rss
06/16/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Чоловіча сторінка \ Найпростіші рецепти для холостяка

Яким є життя холостяка? У вільний час – на самоті, і лише іноді – в жіночій компанії; прання шкарпеток тільки в повний місяць (точно так само, як і гоління)... Так, такі випадки не рідкісні. Але ще нормальному неодруженому чоловікові зовсім далекі регулярні кулінарні подвиги. Мало який холостяк буде «заморочуватися» із приготуванням їжі, адже на те, щоб просто насититися, нерозумно витрачати купу дорогоцінного часу, сил та енергії. Саме для таких чоловіків наша добірка істинно парубоцьких рецептів!

  Title
  

Сосиски – їжачки
Рецепт цієї страви ідеальний для холостяка, адже він максимально простий у приготуванні, а результат, зазвичай, викликає дике захоплення. Та й ситність у нього чудова.
Що потрібно:
– спагеті – бажано пачку 900 г, щоб надовше вистачило;
– сардельки чи сосиски – скільки душа забажає (підходять і зі сиром);
– сіль.
Як готувати
Ріжемо сардельки чи сосиски на кружальця товщиною 4 см або навпіл. Тепер дістаємо «спагеті» і проколюємо ними шматки сардельки чи сосиски, поки не зашпігуємо весь їхній об’єм. Потім опускаємо цих «їжаків» у киплячу підсолену воду і варимо хвилин 15. Виглядають «волохаті сардельки» шедеврально, чи не так?

Title  
  

Філе з гарніром з пюре
У голові промайнуло «ще й під пивасико»... Але не цього разу. Отже, ти повертаєшся з роботи з похмурою думкою про те, що з твоєї квартири вже втік останній тарган, адже навіть він не знайшов, чим же підживитися на кухні. У животі зрадницьки забурчало... Щоб врятувати ситуацію, пропонуємо тобі побалувати себе найсмачнішою холостяцькою вечерею!
Що потрібно:
– картопелька – приблизно 1 кг;
– куряче філе або грудка – півкілограма;
– цибулька – кілька штук;
– сіль і спеції до м’яса.
Як готувати
Для початку відкладаємо в бік всі справи, повністю присвячуючи себе готуванню хвилин на 40. Включаємо улюблену музику, і, підспівуючи, чистимо картоплю. Миємо, заливаємо водою і ставимо на вогонь. Тепер беремося за м’ясо. Миємо його і ріжемо на дрібні шматочки. Змішуємо його зі сіллю, перцем і улюбленими спеціями. Соковите м’ясо з приправами викладаємо на розігріту сковороду зі соняшниковою олією і підсмажуємо, періодично помішуючи.
Прийшов час шинкувати цибульку. Після нетривалих ридань складаємо цибульні півкільця в дрібну каструлю, висипаємо туди ж філе і даємо їм протушкуватися 6-8 хвилин. Зробивши з відвареної картопельки пюре, можемо з чистим серцем приступати до довгоочікуваної вечері: пюре – 3/4 простору на тарілці, філе – 1/4, а місце, що залишилося, ідеально підійде для помідора або огірка.

  Title
  

Спагеті карбонара
Будь-якому холостякові стане в нагоді кілька рецептів з гарною чудернацькою назвою. Для цих цілей чудово підійде дуже смачне і просте у готуванні блюдо з традиційної кухні Італії. Добре, що італійці – такі ж противники складнощів, як і ми!
Що потрібно:
– спагеті – вистачить пачки 500 г;
– вершки, максимум, 20% жирності – 300 мл;
– бекон – 300 грамів (можна замінити корейкою або грудинкою);
– твердий сир – 100 грамів;
– яйця – 2 штуки і ще 2 жовтки додатково;
– сіль.
Як готувати
Для початку ріжемо бекон дрібними і тонкими скибочками. Обсмажуємо їх на сковорідці з невеликою кількістю оливкової олії. Тільки не проґав, адже наша мета – трохи витопити жир. Готовий? Тепер розкладаємо на блюді бекон вперемішку з жиром. Поки ще не випарувалося бажання готувати, швиденько варимо спагеті і готуємо соус. Для приготування соусу сир треба натерти на дрібній тертці і старанно перемішати з вершками, яйцями і жовтками до однорідної світлої маси.
Отриманим соусом треба залити бекон. Фінальний акорд: викласти спагеті на друшляк, щоб не залишилося зайвої води, і вже готові макарони кладемо зверху на м’ясо під соусом, щоб страва набула завершеного смаку. Залишаємо наш шедевр на 10 хвилин для загустіння соусу. Перед тим, як приступати до дегустації, перемішай всі шари страви. Тепер можна з упевненістю вигукнути: «Belissimo!»

Title  
  

Яловича печінка в сметанці
Якщо знайти спільну мову зі своєю печінкою, а це завдання не з простих, то навчитися орудувати яловичою не складе труднощів. Максимум, годинку зусиль, і смакота готова!
Що потрібно:
– печінка яловича – 1 кг;
– цибулька – кілька штучок;
– сметанка 15-20% жирності – 300 грамів;
– часник – 2 зубчики;
– зелень – маленький пучок;
– зелена цибуля – кілька гілочок;
– рослинна олія;
– сіль, перець.
Як готувати
Печінку промиваємо і ріжемо маленькими кубиками. Цибулю чистимо і нарізаємо півкільцями. Зелень дрібно шаткуємо. Тепер обсмажуємо цибульку на сковорідці з олією до золотистої скоринки. Викладаємо на неї порізану печінку. Накриваємо кришкою, робимо мінімальний вогонь і тушкуємо 20 хвилин. Потім перемішуємо і залишаємо ще хвилин на 15, щоб печінка дала сік.
Тепер викладаємо до печінки сметанку, зелень, зелену цибулю і вичавлюємо часник. Трохи солимо і перчимо. Все це треба перемішати, накрити кришкою і залишити на маленькому вогні на 10 хвилин. Їсти страву потрібно, поки вона гаряча. Печінка ідеальна і як самостійна страва, і як підлива до макаронів, рису або вареної картопельки. Універсальний холостяцький варіант!

  Title
  

Сирна запіканка
А ось і він! Після різноманітності ситних перших страв обов’язково настає черга десерту. Кожен пригадує запіканку... А тепер ми можемо створити свій шедевральний десерт, найсмачніший і повністю «феншуйний».
Що потрібно:
– сир – 200 грамів;
– манна крупа – 5 ст. л.;
– джем (на твій смак) – 3 ч. л.;
– кефір – третина склянки;
– яйця – 1 шт.;
– банани, сухофрукти та горіхи.
Як готувати
Змішуємо сир з манкою, джемом, кефіром і яйцями. Додаємо до суміші порізаний банан і горіхи зі сухофруктами. Форму для випічки змащуємо маслом і розподіляємо в ній сирну суміш. Кладемо її в розігріту духовку, мінімум, на півгодини і чекаємо, коли зверху утвориться рум’яна скоринка. Запіканка з безтурботного дитинства готова!

 


 

 

Як налаштуватися на роботу після відпустки

 

Кожному другому офісному працівникові відпустка зовсім не допомагає працювати краще. Після відпочинку складно адаптуватися до робочого режиму, включатися в процес. Зробити це допомагають нові та цікаві робочі завдання, спілкування зі співробітниками і думки про зарплату. Про це свідчать результати дослідження Міжнародного кадрового порталу HeadHunter Україна.
З одного боку, половина офісних працівників стверджує: після відпустки працюється краще, підвищується ефективність загалом (34%), стає легше вирішувати творчі завдання (12%). У той же час, кожен другий не помітив такого благодійного впливу. Найбільш позитивний вплив відпустка має на людей середнього віку: саме серед цієї групи найвищий відсоток тих, в кого суттєво збільшується продуктивність роботи (39%).
Найкраще адаптуватися до роботи допомагає, з одного боку, полегшений графік і помірні навантаження, а з іншого – нові та цікаві завдання і перспективи. Також може бути корисно поспілкуватися зі співробітниками, дізнатися свіжі новини, подумати про майбутню зарплату, та й просто почати працювати. А ось розмова з керівництвом або повне робоче навантаження допоможуть дуже небагатьом.
Наші респонденти також поділилися з HeadHunter Україна своїми рецептами, як швидко включитися в роботу.
Наприклад, виходити на роботу не в понеділок, а в четвер чи п’ятницю, а додому з поїздки повертатися за 2-3 дні до завершення відпустки.
Щодо того, чи варто починати роботу до виходу з відпустки, думки розійшлися – хтось починає потрошку розгрібати справи за 2-3 дні до виходу, деякі контролюють, чи не трапляється завалів ще під час відпустки, але для більшості все ж комфортно зайнятися роботою не раніше першого робочого дня.
Ось ще кілька креативних підходів до адаптації від наших респондентів:
«Перший день усе одно мине розслаблено й у запитаннях: «Як відпочив?» А ось наступний день дуже добре починати з якорів, які налаштовують на робочий лад, – кави, перегляду щоденника, планування завдань. І обов’язково почати з питань, які не вимагають серйозної розумової діяльності».
«На свіжу голову врегулювати всі робочі моменти, розробити графік виконання справ, притримуватися його та надмірно не запускати, а ще – спробувати вдосконалити робочі напрямки. Зі свіжою головою дуже легко наводити лад, як із чистого аркуша».
«Запропонувати керівництву нові ідеї. Отримати «добро» на реалізацію своїх ідей. Займатися розробкою своїх ідей/проектів. Отримувати задоволення від роботи. Наприкінці місяця отримати преміальні за ініціативність».
Але найчастіша відповідь – робота повинна бути цікавою та улюбленою: «Якщо робота цікава й приносить задоволення, включаєшся досить швидко! Головне, не думати про погане, налаштуватися на позитив».
Якщо не виходить, є радикальний, але дієвий метод: «Згадати, що незамінних людей немає!» і «працювати, працювати, працювати…»
Дані були отримані в результаті опитування зареєстрованих користувачів Міжнародного кадрового порталу HeadHunter Україна . В опитуванні брали участь 1300 респондентів із різних регіонів України.
 

Тренуємо собаку з користю для себе

Лаври тореадорів сняться й українцям

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers