rss
06/18/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Культура \ Подорож в одеський Вифлеєм

В Одесі 4 січня величезна площа перед Народною церквою у сквері імені Георгія Гамова перетворилася на аналог священного для християн міста Вифлеєма, де, згідно з текстом Євангелія, народився Ісус Христос. Восьмий раз поспіль фонд «Добрий самарянин» і його численні партнери влаштовують тут дводенний різдвяний ярмарок, якому немає аналогу в Україні. Це – досить масштабна й видовищна реконструкція Різдва Христового у повній відповідності до канонів Біблії та українських народних традицій.

  Title
  

Уже при вході на територію цього рукотворного містечка численних гостей, серед яких дуже багато дітлахів, із подвір’я біля української хати вітає співочий гурт колядників. Христос рождається! Славімо його! – лунає повсюдно. Радо приймають відвідувачів 120 волонтерів у костюмах біблійних героїв. А дітей зі шкіл-інтернатів, дитячих будинків та санаторіїв на зустріч із ними сюди привозять спеціально замовленими автобусами з усієї області. Щоб вони не заблукали в одеському Вифлеємі, юні екскурсоводи формують невеличкі групи й ведуть їх від одного сектора до іншого. А там пастухи, рибалки, ковалі, ремісники, давні мудреці, священики, римські легіонери, волхви знайомлять прибульців з історією Різдва Христового та його персонажами.
Діва Марія верхи на віслюкові у супроводі Йосипа подорожує цим містечком. А ще Марію, але вже в іншому виконанні цього образу, можна бачити у схожому на вертеп хліві, де вона милується й ніжить новонародженого Ісуса. Своє окреме пристановище зі слугами має і зловісний цар Ірод. Обійшовши всі сектори і отримавши у кожному по перлинці, діти демонструють нанизане ними намисто на фініші маршруту й отримують подарунки від Діда Мороза та Снігуроньки. Великі коробки з наборами ігор, книжок, солодощів організатори свята вручають дітям-сиротам та дітям із неповних і малозабезпечених сімей. Це – пожертви одеситів і мешканців області, які взяли участь в акції «Збери подарунок сироті». А всіх гостей ярмарку господарі пригощають гарячим чаєм, печивом та кулешем.
У цьому різдвяному дійстві залучені також троє коней, телятко, десяток овець із приплодом і віслюки. Діти пестять тварин і залюбки фотографуються з ними. При бажанні тут можна одягти костюм біблійного чи новорічного персонажа і сфотографуватися в ньому. Дівчатка, здебільшого, вибирають для себе костюми Снігуроньки чи ангелів із білими крильцями, а хлопчики – костюми лицарів або якихось казкових страховиськ. Є на ярмарку чимало атракціонів, майданчиків для ігор і конкурсів, у приміщенні церкви майстри народної творчості проводять майстер-класи.
Торік одеський Вифлеєм і костюмований народний різдвяний ярмарок відвідало 35 тисяч осіб, а вже перший день цьогорічного свята показав, що тепер ця цифра значно зросте.

 Title Title
 Title  
      
Title  Title
  
Title  
  

Фото автора

Верховинське Різдво

Перше в Україні містечко з пряничних хатинок

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers