rss
06/16/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Чикаго за тиждень

Мітинг федеральних працівників і їхніх прихильників у понеділок, біля федеральної будівлі Kluczynski (Antonio Perez, Chicago Tribune / 29 вересня 2013)

Більшість мешканців Чикаго не помітять короткотермінового федерального припинення фінансування, але наслідки цього рішення можуть стати відчутними, якщо воно триватиме кілька тижнів, сказали чиновники з Спрінгфілду у понеділок.
Це відбудеться тому, що більшість агентств можуть протриматись впродовж кількох тижнів без федеральних доларів, скориставшись резервами.
«Ми знаємо, що на нас вплине урядове скорочення фінансування, але його тривалість визначить силу впливу», – сказала Крістен Мак, прес-секретар президента Ради округу Cook Тоні Преквінкл.
Лікарні округу Cook, як і раніше, будуть приймати пацієнтів, студенти отримуватимуть фінансову допомогу, і штат не припинить надання допомоги безробітним та дітям. Але сотні тисяч федеральних працівників підуть у неоплачувану відпустку, а національні історичні пам’ятки, зокрема, будинок президента Авраама Лінкольна, можуть бути закриті.
Ось деякі потенційні наслідки того, що Конгрес не зміг дійти згоди щодо нового федерального фіскального року:

Уряд штату Іллінойс
Бюджетне управління губернатора Пета Куінна повідомило, що більшість державних установ, зокрема, ті, що розраховують на федеральні гранти, будуть мати достатньо грошей, щоби надавати послуги у короткотерміновій перспективі. Але державні службовці, робота яких оплачується за рахунок федерального уряду, мали б отримати повідомлення про неоплачувану відпустку вже в середу.
Бюджетне управління не змогло точно підрахувати, яку кількість працівників може охопити ця ситуація, але зазначило, що останнє федеральне припинення фінансування у 1995-96 роках призвело до звільнення 1200 робітників. Відпустки за власний рахунок охоплюватимуть працівників Департаменту праці, Управління з надзвичайних ситуацій і військових справ штату Іллінойс, а також – інших установ.
Чиновники округу Cook кажуть, що припинення фінансування не вплине на програми, такі, як Medicaid – програма по догляду за здоров’ям для бідних, тому лікарні і клініки залишатимуться відкритими для пацієнтів.
Якщо федеральні гранти на розвиток громад припиняться, округ зможе забезпечити функціонування програми тільки у короткотерміновій перспективі. Мак, прес-секретар Преквінк, заявила, що округ більше заклопотаний дебатами щодо підвищення ліміту боргу, які відбудуться наприкінці цього місяця, що може вплинути на майбутнє федеральних виплат.

Аеропорти
Передбачається, що відпустки працівників Transportation Security Administration не будуть значними, очікується, що близько 4000 з більш, ніж 59 000 робітників збережуть своє робоче місце. Авіадиспетчери та техніки будуть, як і раніше, виходити на роботу, і затримки не передбачаються, хоча керівному персоналу доведеться піти у неоплачувану відпустку.

Відпустки
Адміністрація президента Барака Обами наказала федеральним органам обходитись «основними» працівниками, у той час, коли сотні тисяч робітників підуть у неоплачувану відпустку. Це призвело до того, що більше, ніж 50 федеральних службовців зібралися у Чикаго в понеділок, щоби висловити свою незгоду з цим рішенням.
«Вони повинні продовжувати робити те, що потрібно зробити, перестаньте бавитися з федеральними працівниками», – сказав Френсіс Шілдс-Джексон, фахівець з управління грантами в охороні навколишнього середовища США. «Це просто абсурд, що ми, прості люди, завжди повинні страждати».
На військово-морській базі Naval Station Great Lakes, щонайменше, 2500 цивільних службовців повинні йти у відпустку за власний рахунок. Представник Джон Шеппард сказав, що неоплачувана відпустка матиме значний вплив на їхню базу, оскільки цивільні працівники несуть відповідальність за все, починаючи від доріг і утримання каналізації до рутинної роботи з документами.
Капітан Дастін Cammack, прес-секретар Національної оборони Іллінойсу, сказав, що він і більш, ніж 1200 гвардійців підуть додому у вівторок, «сидіти на дивані і чекати, поки ситуація не зміниться».
Національний історичний музей «Дім Лінкольна» (Lincoln Home National Historic Site) у Спрінгфілді закриє центр для відвідувачів і парковку.
Близько 25 робітників підуть у неоплачувану відпустку, сказав представник.
Аргонська національна лабораторія поблизу Lemont та лабораторія Фермі у Batavia, як очікується, працюватимуть у короткотерміновій перспективі, але, скоріш за все, закриються, якщо відсутність фінансування продовжиться.

Федеральний суд
Суд готовий працювати у звичному режимі, принаймні, перші 10 днів після припинення фінансування. Однак, після 15 жовтня можуть розпочатись звільнення.
Приблизно третина з 300 робітників офісу прокурора США у Чикаго залишаться вдома у випадку припинення фінансування урядом. Відпустки за власний рахунок стосуватимуться адміністративного персоналу та юристів, які займаються цивільним судочинством, але не Управління карних прокурорів, яке складається з близько 150 осіб, повідомив прес-секретар Рендалл Семборн.
Тим часом, представники ФБР і Служби маршалів США у Чикаго заявили, що їхні операції не постраждають, оскільки вони належать до основних функцій уряду.

Університети
Припинення урядового фінансування матиме мінімальний вплив на початковому етапі. Вчені і дослідники у кампусах, чиї проекти фінансуються за рахунок федеральних субсидій, могли би продовжувати роботу, але уряд не каже поки що про жодні гранти чи нагороди.
Щодо 14 мільйонів студентів, які покладаються на федеральні гранти і кредити, Держдепартамент освіти США повідомив, що вони «можуть продовжувати навчання у звичному режимі». Фінансування не буде припинено одразу ж, оскільки воно засноване на бюджеті, прийнятому минулого року, і здійснюється через сторонніх постачальників або онлайн.
Але наслідки можуть стати більш негативними, якщо припинення фінансування вийде за рамки тижня, насамперед, якщо коледжі та університети потребуватимуть допомоги в управлінні різними фінансовими програмами, сказав Джастін Draeger, президент Національної асоціації фінансової допомоги студентам.

Іпотечні кредити
Припинення фінансування не здійснюватиме безпосереднього впливу на іпотечне кредитування, хоча федеральний уряд підтримує майже 90% іпотечних кредитів. Це тому, що Fannie Mae і Freddie Mac, хоч і перебувають під контролем Federal Housing Finance Agency, залишаються приватними компаніями.
Федеральне управління житлового будівництва буде продовжувати схвалювати нові кредити «для підтримки здоров’я і стабільності іпотечного ринку США», повідомляє агентство. Близько 8 з 10 кредитів схвалені кредиторами й агенцією.
Wells Fargo Home Mortgage, найбільший за обсягами іпотечний кредитор у країні, сказав, що не очікує будь-яких реальних зрушень у його сегменті іпотечного кредитування або змін у кредитній діяльності.

 


 

 

Стан мосту на Grand Avenue гірший, ніж очікувалося

 

  Title
  

Представники міської транспотрної служби заявили, що нещодавнє раптове закриття мосту Grand Avenue на два тижні було зумовлене серйознішим, аніж очікувалося, пошкодженням, яке було виявлено під час поточних малярських робіт. Посадові особи міської транспортної служби запевнили, що робітники розпочали зміцнення 100-річної споруди з метою відновлення її до безпечного стану, а за наступні п'ять років планується проведення повної реконструкції.
Відповідно до заяви представників Chicago Department of Transportation, міст, який у середньому за будній день перевозить близько 19000 транспортних засобів через північну притоку річки Чикаго в західну частину центру міста, планується відновити вранці 7 жовтня.
Тим часом, закриття мосту на 13 днів спричиняє значні незручності для пасажирів. Автомобільний, велосипедний та пішохідний рух у даний час спрямовано в обхід мосту через Halsted Street, Chicago Avenue та LaSalle Street.
Крім того, великий автобусний маршрут № 65 йде в обхід через Halsted, Chicago та Kingsbury Street.
За словами Дена Берка, заступника комісара та головного інженера МТЧ (Chicago Department of Transportation (CDOT)), міст на Grand Avenue є однією з найстаріших споруд міста. Він був закритий після нових ознак пошкодження, які були знайдені на товстих листах сталі в нижній частині мосту. Ці пластини зв’язують сполучні частини конструкції, тому їх називають з’єднуючими пластинами, сказав він.
«Ми завжди схиляємося в бік обережності, коли йдеться про кількість регулярних перевірок», – сказав Берк. Він також заявив, що не вірить в наявність небезпеки раптового руйнування мосту на Grand Avenue, що могло би призвести до трагедії, схожої з руйнуванням мосту I-35W на річці Міссісіпі в Міннеаполісі в 2007 році, коли загинуло 13 осіб.
Тим не менш, у зв'язку з недостатнім фінансуванням, підхід поверхневого ремонту для підтримання старіючої інфраструктури не дуже допоможе покращити ситуацію в штаті Іллінойс і в США в цілому.
Більшість подібних мостів у місті були збудовані на 50 років експлуатації, але вони все ще є у використанні досить далеко за межами початкових стандартів проектування, сказали у МТЧ.
Існує 256 мостів, що є під юрисдикцією МТЧ у Чикаго, зокрема, понад два десятки з них потребують реконструкції. Роботи над цими 26-ма мостами все ще перебувають в стадії проектування, і місто планує відновити їх «протягом наступного десятиріччя або близько того», сказав представник МТЧ Піт Скейлз.
За словами Скейлза, за останні п'ять років було відновлено одинадцять мостів, що належать МТЧ. Три мости в даний час відбудовуються: Wells Street, Kedzie Avenue через Sanitary Ship та Ashland Avenue – міст на Pershing Road.
За приблизними оцінками МТЧ, капітальний ремонт мосту коштує від $20 млн. до $30 млн. Зазвичай, це включає в себе заміну більшої частини стальних опор, зберігаючи при цьому первинний зовнішній вигляд старовинних мостів.
На мості на Гранд авеню бригади, працюючи з баржі, встановлюють додаткові товсті сталеві пластини поверх існуючих в шести місцях на перетині вертикальних, горизонтальних та діагональних опор, сказав Джонні Моркос, в. о. головного інженера мосту в МТЧ. Пластини з’єднають балки з опорами, щоб скріпити їх.
Як сказав Моркос, нові пластини відновлять первісну несучу здатність мосту.
Ремонт, який буде коштувати близько $300 000, заощадить час до повного відновлення мосту через чотири або п'ять років, сказав Берк. Проектні роботи стосовно нового мосту вже ведуться, сказав він. Попередній раз міст відновлювали в 1974 році.

 

Закриття Lake Shore Drive у нічний час розпочалося

 

Lake Shore Drive, між North Avenue і Balbo Drive, буде закритою у нічний час чотири рази на тиждень, починаючи з понеділка у рамках п’ятитижневого ремонтного проекту.
Закриття Lake Shore Drive у нічний час цієї осені може ускладнити пересування тих, хто користується дорогою між North Avenue і Balbo Drive.
Починаючи з понеділка, ремонтний проект призведе до закриття дороги у нічний час чотири рази на тиждень між приблизно 8 годиною вечора і 6 годиною ранку на Near North Side і більшій частині Loop. Ремонтні роботи проводитимуться у понеділок, вівторок, середу і четвер вночі.
Illinois Department of Transportation (Департамент транспорту Іллінойсу) повідомив у прес-релізі, що автомобілісти повинні врахувати можливість затримок під час реалізації п'ятитижневого проекту.
 

Початок революції у сфері охороні здоров’я

Бюджетна криза в США

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers