rss
06/16/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Діаспора \ «День Злуки земель України» у Флориді

26-го січня ц. р. Громадський Комітет південно-західної Флориди гідно відзначив історичну дату «День Злуки земель України, 1918-1919 рр.» у цей бурхливий, під сучасну пору, час в Україні. Зала Українського Осередку ім. св. Андрія в Норт-Порті була заповнена людьми, які дуже переживають нинішні події в Україні і стараються допомагати народові України як морально, так і фінансово.

  Title
 

 «Злука земель» – знак на сцені

Свято розпочалося внесенням прапорів американсько-українськими ветеранами на чолі з Ігорем Гроньом та Євгеном Томашоським. Всі присутні проспівали американський та український гімни. Свято відкрила голова Громадського Комітету Романа Ґуран і доручила подальше проведення свята ведучій Лідії Білоус.
Леся Попель прочитала бадьорий вірш О. Олеся «Яка краса відродження країни», що передає захоплення духом свободи. Святкове слово мала Оксана Башук-Гепбурн, журналістка з Канади, яку знають, мабуть, всі українці вільного світу з її дописів на тему людських прав та демократичних засад. О. Гепбурн згадала про важливість злуки українських земель сходу і заходу в 1918-1919 рр., та чому не вдалося Україні втримати суверенність. Причина тепер стає дуже зрозумілою – про Україну як незалежну державу – тоді мало хто в світі знав чи цікавився нею. Не було можливості розголосу, що існує тепер через Інтернет! Отож, тепер, коли український народ стоїть на барикадах на морозі і холоді, потрібно, щоб увесь світ це бачив і чув. Щоб вільні держави світу допомогли українському народові досягти своєї мети – позбутися корупції та несправедливості й здобути демократичні ідеали та гуманітарні цінності.
Об’єднаний хор Норт-Порту під диригентурою Люби Добровольської-Інґрем виконав три пісні: «Живи, Україно», «Гей, у лузі червона калина» та «О, Україно! О, люба ненько». А зворушливі декламації Остапа Мацілинського: «Од синього Дону» та Богдана Лехмана «До Дня Злуки» були переплетені відеострічками «Україна 21» та «Гімн Євромайдану», які присутні прийняли з великим захопленням. Ведуча Лідія Білоус на закінчення прочитала уривок із поеми Дм. Павличка «Молитва», а всі присутні заспівали «Боже великий, єдиний».
При вході до зали Неля Лехман підготувала листи для підпису до Президента, віце-президента, сенаторів і конгресменів з проханням підтримати український народ на Майдані.
Опісля присутні ще мали нагоду під час частування кавою і солодким поділитися дуже позитивними враженнями від свята.
Великим успіхом свята Злуки завдячуємо учасникам та членам Комітету: голові Вірі Боднарук, Лідії Білоус (оформлення і друкування програмок і летючок). Богдані Більовщук, Лесі Попель, Богданові Лехману, Остапові Мацілинському, Вікторові Лісничому (технічному консультантові), Галині Лісничій, Анн-Марі Суслі, Дарії Томашоській, Євгену Томашоському, Кларі Шпічці і Нелі Лехман.

Title  Title

 Лідія Білоус – ведуча програми

 Люба Добровольська-Інґрем диригує Об’єднаним хором

Title  Title

 Оксана Башук-Гепбурн виголошує святкове слово

 Частина присутніх на святі

Title  Title

 Декламує Остап Мацілинський

 Виступає Богдан Лехман

Віра Боднарук, голова Комітету свята Злуки

Світлини Віктора Лісничого

У Сан-Франциско відбувся мітинг на підтримку Майдану в Україні

У Сакраменто українська громада Каліфорнії вийшла на протест проти запровадження диктатури в Україні

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers