rss
06/16/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Автосвіт \ У Європі стають модними білі автомобілі

Нещодавно у Німеччині було зовсім мало бажаючих купувати білі машини. Трендом були автівки сріблястого відтінку. Тепер ситуація змінилася.

Схоже, в Німеччині поступово минає мода на автомобілі різноманітних відтінків сірого кольору та сріблясті. Останнім часом німці дедалі частіше купують білі машини. За даними Об’єднання німецької автомобільної промисловості (VDA), третина всіх зареєстрованих у ФРН нових автомобілів – білі. Про це повідомила інформаційна агенція dpa.
У 2013 році німецькі автовласники зберігали вірність чорному кольору. 29,4 відсотка всіх машин, придбаних у Німеччині, були такого кольору. Частка сірих та сріблястих автомобілів, які до цього були найпопулярнішими, становить 27,9 відсотка.
Однак їх поступово наздоганяють білі авто: 17,9 відсотка склала частка білих легкових машин, придбаних торік мешканцями Німеччини. Для порівняння: ще у 2006 році кількість білих автомобілів становила менше, ніж 2 відсотки.
Утім, як показує практика, мода змінюється часто. Упродовж останніх років смаки німців стосовно кольору автомобіля змінювалися кілька разів. Так, у 1991 році на піку популярності були авто червоного кольору. Тоді майже третина автомобілів, придбаних у Німеччині, були червоними. До середини 1990-х років у тренді був також синій колір. Але й він поступово втратив свої позиції.

  Title
  

Джерело: Німецька хвиля


 

Нововведення на Кубі: громадянам дозволили купувати нові машини

 

На Кубі тривають реформи. 3 січня на острові почався вільний продаж нових автомобілів, однак ціни на машини залишаються недоступними для більшості звичайних громадян.
Про це повідомляють латиноамериканські ЗМІ.
У п’ятницю державні автомагазини Куби оприлюднили прайси для громадян. Як повідомляє аргентинське агентство Telam, старий Volkswagen Polo 2007 року пропонується купити за 25 тисяч доларів. Інші моделі, зокрема, KIA і Seat, коштують від 37 до 51 тисячі доларів.

Title  
  

Середня місячна зарплата кубинця, що працює у держсекторі (таких на острові переважна більшість), еквівалента 21 долару. Проте, у недержавному секторі зайняті вже понад півмільйона людей – 440 тисяч займаються індивідуальною працею, а 170 тисяч зайняті в сільському господарстві.
У низці випадків їхні доходи значно перевищують зарплату в держсекторі, однак і для них, як свідчать перші повідомлення в ЗМІ після початку продажів, подібні ціни виявилися непомірно високими.
У грудні повідомлялося, що Куба скасовує обмеження на роздрібний продаж нових автомобілів і мотоциклів приватним особам. Два роки тому влада дозволила вільну купівлю-продаж старих машин між приватними особами (до цього можна було продавати й купувати лише автотехніку, випущену до 1959 року – року перемоги Революції).
Через кілька років Куба може стати схожою на сусідній острів Ямайку: тут все забито міцними, дещо «у роках», малолітражками азійського виробництва. Але для того, щоб обганяти, Кубі знадобилися б, певно, інші моделі...
Наприклад, Mercedes. Німецький автовиробник для рекламного плакату зробив фотомонтаж, прикріпивши до берета Че Гевари мерседесівську зірочку. І відлякав багатьох кубинців. Ще краще підійшла б Кубі оця модель RX-8 японського виробника Mazda. Адже її рекламне гасло – «Drive the Revolution» – «Кермуй революцією».
Відзначимо, у жовтні 2013 року Куба почала реформування грошової системи країни.
У 2011 році громадянам країни вперше за півстоліття дозволили відкривати приватний бізнес.
У 2008 році громадянам дозволили зупинятися в готелях і купувати мобільні телефони.

 

Автошпагатіада: акробат з Одеси на двох
легковиках повторив трюк Ван Дамма

 

В Одесі акробат Євген Калінін повторив трюк голлівудського актора Жан-Клода Ван Дамма, сівши на шпагат між двома автомобілями, що рухалися.
Як повідомив оператор Володимир Новіков, який знімав трюк Калініна, спортсмен сів на поперечний шпагат, спираючись ногами на дві спортивні автомашини, що рухалися, передає УНІАН.
Ідея повторити каскадерський трюк Ван Дамма, який сів на шпагат між машинами, належить громадській організації – автомобільному співтовариству – «Автодвиж». На відеоролику, викладеному 7 січня у соціальних мережах, видно, як дві легкові автомашини починають рух, Калінін стоїть на їх дахах. Під час руху автомобілів на одному рівні екстремал сідає на поперечний шпагат.
Новіков пояснив, що зйомка проходила на 6-му кілометрі Овідіопольської траси у грудні 2013 року за мінусової температури повітря, що ускладнювало і без того небезпечний трюк, – у акробата могли виникнути серйозні проблеми з м’язами.
«Донедавна тривала робота над відеороликом, тому виклали його лише зараз. Нашою метою було показати, що звичайний хлопець може здійснити трюк навіть краще, ніж Ван Дама», – сказав Новіков.
Він додав, що за кермом однієї з легкових машин (червоного «Ніссана») був чемпіон України з дрифту Олександр Грінчук, іншим керував його учень. Обидва автомобілі – з автоматичною коробкою передач, що також ускладнює процес, оскільки рух в унісон машин на ідентичній швидкості практично неможливий. Зйомку здійснили «за кілька годин з кількох дублів». Відповідаючи на запитання про те, чи намагався ще хтось повторити такий трюк, Новіков відповів, що намагався багато хто, але майже нікому це не вдавалося.
Він додав, що лише за один день відеоролик за участю Калініна проглянули понад 1 тисячу осіб.
Нагадаємо, нещодавно 53-річний Ван Дамм підкорив всіх своїм шпагатом між двома вантажівками. Таким чином він рекламував плавність ходу Volvo, а саме – її нову систему динамічного рульового управління.

 

Title  Title
  

 

 

Rolls-Royce вчетверте побив власний рекорд продажів

 

Британський автомобільний концерн Rolls-Royce четвертий раз поспіль побив власний рекорд продажів.
У 2013 році компанія виконала 3 630 замовлень в усьому світі, що на 1,5% більше порівняно з попереднім роком. Цей результат став найкращим в історії Rolls-Royce, передає Reuters.
Зростання попиту на автомобілі екстра-класу дозволило концерну створити 100 додаткових робочих місць на своєму заводі у Британії.
Крім того, Rolls-Royce планує в майбутньому почати розробку лінійки позашляховиків.
Однак, незважаючи на очевидні успіхи, компанія все ще відстає з продажу від свого головного конкурента в сегменті – концерну Bentley, який зумів побити власний минулорічний рекорд на цілих 19%.

 

За 4 місяці дії закону про утилізацію українці не здали жодної машини

 

За чотири місяці дії закону про утилізацію транспортних засобів українці не здали на утилізацію жоден автомобіль. Про це розповів гендиректор Всеукраїнської асоціації автоімпортерів і дилерів Олег Назаренко виданню Auto-Consalting, посилаючись на дані Мінекогологіі.
За його словами, якщо утилізація автомобілів і проводилася, то в старому режимі – з виплатою як за металобрухт. Мережі пунктів з утилізації, які створили всі найбільші вітчизняні виробники, щоб уникнути сплати екологічного податку, простоюють.
При цьому, в спеціальному фонді державного бюджету на 2014 рік передбачені 960 млн. грн. для компенсації цим центрам за утилізацію транспортних засобів.
Відповідно до закону про утилізацію, від його сплати можуть бути звільнені вітчизняні виробники за умови погодження з урядом програми створення або модернізації виробничих потужностей і нових робочих місць. При цьому автозаводи повинні створити власні мережі пунктів з приймання (в кожному місті з населенням від 50 тис. осіб) і розбирання (у кожній області) автомобілів, що підлягають утилізації.
На сьогоднішній день до реєстру підприємств, звільнених від утильзбору, входять Запорізький автозавод, Кременчуцький автоскладальний завод, Черкаський автобус, «Богдан Моторс» і два його автоскладальні заводи, «Єврокар», Чернігівський і Бориспільський автозаводи.

 

  Title
  

Лондонські кеби замінить Nissan NV200

 

Компанія Nissan представила серійну спецверсію компактвена NV200, яка прийде на зміну класичним чорним лондонським кебам.
NV200 London Taxi обладнаний 1,6-літровим бензиновим двигуном і автоматичною трансмісією. Витрата палива у змішаному режимі становить сім літрів на сто кілометрів пробігу. Крім того, виробник обіцяє, що у 2015 році з’явиться варіант із повністю електричною силовою установкою.
Зовнішність моделі була розроблена в Лондоні командою дизайнерів, які працювали над виглядом кросоверів Juke і Qashqai. «Ніссанівське» таксі вирізняється масивною радіаторною ґраткою і круглими фарами головного світла – традиційними рисами класичного лондонського кеба.
Крім того, компактвен отримав жовто-чорну табличку «ТАКСІ» на даху, яка підсвічується світлодіодними елементами. Як і попередню версію, новинку виконали за стандартами, встановленими організацією TfL (Traffic for London), яка регулює систему транспорту в британській столиці. З-поміж цих норм – можливість розміщення в салоні пасажирів з інвалідним візком та радіус розвороту автомобіля на 7,6 метра.
Виробництво новинки почнеться в грудні 2014 року, а її вартість становитиме близько 30 тисяч фунтів стерлінгів (400 тис. грн.).

Acura MDX – інтелектуал на колесах. Журналісти виміряли автомобільне IQ кросовера Acura MDX

Американські інженери схрестили вантажівку, гвинтокрил і мультикоптер

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers