rss
06/16/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ У фокусі – Америка

 США таємно вели переговори з Іраном

Вашингтон і Тегеран у режимі секретності вели двосторонні переговори, що сприяли досягненню угоди з іранського ядерного питання.
Про це повідомляє агентство Reuters з посиланням на високопоставленого представника влади США.
За словами співрозмовника агентства, переговори проходили паралельно з консультаціями в рамках «шістки».
Під час двосторонніх зустрічей розроблялися ідеї, які потім пропонувалися на загальних переговорах. Двосторонні консультації проходили у вересні, жовтні та листопаді.
Раніше міністр закордонних справ Ірану Джавад Заріф підтвердив, що Іран погодився згорнути програму збагачення урану в обмін на скасування міжнародних санкцій протягом шести місяців.
Як повідомлялося, наразі, згідно з домовленістю, Захід пом’якшує санкції, відкриваючи Тегерану доступ до раніше заморожених $4,2 млрд. активів.

 


 

 

Telegraph: продюсер «Одного разу в Америці»
зізнався в шпигунстві на користь Ізраїлю

 

Відомий голлівудський продюсер Арнон Мілчен підтвердив багаторічні чутки про те, що займався шпигунством на користь Ізраїлю, передає The Telegraph.
В інтерв’ю ізраїльському телеканалу продюсер таких фільмів, як «Одного разу в Америці», «Красуня», «Бійцівський клуб», «Природжені вбивці» розповів про підпільні угоди, зокрема, про свою участь у придбанні технологій для роботи ядерних бомб.
За даними газети, вже після того, коли Мілчен отримав визнання в Голлівуді, він продовжував вести підпільну роботу, зберігаючи тісні зв’язки з керівництвом Ізраїлю. Є відомості, що Мілчен працював над отриманням інформації для секретних оборонних програм в ізраїльському Бюро наукових зв’язків, яке припинило роботу в 1987 році.
За словами продюсера, до його таємних справ були залучені й інші великі голлівудські зірки.
«Я робив це для моєї країни, і я пишаюся цим», – цитує видання слова Мілчен.
68-річний Арнон Мілчен заснував кінокомпанію New Regency і випустив понад 120 фільмів, працюючи з такими режисерами, як Мартін Скорсезе, Роман Поланскі, Серджіо Леоне, Олівер Стоун.

 

Аномальні снігопади в центральних і західних штатах
США стали причиною загибелі вже 13 осіб

 

Смертельні випадки зафіксовані в Каліфорнії, Аризоні, Нью-Мексико, Оклахомі і Техасі.
Напередодні одного з головних американських свят – Дня подяки – більшість американських мегаполісів страждає від численних заторів та аварій, падінь дерев і обривів ліній електропередач. У деяких штатах випало до 30 сантиметрів снігу, а температура знизилася одразу на 10 градусів.

 

У Північній Кароліні кур’єр виявив
вибуховий пристрій у плюшевому ведмедику

 

Ентоні Кеннон, який віз замовлення в місто Латтімор, побачив посеред дороги іграшку – плюшевого ведмедя. Чоловік зупинився і вирішив взяти іграшку. «Я подумав, що дуже дивно бачити, як він отак сидить посеред дороги. Коли я підняв ведмедя, з нього випало щось на зразок контейнера», – сказав Кеннон. Чоловік взяв знахідку і приїхав з нею в будинок до родичів, де вирішив її дослідити. За словами Кеннона, в контейнері була пляшка з рідиною, яка була заліплена скотчем, а з неї стирчали дроти. Прибулі на місце оперативники заявили, що це – саморобний вибуховий пристрій, та евакуювали людей з будинку. Бомба була знешкоджена і передана в спеціалізовану лабораторію для вивчення.

 

Власник бару застрелив співака за куріння в недозволеному місці

 

У місті Нешвілл, штат Теннессі, власник одного з бару зателефонував у поліцію і зізнався у вбивстві музиканта. Чоловік, що подзвонив у поліцію, представився Крісом Ферреллом, власником бару «Яма та бочка» (Pit and Barrel), розташованого в центральній частині Нешвілла.
За його словами, в суботу ввечері, після закриття закладу, він зробив зауваження кантрі-виконавцеві Вейну Міллсу, який курив сигарети в барі. Почалася бійка, під час якої Феррелл вистрілив у Міллса. Музикант помер у лікарні.
Як повідомили в поліції Нешвілла, у Феррелла є дозвіл на володіння зброєю, він наполягає, що застосував її з метою самооборони. Поліцейські перевіряють його версію і наразі не ухвалили рішення про арешт чоловіка.

 

У Лос-Анджелесі вручили премії American

 

Music Awards
У неділю, 24 листопада, в Лос-Анджелесі відбулася церемонія нагородження щорічної музичної премії American Music Awards.
Тейлор Свіфт отримала чотири нагороди на премії American Music Awards: Артист року і Найкраща жінка-виконавець, а також – автор Найкращого альбому і Найкращого кантрі-альбому, яким визнали випущений в 2012 році диск Red.
23-річна володарка сотні нагород, зокрема, Греммі і Billboard Music Awards, за кількістю статуеток обійшла Джастіна Тімберлейка і Ріанну.
Повернувшись після п’ятирічного затишшя, Тімберлейк був номінований у п’яти категоріях і виграв три. Його визнали Найкращим чоловіком-виконавцем, а його альбом The 20/20 Experience – найкращим у категорії соул/R’n’B.
Колектив One Direction відбив у Свіфт і Тімберлейка дві важливі номінації Найкраща група в жанрах поп/рок і Найкращий альбом.
Приз у номінації Ікона присудили Ріанні, нагороду співачці, яка продала 50 мільйонів копій своїх альбомів по всьому світу і належить до найбільш популярних поп-виконавців усіх часів, вручала її мати. 25-річна зірка також стала Найкращим виконавцем в категорії R’n’b.

 

Першокласниця поскаржилася сенатору на навантаження в школі

 

  Title
  Фото: wchstv.com. Першокласниця попросила конгресмена про перепочинок

Першокласниця зі штату Західна Вірджинія написала лист конгресмену Джо Манчіні, в якому Софі Маллінс поскаржилася на навантаження в школі, повідомляє WCHS.
Зазначається, що цю ідею шестирічній дівчинці підказав батько, якому та неодноразово скаржилася, що не може впоратися з навчанням.
Сприйнявши жарт всерйоз, дівчинка написала лист Манчіні, який представляє в Сенаті США Західну Вірджинію, а в минулому був губернатором цього штату. У зверненні Софі написала: «Все, що ми робимо, це тільки вчимося, вчимося і вчимося. Мені потрібен перепочинок. Ви можете допомогти?»
У середу, 20 листопада, Манчін зателефонував у школу, де вчиться Софі, і попросив її до телефону. Дівчинку відпустили з уроків, щоб поговорити зі сенатором. У телефонній розмові він побажав їй добре вчитися, щоб досягти успіху в житті, а також зазначив, що домовився з вчителями про звільнення Софі від занять ненадовго.
Сенатор запропонував дівчинці зайти до нього в офіс, коли вона буде у Вашингтоні, і зазначив, що його внучку звуть також, як і її. Згодом Манчін виклав на Youtube розмову з Софі.
За словами матері Софі Сари Маллінс, її дочка стала сильно нервувати після того, коли пішла в школу, оскільки сумувала за батькам і переживала через нові предмети, а також була незадоволена відсутністю денного сну.

 

США пригрозили владі Афганістану повним виведенням військ

 

 Title 

 У випадку укладення двосторонньої угоди між Афганістаном і США частина американського контингенту залишиться в країні до 2024 року. Фото: AP

 

США пригрозили Афганістану повним виведенням військ з країни після 2014 року, якщо президент Хамід Карзай найближчим часом не підпише двосторонню угоду між країнами.
Як повідомляється на сайті Білого дому, відповідну заяву 25 листопада зробила радник президента США з нацбезпеки Сьюзан Райс у бесіді зі самим Карзаєм у Кабулі.
Райс пояснила, що затримка з підписанням договору позбавляє ситуацію «ясності, яка необхідна США і НАТО для планування військової присутності в Афганістані після 2014 року». Вона нагадала, що угода повинна дати військам США захист закону під час перебування в країні після виведення основного контингенту.
Заява Райс прозвучала на тлі нових умов, висунутих президентом Афганістану під час переговорів. Зокрема, Карзай вимагав від США припинити військові операції в будинках простих громадян і повернути в країну афганців, які утримуються у в’язниці Гуантанамо.
Також Карзай заявив, що угоду варто підписати лише після президентських виборів, які відбудуться в Афганістані у квітні 2014 року.
Про затвердження тексту двосторонньої угоди стало відомо 20 листопада, і підписання мало відбутися після затвердження на раді афганських племінних старійшин Лойя джирга. Зазначається, що старійшини схвалили договір і вимагали, щоб Карзай підписав його якомога швидше.
У випадку укладення двосторонньої угоди між Афганістаном і США частина американського контингенту залишиться в країні до 2024 року (основні сили будуть виведені до кінця 2014 року). Американським військовим буде надано імунітет від місцевих законів і право входити на приватні території в надзвичайних ситуаціях. Також договір передбачає багатомільярдну допомогу уряду Афганістану.
Нагадаємо, 19 листопада Сюзан Райс заявила, що президент США Барак Обама ніколи не надсилав і не має наміру писати лист, звернений до народу Афганістану, в якому б визнавалося, що США припустилися помилок під час війни в цій державі.

 

У США заборонили приватній компанії продаж тестів ДНК

 

Управління США з нагляду за якістю харчових продуктів та лікарських засобів заборонило компанії 23andMe продавати комплекти для подальшого ДНК-аналізу за слиною. Забороні передувала довга судова справа 23andMe з федеральним урядом.
Компанія 23andMe належить Енн Вожицкі – колишній дружині співзасновника Google Сергія Бріна, і Google Ventures є одним з інвесторів компанії, що вклали у 23andMe вже більше, ніж $160 млн.
Як передає Financial Times, 23andMe є яскравим прикладом прагнення центру електронних та інформаційних технологій США, розташованих у Кремнієвій долині, завоювати позиції у сфері сучасної персоналізованої медицини.
Управління США з нагляду за якістю харчових продуктів та лікарських засобів стверджує, що 23andMe так і не довела, що використовує науково схвалену методику та надає клієнтам адекватну інформацію.
Чиновники дали компанії два тижні, щоб зібрати докази, які уряд визнає достатніми.

Підготувала Світлана Іванишин-Угрина
За матеріалами інформагентств

10 цікавих фактів про День подяки

Чикаго за тиждень

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers