rss
06/16/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Українське Чикаго \ Щедрий вечір при парафії церкви св. Йосипа Обручника

З вечерею усіх смачною, з Йорданською святою водою!
Щоби Ісус, що охрестився, завжди в потребі заступився
За весь ваш рід і за родину, за нашу неньку-Україну!
Щоб гості з’їхались бажані! Христос хрестився у Йордані!

  Title
  

Скрипучий мороз, лапатий сніг, засніжені дороги... Чи потрібно ще щось, щоб відчути наближення Святвечора, дух єдності з родиною, зв’язок з минувшиною та прийдешністю?! Особливо важливо, будучи далеко від рідної землі, підтримувати свої традиції, звичаї, а ще важливіше – привчати дітей не втратити цей зв’язок та неперервність поколінь.
Вперше святкували Щедрий вечір при парафії церкви св. Йосипа Обручника в Чикаго, і було тут справжнє відчуття родинності, єдності всіх поколінь! Вже у церкві було багато родин, молоді, дітей, які після Служби Божої та освячення води перейшли до зали для святої вечері. Як у родинному теплому колі, все розпочалось із молитви, до якої запросив усіх присутніх настоятель церкви св. Йосипа Обручника Микола Бурядник. На столах вже парували дванадцять пісних страв, горіла свічка – отже, залишилось лише освятити всі багатства – це і зробили отці Микола Бурядник та Володимир Кушнір. У затишній залі розпочалася вечеря – легенький гамір, сміх найменших гостей, різноманітність вишиванок і, найголовніше, відчуття родинності, тепла, гостинності та справжнього домашнього затишку. Запашними та смачними були всі страви – адже обов'язково потрібно все готувати з любов'ю та вкладати частинку своєї душі у роботу, яку робиш, – не скупились на любов усі ті, хто працював на кухні під вмілим та досвідченим керівництвом п. Світлани Фаріон та п. Галини Маслової.
А яка ж вечеря без щедрівок, без колядок чи віншувань?! Звичайно, завітав і вертеп до зали парафії св. Йосипа Обручника. Дійство було надзвичайно яскравим, вдало осучасненим – далеко ми від рідної землі української, проте кожен у ці переломні хвилини історії переживає за все, що відбувається в Україні. Віршовані рядки, дійові особи, гарні костюми, щире декламування та неперевершена гра – чи потрібно ще щось, щоб завоювати любов глядачів, – і все це зробив театр «Диво» під керівництвом Василя Митничука.
А далі вечеря продовжилась з колядками та щедрівками, які співали всі присутні! Дуже швидко пролетіли чотири години – тільки серед близьких та рідних, серед щирих людей не помічаєш, як минає час. Саме така атмосфера домашнього тепла та родинного затишку була створена в колі 350 присутніх людей завдяки доброті, щирості, простоті та бажанню зробити це перше святкування Щедрого вечора далеко не останнім у цій парафіяльній залі, серед цих людей! І хочеться вірити та сподіватись, що свята вода змиє всі наші негаразди, окропить душі любов'ю та допоможе у подоланні бід! Початок традиції було закладено досить вдало, тепер продовження лише за малим – не переривати цю єдність поколінь у майбутньому, підтримувати та продовжувати!

Сьогодні люди йдуть із Богом в серці,
Щоб сполоснутись у святій воді.
І вірю я, що добре все озветься,
Що все на краще зміниться в житті.
Що та вода гріхи всі наші змиє,
Очистить душі і внесе добро.
Й озвуться тихо віра і надія,
І нас осяє ніжності тепло!

 

Title  Title
  
Title  Title
  
  
  
Title Title 
  
Title  Title
  
Title  Title
  
Title  Title
  
Title  Title
  
Title  Title
  
Title Title Title  
    
Title  Title
  
Title Title 
  
Title  
  

Свято Йорданського Водохреща в катедрі святого князя Володимира

Святкуванням Щедрого вечора закінчено Різдвяний період

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers