rss
05/09/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Українське Чикаго \ Як козаки в Бенсенвілі гуляли

14 жовтня – свято Покрови Пресвятої Богородиці, це також свято українського запорізького козацтва. Цей день був для козаків храмовим святом, після церковної відправи вони готували обід на вогні, проводили змагання, щоб показати свою вправність, а ввечері співали козацькі пісні.

Козаки вірили, що свята Покрова охороняє їх, а Пресвяту Богородицю вважали своєю заступницею і покровителькою.
19 жовтня зібралися нащадки козаків у приміщені Церкви Святої Трійці в Бенсенвілі, щоб відсвяткувати козацькі забави на новий лад. Забавляли наше свято діджеї Михайло Калинюк та Любомир Стефанишин. Запальні танці тішили око, водночас неможливо було відірватись від вміло приготованих українських страв. Козаки засмажили на вогні смачний шашлик, який гості запивали запашним борщем. Наші тисменицькі козачки спекли солодке, яке просто тануло в роті. А родзинкою вечері стало запечене поросятко, яке приготував доктор Рудавський.
Завдяки Інні Михайловій чоловічі обличчя цього вечора прикрасили пишні вуса і козацькі чуби, а на жіночих обличчях розквітли барвисті квіти.
Декілька сімей змагалися за право бути почесними ґаздами на святі. Пари змагалися у конкурсі на найкраще виконання української пісні, а також у вмінні розважати, адже добрий ґазда знає, як бавити своїх гостей.
За бурхливими оплесками почесними ґаздами обрали Петра і Надію Вінярських, хоча насправді виграли всі. В запалі свята люди вживалися в образи, відчуваючи себе в іншому сторіччі і забуваючи сьогодення. Були на святі козаки і пірати, цариці і цигани, проте всіх об’єднувала щира віра, надія в майбутнє і любов до ближнього.
Ще раз щиро вдячні всім за підтримку в організації цього свята, низький усім уклін за ваш час і працю.

 

Title  Title
  
Title  Title
  
 Title Title
  
Title  Title
  

Фото автора

Святкування 50-річного ювілею Української Католицької Церкви Непорочного Зачаття Парафіяльний бенкет як завершення святкувань та поповнення фонду для будівництва нової церкви

Шановна громадо!

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers