rss
06/16/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Події в Україні \ Події в Україні

 Тимошенко підтримала протестувальників на Грушевського: я була б з вами, якби була на волі

Екс-прем’єр Юлія Тимошенко написала у своєму зверненні до українців, що якби була на волі, то була б з мітингувальниками на вул. Грушевського у Києві.
«Якби я була на волі, то зараз була б з вами на вулиці Грушевського», – написала вона у своєму зверненні до народу, передали у прес-службі «Батьківщини».
Її звернення було зачитано в прес-центрі Штабу національного спротиву.
«Я звертаюся до владної мафії, яка силою захопила Україну та занурила її в свою темну кримінальну дійсність! Чуєте, ви? Не смійте називати людей, які вийшли 19 січня на вул. Грушевського, злочинцями!
Ви, мафія при владі, довели людей до крайньої межі, ви вирвали з їхніх рук рятівний квиток до Європи, а тепер ви їм вішаєте ярлик провокаторів!?» – пише Тимошенко.
«Ви, ганебна владна сволота, вбивали їхніх дітей кийками на Майданах, ви трощили їхній мізерний бізнес, тягнули останні копійки з бюджету на Кіпр, ви шістдесят днів не звертали уваги на мільйони людей, які вийшли на площі по всій країні, по всьому світові.
Коли вони мирно йшли до вас та очікували від вас справедливих рішень, ви кидали кращих з них у в’язниці та давали їм драконівські тюремні терміни. За що? За прагнення до свободи?!
Ви, мафія при владі, загнали мирних та оптимістичних українців у глухий кут. А тепер, коли вони не витримали цієї відвертої наруги і прийшли до вас, поки що на вулицю Грушевського, ви маєте нахабство цих людей, які у відчаї, називати злочинцями, погрожували їм арештами та травити на них ваших тренованих убивць у формі «Беркута»? Ви – мафія при владі. Ви це давно заслужили і тепер, щоб зупинити народ, ви мусите негайно та добровільно піти в небуття. Народ вимагає від вас зникнути з його життя, і я їх у цьому цілком підтримую», – йдеться у повідомленні.
«А до вас, мужні сини та доньки України, я звертаюся зі словами підтримки та віри у вас! Бороніть Україну та нічого не бійтеся! В України, окрім вас, немає жодного захисту. Інакше народу з мафією не впоратися. Боріться! Ви – герої, хто стоїть у проломі за Україну.
Якщо б я була на волі, то була б з вами на вулиці Грушевського. Свобода варта такої боротьби», – наголошує екс-прем’єр.
До моменту зачитання листа Яценюк називав протестувальників на Грушевського провокаторами.

 


 

 

Журналісту і двом активістам, затриманим за бензин
у каністрах, загрожує 15 років в’язниці

 

Затриманих напередодні журналіста та двох активістів, які купували бензин для дизель-генератора, звинувачують у тому, що вони завдали тілесних ушкоджень працівникам міліції зі застосуванням зброї.
Про це повідомили родичі затриманих. За їхніми даними, наразі всі вони перебувають в ізоляторі тимчасового утримання на пров. Косогірному, 7, передає «Українська правда».
Справи, порушені проти оператора онлайн-телебачення «Спільнобачення» Володимир Карагяура, виконавчого директора Київської міської асоціації роботодавців Олексія Маркуся та юриста Володимира Маркуся об’єднано в одне кримінальне провадження.
Трьом затриманим 21 січня ввечері висунуто звинувачення за ч. 2 ст. 294 («участь у масових заворушеннях»), яка загрожує 15 роками в’язниці.
За словами Михайло Злидня, адвоката Олексія Маркуся, незважаючи на те, що всіх трьох було затримано на автозаправці на вул. Набережно-Луговій, у чому можна переконатися, перевіривши записи відеостеження заправки, у звинуваченні вказано, що їх було затримано на вул. Грушевського; їм закидають участь у масових заворушеннях за попередньою змовою групою 3-5 тис осіб з використанням холодної пневматичної та іншої зброї, а також те, що вони завдали тілесних ушкоджень працівникам міліції.
«Наразі можна стверджувати, що слідство у справі мого підзахисного та затриманих з ними, йде з порушенням норм Кримінально-процесуального кодексу», – заявив адвокат Маркуся. На його думку, всі справи, порушені 19-20 січня за звинуваченнями за ч. 2 ст. 294 («участь у масових заворушеннях»), мають бути об’єднані в одне кримінальне впровадження.
«Проте відбуваються процеси, які дають підстави вважати, що йде зворотній процес – залучені слідчі з різних районів, справи планують розглядати у різних судах», – додав Злидень.
Оператора «Спільнобачення» та двох волонтерів затримали напередодні на заправці. Приводом для затримання стало те, що чоловіки намагалися купити бензин у каністри. Посилаючись на слова Олексія Маркуся, адвокат каже, що бензин намагалися купити для електрогенератора на Євромайдані.
Представники «Спільнобачення» надали слідству документи, які підтверджують, що для роботи онлайн-телебачення використовує три генератори, яким потрібне пальне.
За словами координатора онлайн-телебачення Галини Садомцевої, «Спільнобачення» має три генератори та сім спеціальних каністр із фірмовими знаками, які використовують для транспортування пального для заправки генераторів.
За даними адвоката, з цими каністрами Володимира Карагяура, Олексія Маркуся та Володимира Маркуся й затримали на заправці.
За словами Злидня, всіх трьох затримували та утримують з численними порушеннями чинного законодавства. «За словами мого підзахисного, то було силове захоплення. Їх просто скрутили, кинули на землю, запхали в машину. Хто провів затримання, його підзахисний так і не зрозумів – ніхто їм не представився, не назвався. Близько двох годин затриманих ще возили по місту», – повідомив він.
«Ближче до півночі всіх трьох привезли у Дніпровське РОВД. Проте на мій офіційний запит було дано відповідь, що нікого зі затриманих у відділку немає. За словами чергового, у райвідділі перебувають тільки люди, які добровільно прийшли на розмову», – додав Злидень.
Нагадаємо, раніше повідомлялося, що співробітники міліції затримали знімальну групу Радіо Свобода під час подій на вулиці Грушевського у Києві. Пізніше одного зі затриманих журналістів, відеооператора Ігоря Ісхакова, відпустили. Він був сильно побитий.

 

Скрізь по Україні активісти влаштовують
масові атаки на офіси Партії регіонів

 

У Вінниці активісти захопили офіс Партії регіонів. Про це йдеться в повідомленні в групі «Правого сектора» в мережі «Вконтакте», пише Gazeta.ua.
Учасник групи Сергій Чумак написав: «Терміново! Активні громадяни, наші друзі захопили офіс ПР у Вінниці (вул. Театральна, 14, навпроти Театру Садовського) – збираємо якомога більше людей туди. Там почнеться наше повстання проти банди! Банду геть!»
У той же час у Полтаві невідомі облили чорною фарбою фасад будівлі, в якій розташований офіс обласної організації Партії регіонів.
У Полтаві невідомі облили чорною фарбою фасад будівлі, в якій розташований офіс обласної організації Партії регіонів. Як повідомили у відділі зі зв’язків з громадськістю облуправління міліції, представники партії написали заяву в міліцію про те, що трапилося. Зараз силовики з’ясовують деталі події і шукають винних.
Міліція відкрила кримінальне провадження за ст. 296 Кримінального кодексу України (хуліганство).
Санкція цієї статті передбачає покарання від штрафу до обмеження волі на термін до п’яти років.
У Тернополі невідомі розбили вікна в офісі Партії регіонів. Як повідомили в секторі громадських зв’язків обласного управління міліції, розбиті вікна виявили міліціонери, які опівночі забезпечували охорону громадського порядку в центрі Тернополя.
На місце події виїхала слідчо-оперативна група Тернопільського міського відділу внутрішніх справ. Міліція задокументувала пригоду і внесла її до Єдиного реєстру досудових розслідувань з правової кваліфікації ч. 1 статті 194 Кримінального кодексу України (умисне знищення або пошкодження майна).
Міліціонери розшукують хуліганів, які заподіяли матеріальні збитки партійній структурі.
Як відомо, в Україні з 19 січня триває протистояння мітингувальників і силовиків на вулиці Грушевського в Києві.

 

Суд закрив справу про загибель В’ячеслава Чорновола

 

Бориспільській міжрайонний суд закрив справу про загибель лідера РУХу В’ячеслава Чорновола.
Про це повідомив син загиблого лідера РУХу Тарас Чорновіл, передає «Українська правда».
За його словами, 21 січня під час засідання суду головуючий суддя Воловик задовольнив клопотання обвинуваченого у цій справі водія Володимира Куделі, який був за кермом КамАЗа та головним фігурантом у справі про загибель Чорновола, визнавши аварію нещасним випадком.
«Потім було ухвалено рішення, що оскільки це не вбивство на замовлення і не політичне вбивство, а лише аварія, то термін дії для покарання за цією справою складає 10 років, і оскільки він вже минув, справу було закрито», – заявив Чорновіл.
За його словами, родина загиблого лідера РУХу має тиждень на подання апеляції.
В’ячеслав Чорновіл загинув у результаті автокатастрофи на трасі «Бориспіль – Золотоноша» 25 березня 1999 року.
Представники НРУ зі самого початку називали загибель свого лідера політичним вбивством, проте незабаром кримінальну справу про загибель Чорновола було припинено.
У ніч на 2 червня 2011 року ГПУ ексгумувала тіло Чорновола, після чого справу було скеровано на дорозслідування.
Нагадаємо, у вересні 2013 року екс-депутат Григорій Омельченко підтвердив в суді факт існування касети з інформацією про планування співробітниками МВС вбивства екс-лідера Народного Руху В’ячеслава Чорновола.

 

Філарет скасував святкування свого
85-річчя через події на Грушевського

 

Глава Української православної церкви Київського патріархату Філарет скасував святкування свого 85-річчя 23 січня зв’язку з подіями в столиці, зокрема, на вулиці Грушевського.
Про це він сказав на прес-конференції, повідомляють «Українські новини».
Філарет скасував концертну програму хорових співів, народної та духової музики в Національній філармонії, серед іншого, у зв’язку з місцем проведення святкування.
На його думку, проведення свята у філармонії ставить під загрозу життя людей, котрі прийдуть його привітати.
З нагоди свята о 9:00 23 січня УПЦ (КП) проведе божественну літургію у Володимирському кафедральному соборі.
Філарет закликає президента Віктора Януковича та лідерів опозиції до негайного діалогу та вважає використання сили для обмеження прав людей неприйнятним.

 

Шварценеггер підтримав свого друга Кличка
і українців у боротьбі за демократію

 

Американський кіноактор і екс-губернатор штату Каліфорнія (США) Арнольд Шварценеггер висловив підтримку лідеру політичної партії «УДАР» Віталієві Кличку та українському народові.
«Шлю свої думки і добрі побажання моєму другові Віталієві Кличку та українському народові в їхній боротьбі за демократію», – написав Шварценеггер у Твіттері, передає «Інтерфакс-Україна».
Зазначимо, що брати Клички давно дружать зі Залізним Арні. Так, наприклад, ще в 2009 році Віталій Кличко (чемпіон WBC у суперважкій вазі) запрошував заокеанського актора-політика на свій поєдинок проти Кріса Арреоли, який відбувся в Лос-Анджелесі.
Нагадаємо, раніше знаменитий голлівудський актор Шварценеггер несподівано приїхав у тренувальний табір Володимира Кличка в австрійському Гоїнгу (перед боєм з російським боксером Олександром Повєткіним) і підтримав українця.

 

Фюле відвідає Київ 24-25 січня

 

Комісар ЄС з питань розширення та Європейської політики сусідства Штефан Фюле відвідає Київ 24-25 січня.
Про це повідомив його прес-секретар Петер Стано.
Комісар планує обговорити останній розвиток подій в країні з представниками влади, опозиції та громадянського суспільства, зазначив Стано.
Раніше повідомлялося, що Фюле шокований розворотом України від європейського шляху і застерігає, що це буде мати наслідки для партнерства Києва і Брюсселя.
Нагадаємо, більшість у Верховній Раді України у складі ПР, КПУ і частини позафракційних депутатів 16 січня ухвалила низку законів, якими:
запровадила відповідальність за збір конфіденційної інформації про правоохоронців і суддів;
посилила відповідальність за порушення під час проведення мітингів і встановила можливість позбавлення волі терміном до 10 років за організацію масових безладів; доповнила Кримінальний кодекс України статтею про відповідальність за блокування будівель чи споруд, які забезпечують діяльність органів державної влади, з можливістю позбавлення волі терміном до 5 років;
доповнила Кримінальний кодекс України відповідальністю за екстремізм з можливістю позбавлення волі на термін до трьох років;
запровадила покарання у вигляді штрафів і виправних робіт за наклеп у засобах масової інформації та в Інтернеті;
встановила штраф за здійснення особою, яка керує транспортним засобом, руху в колонах у складі більш, ніж 5 транспортних засобів без узгодження умов і порядку руху з відповідним підрозділом Міністерства внутрішніх справ України, який забезпечує безпеку дорожнього руху, що спричинило створення перешкод для дорожнього руху тощо.

Підготував Юрій Токарський
За повідомленнями інформагенств

Посол України в США зустрівся з новопризначеним Почесним консулом України в Новому Орлеані

Події в Україні

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers