rss
06/16/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Це цікаво \ Життя чоловіка в модельному бізнесі

Практика показує, що чоловікам у фотомодельному бізнесі живеться нітрохи не гірше, ніж їхнім колегам – жінкам. Більше того, професіонали кажуть, що стати моделлю чоловікові набагато простіше, ніж жінці, а ризик втратити свою роботу і закінчити свою кар’єру років десь у п’ятдесят у представників сильної статі і зовсім близький до нуля. Знову ж таки, на відміну від жінок, яким достатньо важко залишатися популярними фотомоделями після 27 років.
Є й ще одне цікаве спостереження: чоловіки-моделі, які дійсно популярні і змогли досягти успіху, отримують набагато більше, ніж фотомоделі-жінки. І якщо ви твердо вирішили стати моделлю, вам варто враховувати низку критеріїв. Про них ми і поговоримо.

Галузеві стандарти для чоловіків-моделей
Отже, з віком все зрозуміло – і в 25, і в 30, і навіть в 40 з хвостиком ви можете зробити кар’єру фотомоделі. Тепер про вимоги: в модельний бізнес чоловіків беруть зі зростом не меншим, ніж 180 см, проте самі агенти зазначають, що в багатьох модельних агентствах можна зустріти хлопців, чий зріст є нижчим. Претендент на звання «Чоловік-модель» повинен носити 42-44 розмір: тут винятки неприпустимі.
Цікавий факт: у моделі, як правило, потрапляють чоловіки, які мають невелику мускулатуру, і якщо сьогодні ви вирішили піти в тренажерний зал, щоб накачати собі кубики і м’язи, почекайте зі своїм рішення: можливо, ви і так сподобаєтеся в модельному агентстві.
Портфоліо – обов’язковий атрибут, і якщо ви маєте намір зробити кар’єру моделі, вам якнайшвидше варто знайти фотографа (краще професійного, який працює з фотомоделями), щоб зробити кілька фото у повний зріст у нижній білизні, в діловому костюмі, а також – в одязі стилю casual.

Як знайти агента чоловікові-моделі?
Якщо вам пощастить, і ви знайдете агента, вважайте, що ви забезпечили половину успіху в модельному бізнесі, оскільки саме агент має необхідні зв’язки, щоб зробити мрію про вашу кар’єру реальністю. Втім, будьте готові платити агенту відсоток від контракту з агентством – таке правило, і його слід дотримуватися.
Щоб знайти агента, використовуйте Інтернет і будьте готові в режимі онлайн демонструвати своє портфоліо. Якщо ж пошуки агента трохи затягуються, поговоріть з іншими моделями, дізнайтеся, як вони знайшли роботу, і хто виступає в ролі їхніх агентів. Можливо, вам пощастить.
Ну, і наостанок, порада. Як тільки ви почнете працювати в модельному агентстві, переконайтеся, що ваші відносини з роботодавцем оформлені письмово, контракти укладені, а договори підписані. Це вбереже вас від співпраці з шахраями.

Джерело: http://www.menslife.com

 


 

 

Здоров’я чоловіка після 40 років
Кажуть, що тривалість життя чоловіка залежить від того, як він прожив десятиріччя від 40 до 50 років. Чи так це?
Так чи інакше, ми всі потрапляємо в полон стереотипів, які диктують нам, як правильно жити. Якщо ти хлопчик – не плач, вважаєш себе чоловіком – не скаржся. Чоловік повинен бути сильним! Проте в житті будь-якого чоловіка наступає період, коли він стає безсилим перед природою. І для того, щоб відтермінувати цей період, після сорока слід задуматися про багато питань, що стосуються здоров’я.
Від чого залежить здоров’я чоловіка?
Перш за все, здоров’я чоловіка залежить від самого чоловіка, його спадковості, життєвого настрою і, звичайно ж, способу життя. На жаль, середньостатистичний мешканець України живе всього 60-62 роки. І пояснення цьому просте – зневажливо-байдуже ставлення до власного здоров’я, надмірне вживання алкоголю, куріння і головне – відсутність цінностей, що визначають здоров’я як показник добробуту й успішності.
Багато чого в здоров’ї чоловіка залежить від рівня тестостерону. Однак через постійну напругу і психічні перевантаження рівень вільного тестостерону знижується. Встановлено, що адреналін і норадреналін (гормони стресу), знищують його. А якщо в організмі чоловіка немає вільного тестостерону – то немає і потенції. Тестостерон в організмі чоловіка є в двох станах: у зв’язаному і у вільному. Пов’язаний тестостерон, образно висловлюючись, – це банківський рахунок чоловіка, а вільний – готівка!
Рівень вільного тестостерону, за даними американських дослідників, знижується, починаючи з 25 років приблизно на 2-3% на рік, а рівень пов’язаного тестостерону може знижуватися після 45 приблизно на 0,8-1,6% на рік.
40 років – це межа?
Оскільки низький рівень вільного тестостерону в чоловічому організмі стає помітним після 40 років, то особливу увагу на чоловіче здоров’я слід звернути в цьому віці, якщо, звичайно, чоловік не задумався над цим питанням раніше. Як зовні проявляється зниження вільного тестостерону? Починає рідшати волосся, змінюється колір обличчя, під очима з’являються «мішки», фігура стає пухкою, з’являється живіт і, зростає невдоволення собою, яке, своєю чергою, перетворює проблему в замкнене коло. Саме в цьому віці чоловік замислюється над словосполученнями «аденома простати», «еректильна дисфункція» … Але, на думку лікарів-андрологів, нормальна ерекція можлива і після 60 років, і навіть у 70!
Всі знають про те, що проблемі простіше запобігти, ніж вирішувати, але ніхто не поспішає з візитом до чоловічого лікаря. Природно, процес старіння – це закономірний процес, але не варто вважати його фатальним. Потрібно просто запам’ятати, що здоров’я чоловіка віком понад 40 років потребує зміцнення.
Які медичні обстеження потрібно проходити чоловікові віком понад 40 років?
Контроль артеріального тиску. Бажано проводити контроль артеріального тиску, як мінімум, двічі на рік. Якщо показники вашого тиску є вищими, ніж 120/80, потрібно звернутися за консультацією до лікаря-терапевта або кардіолога.
Перевірка рівня холестерину в крові. Рівень холестерину рекомендується перевіряти кожних 5 років. За наявності ризику виникнення серцево-судинних захворювань (паління, підвищений артеріальний тиск, ожиріння, погана спадковість) здавати цей аналіз рекомендується щорічно.
Перевірка рівня цукру в крові. Чоловікам віком понад 40 років слід один раз на рік здавати аналіз на вміст цукру в крові. Фактори ризику: надмірна вага, сидячий спосіб життя, спадкова схильність. Якщо при цьому у чоловіка підвищений артеріальний тиск, а також – підвищений рівень холестерину, такий аналіз рекомендується здавати кожні три місяці, оскільки при діабеті підвищується ризик інсульту та інфаркту міокарда.
Обстеження в уролога-андролога. Після 40 років чоловікові рекомендовано пройти трансректальне УЗД передміхурової залози, здати аналіз на маркери раку простати, визначити рівень зв’язаного і вільного тестостерону, рівень лютеінізуючого гормону, що подає головному мозку сигнал про необхідність продукування тестостерону), аналіз на рівень естрадіолу, що провокує розвиток раку передміхурової залози та ін.
Ультразвукове обстеження судин шиї. Подібне обстеження показано чоловікам з метою виключення аневризми аорти. Рекомендовано проводити подібний аналіз між 60 і 70 роками.
Завдяки своєчасній діагностиці та своєчасній медичній корекції можна запобігти розвитку багатьох захворювань і серйозних ускладнень вже існуючих захворювань, а значить – зберегти чоловіче здоров’я на довгі роки.

Джерело: http://ukrhealth.net

  Title
  

Зміни психіки при вагітності. Чи може чоловік зрозуміти жінку?
Майже анекдот: «У мене після першої вагітності мізки не відновилися, а тепер, коли новий живіт росте, мій тупізм досяг апофігею. Учора, зайшовши до аптеки, вимагала два кілограми огірків. На розгублену відповідь молоденького провізора: «У нас нема огірків...» сварливо і голосно запитала: «Ну хоча б помідорів дасте?» Люди у черзі за мною билися в конвульсіях від сміху». Взято на жіночому форумі в Інтернеті.
Чи справді під час вагітності настільки міняється психіка, що жінка може попросити в аптеці огірків? Чи може чоловік зрозуміти жінку при надії?
На консультацію я пішла до Василя Гусака, головного лікаря Чернігівського міського пологового будинку. Загальний лікарський стаж 22 роки. За цей час спостерігав різних вагітних. І врівноважених, і не дуже.
– Психологічний стан жінки змінюється, це безумовно, – стверджує Василь Гусак. – Під час вагітності жінка легко ображається. Причому, на дрібниці. На те, на що у нормальному стані не звернула б уваги. На образу реагує болісно. Начебто без причини може заплакати. Моменти піднесення і радості часто чергуються з депресією.
Емоційна неврівноваженість зумовлена зміною у гормональному стані. Та вагітність – це не хвороба, це – фізіологічний стан.
Як заспокоїти нерви? Можна випити валер’янку чи «Фітосед» (збір трав, що має заспокійливу дію). Але, перш за все, мусить включатися розум. Жінка повинна знати, що під час вагітності не можна сильно реагувати: ні засмучуватися, ні радіти. Під час стресових станів виділяється адреналін (гормон мозкової речовини наднирників). Він викликає скорочення матки. А це – загроза зриву вагітності. Виникла неприємна ситуація? Краще розвернутися і піти. І не пропускати її через себе.
Чоловіки повинні знати про зміни у психіці вагітних. І ставитися до них поблажливо. Пояснити, поговорити. Якщо любить, під час вагітності на руках носитиме.
– Вагітність для жінки – це як армія для чоловіка. Час тягнеться безконечно, тупієш, товстішаєш, весь час хочеться спати та їсти. (Не завжди! Не у всіх! – Ред.). Хочеться то солоного, то солодкого, то оселедця, то сметани. Ну чим не відхилення у психіці?
– Під час вагітності не можна хіба що цитрусових та шоколаду, вони викликають алергію. До тридцяти тижнів не обмежуємо наших пацієнток щодо кількості їжі. Але після 30 тижнів треба стримувати себе. Включати всю силу волі. Максимально можна набрати 12 кілограмів. Порахуємо: дитина – хай три з половиною кілограми, кров (додаткова, яка циркулює в організмі вагітної) – три з половиною, плацента – приблизно від 900 грамів до 1200 грамів, навколоплідні води. Буває, що жінка набирає і 15, і 20 кілограмів. Це – занадто. Схуднути потім важко. Краще не поправлятися. Якщо жінка буде їсти небагато, дитина все одно візьме все, що їй треба для організму. Отримає через кров. У голодному блокадному Ленінграді худі, виснажені жінки народжували здорових дітей вагою по три-три з половиною кілограма.
– У чому ще особливості зміни психіки жінок при надії?
– У вагітних жінок загострюється інстинкт самозбереження, їм хочеться захистити себе, свою дитину, яку вони відчувають у лоні. У них загострюється співчуття, любов до інших дітей.
Жінка починає думати, здебільшого, про вагітність. На чоловіка менше звертає увагу. У жінки є материнський інстинкт, у чоловіка такого інстинкту нема.
Чоловік бачить байдужість дружини. І навіть починає ревнувати до дітей. Це може спровокувати сімейні конфлікти. Як їх уникнути? Намагатися зрозуміти жінку!
– Щоб відчути стан вагітної, чоловікам жартома радять до ніг прив’язувати мішечки з піском. Спочатку по кілограму, а потім і по два!
– У вагітних справді ноги бувають дуже важкими, – пояснює Василь Гусак. – Особливо під вечір. Адже об’єм крові, яка циркулює в організмі вагітної, збільшується вдвічі або й у два з половиною раза. Уявляєте, яке навантаження на організм? Ноги набрякають. Чоловік цього не відчує (без мішечків. – Авт.).
Як вагітній уникнути набряків? Носити зручне взуття. Довго не стояти на одному місці. Не перевтомлюватися, відпочивати з трохи піднятими ногами. Менше їсти солоного.
– Ще одна з жартівливих порад чоловікові – спереду до живота прив’язати матрац із водою. Коли одягається-взувається, матрац не відв’язувати. Спати теж із матрацом, на боці.
– У першому триместрі вагітності (до 12 тижнів) спати можна навіть на животі, – уточнює спеціаліст. – У другому-третьому триместрах – на боці. Руки, ноги можна класти як завгодно. На спині спати не бажано. Бо можна перетиснути великі порожнинні судини. Вони розташовані позаду матки. Перетиснення судин може викликати загрозу переривання вагітності.
Щоб краще зрозуміти вагітну жінку, головний лікар пологового будинку радить чоловікам: беріть участь у партнерських пологах. Цього року у Чернігові у 70% пологів народжували вдвох. Із жінками, що народжували, були матері, старші сестри, та найбільше – кохані чоловіки.
– Вони підтримували під час переймів, – розповідає Василь Гусак. – Деякі залишалися у пологовому залі під час народження. Деякі під час пологів виходили. Біля пологового залу – диван. Можна відпочити, чаю попити.
– Коли нашим чоловікам під час партнерських пологів дадуть у руки ножиці? Коли батько сам зможе перерізати пуповину?
– Поки що ніхто з батьків не виявляв такого бажання. Та й ми самі не пропонували. Пологи – це стресова ситуація. Один адекватно себе поведе, інший, припускаємо, ні.

Автор: Тамара Кравченко
Джерело: тижневик «Вісник Ч», http://www.gorod.cn.ua

Підготував Гриць Письменний

Куди йде енергія?

Чому важливо говорити про Голодомор сьогодні? Деякі враження про міжнародну конференцію з питань Голодомору у Нью-Йорку

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers