rss
06/16/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Берегиня \ Українці закликають уряд Австралії засудити режим Януковича
Союз Українських Організацій Австралії (CУОA) рішуче засуджує уряд України за погрози та попередження до Української Греко-Католицької Церкви (УГКЦ) щодо судового позову і позбавлення прав здійснення релігійної діяльності.
Заступник міністра культури пан Кохан у листі від 3 січня 2014 до глави УГКЦ Блаженнішого Святослава попередив, що УГКЦ може отримати судовий позов і заборону діяльності в Україні, якщо вона не припинить свою релігійну діяльність на Євромайдані.
Духовенство різних конфесій проводить щоденні молитви та відправляє літургію в наметах, побудованих навколо Євромайдану.
Керівництво різних конфесій бачать свою місію в служінні своїм громадам і в тому, щоби бути з людьми в цей час мирних протестів.
У відповідь на погрози уряду Блаженніший Святослав провів прес-конференцію і покликався на лист та поучення Його Святості Папи Франциска, що духовенство повинно бути запахом своїх овечок. Блаженніший Святослав порівняв це з димом Євромайдану, димом від майданних багать, які зігрівають людей, як запахом спільноти, де Церква має бути.
«Дії Міністерства культури і через нього режиму Януковича є ще одним свідченням того, що нинішній режим повинен бути усунений. Його методи бандитизму та погроз не можуть бути припустимі для українського народу і не будуть сприйняті міжнародним співтовариством», – сказав Стефан Романів – Голова CУОA.
«УГКЦ є церквою мучеників. Це та церква, яка була репресована, заборонена, загнана в катакомби в радянські роки комуністичного режиму, але вона вистояла.
Без сумніву, сьогодні вона не тільки переживе цю абсолютно ганебну спробу нинішнього режиму, але буде рости», – наголосив Cтефан Романів.
«Президент Янукович і його режим продовжують вважати, що вони можуть відтворити тероризмом колишнього Радянського Союзу. Вони не розуміють, що світ з тривогою дивиться в бік України та пильно слідкує за подіями. Ми закликаємо уряд Австралії засудити ці спроби придушити релігійні свободи.
CУОA також закликає уряд Австралії запровадити санкції проти керівництва українського уряду. Цим можна послати чіткий сигнал, що австралійський і міжнародний спосіб діяння є демократія і свобода слова та віросповідання. Австралія захищатиме ці принципи і застосовуватиме санкції проти тих, хто намагається відібрати або знищити ці принципи», – зазначив очільник української громади в Австралії.

Що буде модно одягати у 2014 році?

Монастирська кухня: страви для душі і тіла

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers