rss
04/30/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Культура \ Літературна сторінка \ Таня Малярчук отримала Премію Конрада

13 грудня українсько-польське журі оголосило, що переможницею Літературної премії імені Джозефа Конрада-Коженьовського–2013 стала Таня Малярчук.
Авторки не було на церемонії нагородження, тому їй зателефонували. Вона була дуже зворушена та сказала, що хоч і не може бути в Києві, але підтримує українців там, де зараз є.
Як відомо, Таня Малярчук нині мешкає у Відні. Тому представляла її на врученні премії подруга Богдана Матіяш.
Малярчук отримає нагороду 3000 євро від Польського Інституту та можливість піврічного стажування у Польщі в рамках стипендіальної програми Міністра культури і національної спадщини Республіки Польща «Gaude Polonia».
Нагадаємо, що до фіналу премії потрапили також Андрій Бондар та Остап Сливинський.

Довідка
Таня Малярчук, за її зізнанням, «не то жінка, не то прозаїк». Народилася в Івано-Франківську, деякий час жила в Красноярську, закінчила Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника, за фахом — філолог. Друкувалася в часописах «Березіль», «Четвер», «Критика», «ШО». Оповідання й есе перекладені польською, румунською, німецькою, англійською, російською та білоруською мовами. В австрійському видавництві «Residenz» вийшли дві книжки у перекладі на німецьку («Говорити» 2009 р., «Біографія випадкового чуда» 2013 р.). Відзначена премією «Kristal Vilenica 2013» (Словенія) за оповідання «Жінка і її риба».
«Таня має винятковий літературний талант, вона надзвичайна літераторка з вражаючим відчуттям мови», - зазначила Клаудіа Ромедер, керівниця видавництва Residenz Verlag, у якому перша збірка оповідань Тані Малярчук вийшла ще 2009 року.
З 2011 року Таня Малярчук живе зі своїм чоловіком Міхаелем Штіллером у Відні.
Колишня співробітниця українського «5 каналу» та журналіст-розслідувач одного з національних телеканалів України, Таня й у Австрії не втратила інстинкту мисливиці за сенсаціями. Минулорічне викриття «літературних здібностей» нинішнього президента України Віктора Януковича, пов’язане з публікацією в Австрії його книги «Opportunity Ukraine», - справа рук Тані.
«Я не могла повірити, що європейське видавництво, яке хоч трохи себе поважає, могло добровільно видати патетичний блуд людини, яка шаленими темпами згортає демократію в себе на батьківщині», - розповідає Таня, котра, провівши розслідування, з’ясувала, що видавництво отримало за видання величезні гроші і, як вона каже, «відіграло у цій безглуздій піар-кампанії роль звичайної друкарні».

Джерело: День, Німецька Хвиля

Вушик, Горлик та Носик

Койот-веселун, українські повстанці й таємниці Великого озера

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers