій на лінії, яка веде до аеропорту O’Hare.
Незважаючи на те, що роботи будуть проводитись протягом чотирьох років, пасажири не зазнають великих незручностей, оскільки роботи будуть виконуватись вночі та протягом вихідних днів і лише з тимчасовим закриттям станцій.
Після закінчення робіт час проїзду від центру міста до O’Hare повинен скоротитись на 10 хвилин.

Підготувала Уляна Бойкевич, Чикаго.
Спеціально для «Час і Події»

 

У фокусі – Америка

Вірус корупції

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers