rss
06/16/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Полiтика \ Майданівці колядували податківцям-хабарникам

Майдан, який охопив нині всю Україну, породив нове вільне громадянське суспільство. Добре почуватися дійсно вільним, стоячи плечем до плеча поруч із друзями-майданівцями чи то в Києві, чи в Одесі. Але дуже непросто зберегти гідність і волю до боротьби, коли опиняєшся наодинці з лихварями-чиновниками, здирниками чи рейдерами.

  Title
  

У таку скрутну ситуацію місяць тому потрапили співвласники одеської компанії «Інтертранс-2000» Ольга Басюк та її чоловік Ігор Коваленко, коли на їхнє підприємство, що виробляє біопаливо, наскочили мародери-рейдери, нацьковані податківцями. Та учасники одеського Євромайдану підставили цим молодим підприємцям своє плече і разом з ними кинули рішучий виклик злочинцям з податкової.
Спочатку майданівці провели 9 січня пікет під стінами податкової міліції, де на знак протесту проти її здирництва розвісили на огорожі нижню білизну, заявивши, що ті грабують малі підприємства до нитки. Оскільки ніхто з керівництва цього закладу навіть не зробив спроби розібратися у суті справи, учасники пікету наступного дня провели акцію протесту біля офісу головного управління Міндоходів в Одеській області. Там, виступаючи перед присутніми, Ігор Коваленко продемонстрував документи і розповів, як було здійснено рейдерський наліт на підприємство.
Тоді десять осіб увірвалися в контору підприємства й стільки ж у виробничий цех. Звинувативши компанію у продажу продукції на експорт по заниженій вартості та несплаті 3 млн. грн. податку на прибуток, ця братва з податкової з лайкою й погрозами зупинила обладнання і вилучила документацію, оргтехніку, опечатала виробництво. Ігор вважає, що причина не у вигаданій заборгованості, яку визначено без експертної оцінки, а у відмові фірми виконувати «прохання» про авансову сплату податку. Це спроба рейдерського захоплення бізнесу підприємців, які намагаються працювати чесно при злочинній владі. Подружжя оскаржило дії податківців у Приморському райсуді, і той зобов’язав загарбників повернути безпідставно вилучене майно. Але це рішення, ухвалене 30 грудня 2013 року, досі не виконане. Під час пікету Ольгу та Ігоря чиновники податкової різного рангу кілька разів запрошували на розмову й обіцяли повернути все завтра. Але такі обіцянки підприємці чують вже не вперше, а тим часом люди залишаються без роботи.

Title  
  

Учасники акції протесту, до яких долучилися і місцеві свободівці, на своєму мітингу фактично викрили весь злочинний корумпований механізм нинішньої олігархічної влади регіоналів, у якому податковій відведена функція карального органу. На їхніх плакатах і листівках можна було прочитати: «Краще Робін Гуд, ніж податкова», «Податківцю, шукай не наші гроші, а зазирни у власну кишеню!», «Одеський підприємець вже голий», «Дайте нам працювати!», «Банду геть!»
У своїх виступах учасники мітингу зауважили, що урядовим проектом бюджету на 2014-й рік передбачено посилення податкового тиску на малий та середній бізнес. Перевірки, санкції, штрафи його знову заганяють «у тінь». Фіскальний клімат стає вже зовсім нестерпним. У проекті бюджету обмежуються деякі соціальні виплати, але значно збільшуються витрати на утримання репресивних органів та на Міністерство доходів і зборів, яке люди називають Мінздох. Корупція та хабарництво квітнуть у податкових органах пишним цвітом.
За словами голови Одеської обласної організації ВО «Свобода» Андрія Маляса, на сьогодні Міндоходів як складова частина чинного режиму є узаконеним здирником та рекетиром, який знищує підприємців як основу середнього класу. Він розповів, що нещодавно свободівці виявили в місті низку кіосків, які займаються торгівлею алкогольними та тютюновими виробами без відповідних ліцензій. Відповіді на офіційні звернення народного депутата України, уповноваженого представника парламентської фракції ВО «Свобода» на Одещині Павла Кириленка від податкової адміністрації, вказують на їхню пряму причетність до функціонування цих закладів. Це вагомі підстави для того, щоб Генеральна прокуратура зайнялась перевіркою діяльності головного управління Міндоходів в Одеській області.
Численні неподобства Мінздох здійснює з благословення президента, парламенту та уряду країни. Їх теж учасники акції згадали у спеціально написаній експромтом до нинішнього пікетування колядці для податківців-здирників. Наведу з неї два завершальні абзаци тексту, який, звісно, не претендує на високі літературні відзнаки: «Де Вітьок родився, з Донбас-банди воплотився. Як бандит, кров’ю журналістів і студентів він умився. Податкова й Рада перед тим Вітятком на колінця припадають, хама-братка вихваляють». Це дійство було схоже на імпровізований вертеп, а в ролі ангелятка в ньому брала участь чотирирічна Марійка, тільки замість білих крилець за спиною у неї був прикрашений зірками прапор Євросоюзу. Це й її майбутнє виборюють сьогодні учасники українських Майданів.

 

Title  Title   Title
     

Фото автора

Офісні співробітники хочуть мати окремий кабінет

Чвари на Майдані. Гриценко – ще один «гетьман» чи опозиційний «Сноуден»?

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers