rss
04/24/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Полiтика \ Економіка \ У «МакДональдз Україна» призначено нового боса

Стало відомо ім’я нового топ-менеджера «МакДональдз Україна» – найбільшого гравця на ринку ресторанів швидкого харчування в країні. Мережею, яка на сьогодні налічує 76 ресторанів у 22 містах, з 1 січня 2014 року буде керувати Гжегош Чмелярскі. Останні п’ять років він обіймав посаду директора з розвитку «МакДональдз» у Польщі.

Колишній СЕО «МакДональдз Україна», Іан Борден, який керував компанією з 2007 року, йде на підвищення – він призначений фінансовим директором компанії по Азіатсько-тихоокеанському регіону, Близькому Сходу й Африці.
Гжегош Чмелярскі працює в «МакДональдз» 22 роки. У 1991 році він прийшов на посаду менеджера-стажиста, потім працював директором польського ресторану, менеджером по франчайзингу, директором по франчайзингу компанії в Польщі та країнах Балтії.
«МакДональдз Україна» займає 140-е місце в рейтингу Forbes 200 найбільших компаній. Виручка за 2012 рік – 2,1 млрд. гривень, прибуток – 131 100 000 гривень. Українська мережа налічує 76 ресторанів у 22 містах.
Ротація керівників вищої ланки в транснаціональних компаніях – звичайна практика. «Середній термін роботи на одному ринку – 2-3 роки. Перевід у новий регіон дозволяє привнести досвід, накопичений в роботі на попередньому ринку, який може допомогти знайти драйвери додаткового зростання, – розповідає Руслан Громов’юк, партнер консалтингової компанії з пошуку і розвитку лідерів Talent Advisors. – Крім того, це спосіб мотивувати топ-менеджера, пропонуючи йому нові виклики в рамках структури».
Зниження ефективності роботи компанії у зв’язку з приходом нового, не знайомого з ринком топ-менеджера, він вважає малоймовірним навіть у короткотерміновій перспективі: «У транснаціональних компаніях, як правило, добре відбудовані бізнес-процеси, є ефективні механізми інтеграції нової людини на ринок. У таких випадках скоріше може йти мова про зміну управлінського стилю, ніж про стратегію ведення бізнесу в конкретній географії», – зазначає він.
Роман Романчук, генеральний директор компанії «Сушия», підкреслює, що роль топ-менеджера в транснаціональній мережі не менш висока, ніж у компанії з локальними інвестиціями. Необхідність дотримуватися певних стандартів, закладених моделлю транснаціонального бізнесу, не знижує роль підприємництва та особистої ініціативи керівника. «Перераховані риси критично важливі для директора будь-якого походження і компанії будь-якого рівня – будь вона локальною або міжнародною», – резюмує він.

Гжегош Чмелярскі
Фото RMS-Forum

Співвласники мережі Mafia відкриють 5 ресторанів KFC у Харкові

Як потрібно зняти український фільм, щоб він приніс прибуток. Поради інвестора найбільш касової української кінокартини останніх років

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers