rss
06/16/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Двоє професорів з University of Chicago розділили Нобелівську премію з економіки

Як тільки новина почала поширюватися по University of Chicago ще в понеділок вранці, студенти Юджина Фама, що мали у нього заняття з 9 ранку, гадали, чи професор економіки взагалі з’явиться на заняттях.

Фама з’явився на п’ять хвилин раніше, люб’язно прийняв оплески та овації, а потім повернувся до викладання.
74-річний Фама був одним з двох гігантів у фінансовому академічному світі Чиказького університету, який дізнався про отримання Нобелівської премії з економіки.
Чесно кажучи, Фама, якому зараз 74, сказав, що сумнівався, що коли-небудь виграє нагороду.
«Люди довго говорили про можливість нашого виграшу, але ж так багато номінантів, які можуть отримати нагороду», – сказав Фама після того, коли Шведська королівська академія наук оголосила Фама і його колегу, також з Чиказького університету, професора Ларса Петера Хансена переможцями цього року, разом з Робертом Шиллером, професором Єльського університету. «Ви вважаєте це малоймовірним. Тому, коли це відбувається, це насправді сюрприз».
Фама, Хансен і Шиллер отримали Нобелівську премію з економіки за розробку нових методів для вивчення тенденцій на ринках активів.
Академія сказала, що завдяки своїм окремим дослідженням троє науковців заклали основи сучасного розуміння цін на активи. Хоча важко передбачити, чи будуть акції або облігації йти вгору або вниз у короткотерміновій перспективі, все ж можна передбачити динаміку протягом періоду у понад три роки.
Як і Фама, Хансен сказав, що він був одночасно радий і здивований звісткою у понеділок. «Це досить цікавий спосіб почати день – дуже чудова новина», – сказав Хансен, який працює викладачем з 1981 року. «Хансен сказав, що він чув своє ім’я у згадках про приз, але не очікував потрапити до кола переможців. Перед оголошенням у понеділок Хансен очікував на «тихий день на роботі», зі студентами у класі.
На додаток до Хансена і Фама, Чиказький університет має чотирьох чинних членів факультету, які стали лауреатами Нобелівської премії з економіки. Двадцять вісім осіб, пов’язаних з Чиказьким університетом, вже виграли премії в галузі економіки.
Починаючи з 1960-х, Фама та інші показали, як важко передбачити ціни акцій у короткотерміновій перспективі. Два десятиріччя по тому Шиллер продемонстрував, що існує більше можливостей для прогнозів в довготерміновій перспективі на ринках акцій та облігацій, а Хансен розробив статистичний метод для перевірки теорій ціноутворення активів.
Американські дослідники домінують у здобутті економічних нагород в останні роки; востаннє американців не було серед переможців у 1999 році. Нобелівський комітет вже оголосив усіх з шести щорічних $1200000 нагород за 2013 рік. Всі нагороди будуть вручені переможцям під час королівського дійства 10 грудня, в річницю смерті Нобеля у 1896 році.

Dominick’s припиняє свою роботу в Чикаго

У фокусі – Америка

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers