rss
04/27/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Українське Чикаго \ Протестний «Євромайдан» – у Чикаго

Останній місяць осені – як остання надія на зміну у житті країни, особистому, свідомостевому, так відбувається вже впродовж багатьох років в Україні – проаналізуйте...

І листопад 2013-го приніс чергову хвилю розуміння сили маси, сили єдності, можливості змін через мирний тиск правдивого бажання вийти на люди рівний-рівному, без принизливого меншовартісного тягаря, що досі виводить на транспарантах: «Україну – в ЄВРОПУ!» Ніби Україна – в Африці! Інша справа, коли її так позиціонують ті, хто тягне у свої міжгір’я покірливим ясирем екстракт сил, талантів, коштів мільйонів людей країни, яка стелить і угноює людським матеріалом чорноземи її...
Стята сталінською косою Голова, еліта нації, примушує Тіло битися у хаотичних конвульсіях пошуку місця у світі тоді, коли, насамперед, треба шукати місце у собі, у власній хаті, родині; розуміння неідеальності існуючого світу ПОВИННО стати на допомогу не тільки у пошуку справедливості, а й терпіння при цьому, прийняття можливих помилок своїх ближніх, підтримки і любові до далеких і близьких однодумців, а не дикої агресії та сприйняття СВОЄЇ думки як єдино правильної – до місійного переконання у цьому.

 Title 
  

Такі ось приблизно думки виникають щораз, коли настає Листопад, місяць відзначення дати страшної страти через МОР голодом мільйонів українців, коли стає тісно їхнім нащадкам у цупких лещатах істинної несвободи слова, бізнесу, у вільності руху Дишла Закону( куди повернув – туди і вийшло!).
Сьогоднішня ситуація була створена очільниками держави як навмисно: чим гірше – тим краще, тобто, крайній рівень гнучкості спини українського Президента та його оточення покликав на площі всіх міст України, а далі – як снігова куля – міст Європи, Америки свідомих вболівальників за долю Матері!
Ми, мешканці Чикаго, підтримали своїх співвітчизників активним зібранням на мітинг протесту проти непідписання Президентом Януковичем вступу до Євросоюзу, проти втрати можливості стати часткою не тільки територіально (і так там є!), а й політичної та економічної єдності з тими, хто вміє бути гідним і не віддасть своїх конституційних прав ніколи й нікому!
Всегромадський комітет метрополії Чикаго на захист європейського вибору України, який складається з представників Українського Конгресового Комітету Америки (відділ Іллінойс), американського осередку ВО «Свобода», УГО «Помаранчева Хвиля» та «Нової Української Хвилі» 24 листопада організував проведення мітингу протесту у downtown Чикаго, біля Консульства України в Америці. Понад 200 осіб зібралося тут. Особливо вражало й тішило, що перед вела молодь! Прапори – України, Євросоюзу, бандерівський, упівський майоріли над тісним гуртом людей, які активно виступали, виливаючи свою готовність прислужитися Батьківщині у спосіб протесту проти самодурства і рабського плазування влади перед північним сусідом.

 Title 
  

Після традиційної молитви перед усякою справою, яку провадив отець Михайло Мельник, слово мали Марта Фаріон, заступник голови Українського Конгресового Комітету Америки (відділ Іллінойс), голова Всегромадського комітету Ігор Худик та співкоординатор Юрій Сорока, вони ж – члени ради УГО «Помаранчева Хвиля», Ростислав Гриньків (ВО «Свобода»), заступник голови американського осередку ВО «Свобода», куратор Українського Національного музею Марія Климчак, заступник голови УГО «Помаранчева Хвиля» Юрій Мельник, незалежний журналіст Наталя Фіґель. Друковані і проголошувані гасла були двома мовами – українською й англійською, бо йшлося про те, щоби нас чули, реагували та підтримували американці. Юліан Гайда виступив з промовою англійською мовою. Бажаючих виступити було чимало: всіма керували емоції на підтримку Євромайдану у містах нашої Батьківщини. Власне, це і стало квінтесенцією зібрання.
Консулат німував: була неділя, вихідний день, проте ми стояли біля його стін, розуміючи, що це – формально – українська територія. Після виступів було зачитано Резолюцію, яку заготували й підписали представники українських громадських організацій. Оскільки у документі йшлося про імпічмент українському Президенту, представники УККА не підписували його, будучи американськими громадянами, тільки нащадками українців. Сподіваємося, що цей документ буде подано до Генерального Консула України у Чикаго з метою передачі представникам влади в Україні.

  Title
  

Далі організованою ходою, з розгорнутим велетенським українським прапором, гаслами, скандуванням гасел англійською мовою ми пройшли до площі перед станцією радіо WGN та газетою «Chicago Tribune» на 435 N Michigan Ave. Хай бачить і чує Америка, хай знає цілий світ через велетенські американські можливості, що українці мають наміри виборювати і своє право на життя у демократичній країні. Таким же маршем ми повернулися до Консульства. Гімн Україні – завершальний пункт акції – нісся в ясне небо, як спільна молитва про поміч нам здобути перемогу у боротьбі за своє право мати свій дім Удома...
Організатори закликали на післяобідній мітинг у парафії св. Йосафата, де якраз мала закінчитися прем’єрна вистава «Калина та Песиголовці» талановитої української письменниці, драматурга Надії Марчук у постановці українського драматичного театру «Гомін» (режисер – Василь Митничук), а після нього – на перегляд короткометражного фільму «Сіроманці» молодих чиказьких авторів і виконавців. До слова, інтерв’ю з авторами фільму та враження від вистави читайте у наступному номері нашого часопису.

РЕЗОЛЮЦІЯ
Всегромадської акції «Євромайдан» у м. Чикаго.
24 листопада 2013 р.
Дев’ять років тому, в ці дні, розпочинався протест під назвою «Помаранчева революція». І хоч через недолугість керманичів тодішнього Майдану не оправдались мільйонні сподівання народу України, пам’ять про цю подію неможливо стерти з пам’яті народу. Ми тоді вперше довели світові, тодішньому диктаторському режимові і, головне, самим собі та своїм нащадкам, що ми – як народ – відбулися, і в єдності – наша сила!!! Тепер волею Долі ми знову опинились на порозі важливого вибору. В день 21 листопада 2013 року весь світ став свідком того, як найбільша держава Європи втратила шанс стати повноправною розвиненою демократичною європейською країною.

 Title 
  

1.    Ми, представники багатомільйонної української діаспори, яка не своєю волею опинилася розкиданою по цілому світі, приєднуємося до протесту свого багатостраждального народу. Ми підтримуємо наших братів і сестер в Україні, які повстали проти відверто антидержавних дій поки що чинної влади України. Народ України брутально обдурили і кинули в обійми новітнього окупанта. Це зробила антиукраїнська влада на чолі з чинним президентом Януковичем і повністю підконтрольним йому урядом на чолі зі ще одним українофобом Азаровим. Весь світ останнім часом зі здивуванням спостерігав незрозумілі і хаотичні дії владної верхівки України, пов’язані з приготуванням до підписання договору про асоціацію України з ЄС. Мільйони пересічних людей і тисячі високопосадовців світу слухали облудливі обіцянки і запевнення так званих керманичів України. Тепер весь світ зрозумів ціну цих обіцянок.
    Тому:
2.    1. Виходячи з положень діючої Конституції України, (ст. 17 «Захист суверенітету і територіальної цілісності України, забезпечення її економічної та інформаційної безпеки є найважливішими функціями держави, справою всього Українського народу»), ми вимагаємо негайного відкликання рішення щодо призупинення підготовки до підписання договору про асоціацію України з ЄС.
3.    2. За зраду національних інтересів, неодноразове порушення Конституції України і намагання втягнути народ України в чергове неоімперське об’єднання під назвою «Митний союз» вимагаємо розпочати процес імпічменту чинного президента України В. Ф. Януковича і негайної відставки підконтрольного йому уряду на чолі з М. Я. Азаровим.
4.    3. Закликаємо всіх українців, незалежно від їхнього місяця проживання, кому не байдуже майбутнє нашої Батьківщини, проявити свою громадянську позицію і всіма можливими способами підтримати протестний «Євромайдан» в столиці України.
5.    Разом – і до кінця!!!

Всегромадський комітет метрополії Чикаго на захист європейського вибору України

 

Title  Title
  
Title Title 
  
Title  Title
  
Title  Title
  
Title  Title
  
Title Title 
  
Title  Title
  
Title  Title
  
Title  Title
  
Title  Title
  
Title  Title
  

Фото з мітингу – автора тексту

Українська баптистська церква напередодні 100-річчя

Українські бібліотекарі відвідали американські бібліотеки завдяки гранту «Відкритий світ»

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers