rss
06/16/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Dominick’s припиняє свою роботу в Чикаго

Мешканців Чикагщини вразила новина про те, що такий супермаркет, як Dominick’s згортає свою діяльність у штаті Іллінойс. Власник – компанія Safeway Inc. – заявила, що змушена припинити боротьбу за існування мережі супермаркетів Dominick’s і планує покинути ринок до кінця року.

Що станеться зі 72-ма магазинами Dominick’s, все ще незрозуміло. Компанія Safeway намагається чим швидше продати якомога більше магазинів різним покупцям, а не одній компанії, що керувала б усіма магазинами мережі.
Safeway придбав Dominick’s за 1,2 млрд. дол. у 1998 році, проте корені Dominick’s сягають 1920-х років, і багато корінних мешканців виросли на походах в Dominick’s чи його основного суперника – Jewel. Проте епоха гігантів роздрібної торгівлі минає, і їм на зміну прийшли більш спеціалізовані магазини, такі, як Wal-Mart, що робить основний акцент на низькі ціни, або Whole Foods, що зосереджується на найкращих пропозиціях та першокласних послугах.
За останні кілька років інші продуктові магазини, такі, як Mariano’s, The Fresh Market та Plum Market нарощували обороти так само, як і роздрібні магазини знижених цін, на кшталт Aldi. Тим часом Target і Wal-Mart збільшували асортимент товарів.
Dominick’s не пропонував ні знижок, ні товарів кращих, ніж у конкурентів, і мав постійного суперника Jewel, що володіє 178-ма магазинами в Іллінойсі, здебільшого, в північній частині штату. Під таким тиском Dominick’s потрохи втрачав частку ринку в Чикаго.
Згідно з даними, Jewel, який був проданий цього року, в Чикаго має 29,1% ринку; Вол-Март – 9,4%; Dominick’s – 8,7%, а Costco – 7,3%. Наприкінці 1990-х Jewel і Dominick’s контролювали 2/3 ринку Чикаго.
Більшість приміщень магазинів Dominick’s орендуються. Лише приблизно 15-20 приміщень є власністю Safeway.
Safeway вже продали 4 магазини Dominick’s власнику Jewel-Osco за адресами: 1340 S. Canal St. and 2550 N. Clybourn Ave. в Чикаго; 14200 S. Bell Road, Homer Glen; і 1340 Patriot Blvd., Glenview.
Президент Safeway Роберт Едвардс в розмові з аналітиком Вол Стріт змалював ситуацію з Dominick’s. Він сказав, що ринок Чикаго «поділений», і конкуренція постійно зростає. Магазини в Чикаго мають найменший прибуток серед усіх магазинів компанії.
«Ми б хотіли знайти покупця на всі 72 магазини, але мабуть доведеться продавати частинами», – сказав Едвардс.
Dominick’s – це лише борги і витрати, сказав він.
Лідерство на ринку Чикаго після виходу Dominick’s займе Jewel, оскільки втратить найбільшого конкурента. Проте Гертель також вважає, що не слід недооцінювати Roundy’s, які за останні декілька місяців успішно відкрили в Чикаго низку супермаркетів Mariano’s.
Рональд Пауелл, президент United Food and Commercial Workers International Union Local 881 та представник працівників магазинів мережі Dominick’s у Чикаго, сказав, що понад 6.600 працівників мережі працюють за контрактом, що припиняє свою дію до кінця року. Представник Dominick’s заявила, що їхні магазини будуть працювати до кінця року, незалежно від того, чи будуть вони продані. Контракти працівників потрібно буде детально обговорити з новим власником, сказав Пауелл.
Компанія Safeway, друга за величиною в країні мережа продуктових магазинів, вважає, що продаж збереже їм 400-450 млн. доларів. Ці гроші підуть на інвестування іншої прибуткової діяльності компанії.
Але вихід з ринку коштуватиме 375 млн. доларів пенсійних виплат, які будуть здійснюватись протягом 20 років. Податкова вигода оцінюється в 145 млн. доларів.
Адміністративний офіс Dominick’s є в Oak Brook.

Двоє професорів з University of Chicago розділили Нобелівську премію з економіки

У фокусі – Америка

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers